Acum când Steaua nu mai rateaza nicio înfrângere, "psihologul" Gigi Becali reuseste sa ne surprinda cu o mutare cu care spera sa produca un soc pozitiv în psihicul antrenorului si o noua emulatie în sânul echipei. Pur si simplu, în loc sa demita antrenorul, asa cum ar face orice patron cu scaun la cap, GB îi prelungeste contractul pâna în 2010. Zice el.
Curios este faptul ca aceasta decizie vine la numai câteva zile de la declaratia lui Marian Iancu, ca îl va aduce din nou pe Olaroiu la Poli. Pentru ca Olaroiu este antrenorul român cu cea mai mare experienta, câstigata odata cu participarea Stelei în cupele europene, bla bla bla.
Mie mi s-a parut ca declaratia lui Iancu nu a fost decât o stratagema menita sa mângâie orgoliul lui Oli si sa-i adoarma vigilenta înaintea meciului din Cupa. Se pare ca GB a luat-o în serios sau ca macar si-a adus aminte ca Oli a înregistrat o serie de rezultate unicat în ultimii 10 ani ai clubului. Rezultate care i-au adus în conturile bancare în jur de 20.000.000 euro. O adevarata comoara, având în vedere ca pâna atunci investise dar nu obtinuse cine stie ce profit.
In situatia nou creata, e de presupus ca Oli si echipa vor schimba ceva în atitudinea lor si în jocul echipei. Ceva care sa aduca goluri si puncte echipei.
Personal nu mai am puterea sa cred ca se mai poate întampla o minune, fidel fiind filozofiei ca de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Si nici nu mai sper. Pentru ca vad cu ochii mei ca nu mai avem echipa. Avem suficient de multi jucatori valorosi, dar ei nu mai sunt în prezent o echipa. Ceva/cineva a stricat acea frumoasa masinarie de fotbal numita Steaua Bucuresti.
Revenind la contractul semnat de patron si de antrenor în timpul conferintei de presa,unii au observat ca "noul" contract, e de fapt o copie nesemnata a vechiului contract, valabil între 3.01.2006 și 30.06.2007.
O noua cacealma a lui Gigi Becali ? Se pare ca da. Lucrurile sunt cât se poate de evidente, o imagine cu datele mentionate mai sus fiind prezenta în paginile ziarelor de astazi.
Pentru ce a fost nevoie iar de circ ? Pentru a aduce liniste la echipa ? Pentru a întari autoritatea lui Oli ? Pentru a nu mai fi sâcâit de presa cu întrebari în legatura cu demisia lui Oli ? Cred ca da, dar credeti ca va reusi ?
Eu sunt sceptic,
Virgil