FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Acarii Paun

fcsteaua.ro18.04.2007 05:24

"Bestia cu lantul","traficantul de droguri"...acestea sunt doar cateva din apelativele cu care presa noastra libera, independenta si desigur "obiectiva" ii gratuleaza pe cei doi suporteri stelisti, Tweety si Gogoasa. De mai bine de o saptamana, in toata media, acest gen de titluri bombastice fac deja parte din cotidian, spargandu-ne retina si lezandu-ne timpanele. Zi de zi, ni se reveleaza noi amanunte dintr-un trecut "tumultuos" al celor doi. Ba ca Gogoasa ar fi traficant de droguri, ba ca Tweety a furat in Italia o periuta de dinti, ba ca si-a declinat o identitate falsa. In acest ritm, vom afla cat de curand probabil ca Tweety a tras-o de codite pe colega lui de banca in scoala primara, iar Gogoasa se face si acum vinovat de sapunirea vreunei chipese fete pe cand era in gimnaziu. Sub pretextul unor declaratii luate sub protectia anonimatului, este extrem de facil sa fabrici probe, inventand alte dosare. Sa-i supui oprobiului public pe cei doi, beneficiind de suportul unui linsaj mediatic fara precedent, condamnandu-i practic chiar inainte de a incepe procesul penal. Prezumtia de nevinovatie, institutie fundamentala in dreptul penal, se transforma astfel in prezumtia de vinovatie. Daca Tweety si Gogoasa sunt deja condamnati in ochii opiniei publice, de ce s-ar judeca diferit in instanta si nu s-ar da curs verdictului public?

Din punctul meu de vedere, zelul cu care se desfasoara anchetele in ceea ce ii priveste pe cei doi este demn de o cauza mai buna. In timp ce Bucurestiul colcaie de infractori si grupuri criminale organizate, autoritatile sunt hotarate sa ofere un exemplu cu cei doi. Nu mai conteaza circumstantele in care s-au produs incidentele, faptul ca jandarmii erau cvasiinexistenti in zona, sau ca reporterul s-a aventurat intr-o zona fierbinte, expunandu-se unor riscuri de ordin fizic. Tot ce conteaza este ca trebuie dat un exemplu, ca "sistemul functioneaza". Dar unde naiba era sistemul asta cand Gabi Safta a fost batut cu bestialitate la o conferinta de presa in Giulesti? Unde era sistemul atunci cand mai multi ziaristi si fotoreporteri au fost agresati cu brutalitate de dinamovisti, in 2001, fapte petrecute chiar in incinta unei unitati militare, apartinand Ministerului de Interne? Unde era presa cand noi eram batuti, gazati si impuscati de catre fortele de ordine? De ce se judeca mereu cu balante diferite pentru situatii similare?

Ca sa fie limpede pentru toata lumea. Nu urmaresc disculparea celor doi suporteri stelisti, aceasta fiind treaba avocatilor lor alesi. Ceea ce doresc eu este ca ei sa nu aiba parte de o mascarada judiciara, pentru ca toata atmosfera asta ostila fenomenului ultras, creata artificial, s-ar putea sa-i faca sa plateasca excesiv, si pentru altii. Exista marele risc de a fi priviti ca niste tapi ispasitori si pedepsiti ca atare. Ceea ce nu putem accepta!

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece of Mind)

Dan_Original_TB9618.04.2007 05:52

E clar ca Tweety i-a omorat pe cei 32 de studenti americani cu lantul. Aia cu coreanul e o inscenare nenorocita...Tweety e asasinul. Il are cameramanul pe camera cum tragea in ei cu lantul...

no_problem18.04.2007 06:18

Da....e clar ca vor sa-l scoata tap ispasitor. Chiar vor sa-l nenoroceasca.

Mai nou tvr-ul a lansat o emisiune saptamanala, "teroristii sportului". ;)

PS:eu le dau dreptate si cainilor ca i-au batut atunci. murise Haldan, toata lumea era trista si ei o ardeau cu " cum va simtiti?".Cum vad zilnic la TV ca le intreaba pe mame care si-au pierdut fii. Cum m vostri sa se simta ma???? Normal ca i-au batut.

Bodanel18.04.2007 07:33

Sincer si eu sunt de acord cu antevorbitorul meu. L-am intrebat si eu pe tolontan de ce diferentierea aceasta intre incidentul de acum cu tweety si cel de asta toamna cand am fost macelariti de jandarmi(eu am avut parte de "norocul" de a fi retinut la servici.). Bineinteles ca nu am primit nici un raspuns.

Recoba18.04.2007 09:35

Grav e k nenorocita asta de presa a gasit toate probleme sociale vis a vis de violenta din Romania fix la noi..in galerii si supoerteri...k un fapt divers ati avzut k in obor a fost aku kteva zile un omor...sau intalnit nijte baieti din baicului cu unii din pantelimon si din bataia lor a murit un pusti de 17 ani...la toate stirile...au fsot nijte reportaje mici asa...maxim 2 minute despre chestia asta..in schimb..de tweety sau facut anchete si tot felul de speculatii si ...concluzie presa romana e avida de publicitate si senzational...si scriu numai dobitocenii..si se intreaba de ce cand ei sunt prin preajma vrea lumea sa i calce pe cap...aaa si k un alt fapt divers...ONU a scos un raport cu privire la evenimentele grave din urma cu kteva saptamani cand au fsot violente in kosovo..si in raportul lor...sta scris si se asteapta o ancheta..cu privire la interventia contingentului roman de jandarmi...de aprox. 75 de oameni...care au omorat...repet...au omorat..2 oameni...albanezi...se ajteapta o ancheta si responsabili sa fie pedepsiti..la fel..aceasta stire...asa un minut mic..nu de alta ..dar o sa vad alumea k nu tweety e adevaratul monstru si le scade audienta...de asta ar trebui sa ne fie cu adevarat scarba ..nu de mondenii :))

AdrianUltras2518.04.2007 10:26

da da da

deci

cum sa va spun

stiu din surse sigure

dar a caror identitate nu o pot dezvalui

ca tweety mai e vinovat de asasinarea lui Kennedy si cica a fost implicat si in cea a lui Cezar

de asemenea, aceeasi minte criminala cunoscut si sub numele de tweety e vinovat de lovirea cu ciocanul in cap a motanului silvester

despre gogoasa

din aceeasi sursa stiu ca a fost unul din teroristii care a pilotat al doilea avion care a lovit turnurile gemene

lasand gluma la o parte

ceea ce se intampla e normal

cei doi trebuie sa primeasca ce merita

nu e normal faptul ca se exagereaza acest caz

sunt sigur ca nu e singurul caz in care un om loveste alt om din tara asta

ca pana la urma acel reporter e si el om, nu e presedinte de stat sau mare vedeta(desi, cred ca a ajuns vedeta in urma acestui "spectacol")

mie mi-ar parea bine daca justitia din tara noastra ar pune atata suflet si in lupta cu adevaratii criminali.din pacate acest lucru nu se intampla.hotii mici sunt totdeauna prinsi si bagati la inchisoare.cei mari scapa de fiecare data.

e pacat ca presa are o asa mare putere in tara asta

e pacat pt ca nu o foloseste cum trebuie

de exemplu arbitrul corpodean ar merita si el cateva articole ca cele despre cei 2 suporteri stelisti

chiar mai, de ce nu il da corpodean in judecata pe Gigi? :-D

steag2

mutulik18.04.2007 11:44

Sunt de acord cu tine insa doar pana la un punct. Nu pot sa cred ca printre suporterii Stelei se afla astfel de oameni cu instincte absolut animalice. Si sa fim sinceri trebuie pedepsiti pentru modul in care s-au comportat atunci. Sunt perfect de acord ca jandarmii trebuiau sa intervina si ca acest cameraman nu trebuia sa se aventureze acolo insa ce facea pana la urma? Isi facea treaba in particular vorbind. Si mai e o chestie pe care nu o inteleg..de ce acesti asa zisi suporteri(asa zisi pentru ca nu-i cunosc nu pentru ca ma indoiesc de sustinerea lor pt Steaua) merg la meciuri cu fetele acoperite?Nu cumva d-aia l-au si batut pe cameraman..pentru ca le filam fetele? Multi dintre ei sa fim sinceri sunt niste animale;nu sunt oameni, insa este pacat ca pana la urma dupa toate aceste incidente sufera Steaua..cu tot ce inseamna ea steagcruce2

Dysc018.04.2007 12:26

Eu ma bucur ca in sfarsit huliganii sunt trasi la raspundere. Acesti analfabeti neadaptati s-au ascuns mult prea mult timp in spatele unui steag , pe ale carui culori le-au denigrat fara nici cea mai mica retinere. Ani de zile m-am intors de la meci cu troleul plin de "ultrasi" care isi manifestau extazul sau agonia jignind orice fetiscanca mai dragutza sau batran care se aflau prin zona. Flegmele si injuraturile sunt piese de baza in "repertoriul" acestor mizerii uname, care printr-o lipsa crasa de orice valori morale se autointituleaza "suporteri". I-am auzit cantand de sute de ori celebrul slogan impotriva "tiganilor", asta in timp ce bruscau , injurau, loveau sau scuipau "cetatenii". Ce le diferentiaza pe aceste animale de "milogi"? Cu ce sunt ei mai buni? Cu nimic. Nu sunteti stelisti, pentru ca a fi stelist presupune superioritate, presupune un comportament demn de acest club unic. Mi-e sila de voi!

IPR18.04.2007 12:48

ba dysc0 stii cum se ajunge la Ghencea?bat la pariu ca n-ai fost in viata ta la un meci si acum mananci kkt pe aici.

mutulik18.04.2007 14:39
ba dysc0 stii cum se ajunge la Ghencea?bat la pariu ca n-ai fost in viata ta la un meci si acum mananci kkt pe aici.

dar ia povesteste-ne tu cum se injura,cum se bate un om nevinovat,cum faci ca terenul echipei pe care se presupune ca o sustii sa fie suspendat de n ori pe parcursul unui campionat...:>

potra18.04.2007 15:59

dar nu ti se pare "normal" ca despre tweety sa se vorbeasca si despre actiunile jandarmilor din groapa nu? ce draq....se stie....jandarmii sunt de-ai statului si ce-i al statului nu se judeca, sau poate doar asa de ochii lumii...iar presa crezi ca are voie sa comenteze prea mult pe tema asta?no! gura le este inchisa direct....dar in cazul unor oameni fara pile(sau cel putin nu alea necesare in momentul de fata) de ce sa nu se faca tam-tam daca au mana libera, sa manance si gura lor ceva...

a si inca ceva...era mult mai tare vechiul format...scuze dar asta chiar nu imi place...la celalalt puteai mai usor urmari comentariile si raspunde la ele...parerea mea

thunderz18.04.2007 17:44

Pai dak e asa de ce sa nu trecem iar la executii publice si sa nu le dam la gabori mitraliere sa traga in noi p stadioane cu gloante adevarate nu cu alea d cauciuc ca nu mai sunt la moda?!Sa fim seriosi toti suporteri stelisti sunt condamnati in ochii preei si ai opiniei publice toti n considera nijte animale.Suportam asta fiindca asa neam obisnuit dar si fiindca iubim Steaua.RESPECT Steaua

bad_joke18.04.2007 20:26

Esti penibil PIECE OF MIND,e adevarat ca nu e primu caz de violentza si ca nu neaparat noi suporteri Stelei suntem cei mai violenti,ci si dinamovisti sau mai ales giulesteni,dar ca sa incerci sa le iei apararea celor 2,e penibil sincer iti spun asta,sunt nste distrusi niste animale care nu trebuiesc aparate sa se invete minte uitate la inregistrari cum il loveste cu ce sete dementa da cu lantu in picioarele reporterului,e fara cuvinte eu nu sufar huligani de genu le spui s anul arnce in teren pt ca nu poate fi decat in defavoarea Stelei pe care ei spun cu mana pe inima ca o iubesc mai mult decat acei fricosi,sau lasi cum iar numi ei pe suporteri care stau comod in fotoliu,ei vin si sustin echipa cu torte in teren si lanturi peste picioare,nu am nimik personal cu ei dar nu sufar oameni bolnavi de violentza huligani nenorociti

ssd18.04.2007 20:28

[...] "mai multi ziaristi si fotoreporteri au fost agresati cu brutalitate de dinamovisti" [...] Esti varza, dom' redactor! Ai comis un ditamai pleonasmul! Cum voiai sa-i agreseze, daca nu cu brutalitate? Cu blandete, cumva? Poate iti iei si tu vreun lant de la Tweety, asa, sa inveti sa scrii... Si pe urma te astept sa-l aperi...

Piece of Mind19.04.2007 17:40
[...] "mai multi ziaristi si fotoreporteri au fost agresati cu brutalitate de dinamovisti" [...] Esti varza, dom' redactor! Ai comis un ditamai pleonasmul! Cum voiai sa-i agreseze, daca nu cu brutalitate? Cu blandete, cumva? Poate iti iei si tu vreun lant de la Tweety, asa, sa inveti sa scrii... Si pe urma te astept sa-l aperi...

Prietene, agresarea unei persoane se poate face in multiple feluri. Ii dai o palma, il imbrancesti, il lovesti cu picioarele, cu pumnii, cu coatele, cu bata. In ultimele variante vorbim de o agresare brutala. Nu stiu de ce imi pierd vremea cu tine, e clar ca ai venit cu "tema facuta" pe acest site. Imi este realmente sila de voi...

Si stai tu linistit, ca nu primesc lectii de la tine. Nici de gramatica, nici de alta natura. Ne despart niste biblioteci. Multe!

Yoyoyoi20.04.2007 17:07

Intreaga mass-media a luat-o razna cu acest caz. S-au mobilizat jurnalistii mai rau ca cei 300 de spartani de la Termopile, in frunte cu al lor Leonidas, Robert Cristea. Acuzatiile curg din toate directiile. Ba ca a participat la un miting al comunitatii gay si a aruncat cu pietre in participanti, ba ca la scoala a lovit un coleg, ba ca s-a urcat pe gard la un meci. Lucruri pe care le-au facut alte milioane de oameni in intreaga lume, dar care n-au ajuns "vedete".

Presa si-a inceput atacul furibund prin titluri care mai de care mai acuzatoare, prezentandu-ne o creatura fara scrupule, violenta din cale afara, un fel de monstru imbracat in tricou de suporter. Violenta pe stadioane este un fenomen pe cale de extindere mai ales in Romania, un fenomen imprumutat de unii ca sa arate cat sunt de "ultrasi", incercand sa copieze acte similare din campionatele mari ale lumii. Si ca sa dovedim ca si noi putem, prezentam in presa un caz, incercand sa-l impopotonam, sa-l cosmetizam si sa-l exageram, tocmai pentru a arata ca si noi avem huliganii si ultrasii nostri.

Pai ce? Numai vesticii sa aiba si noi nu? Imaginile acestui eveniment, de altfel neinsemnat, au aparut pe la diverse televiziuni europene si in ziarele de sport occidentale.

Doar Ossama bin Laden a avut parte de atata publicitate la noi ca acest tanar suporter. Doar despre talibani s-a scris cum se scrie despre suporteri in aceste momente.

Mai conteaza ca Basescu a zis ca isi da demisia? Mai conteaza ca avem un guvern nou, dar instabil? Mai conteaza ca ne-a scazut ratingul de tara? Mai conteaza ca s-a scumpit curentul? Nu, nicidecum.

Ceea ce conteaza este ce prieteni are "bestia", cat bea si ce mananca, din ce unghi a lovit, care era distanta intre mana lui si cameraman, care era lungimea lantului, daca si-a scos caintele la plimbare sau nu, daca lantul era de fapt o lesa, ce tricouri poarta, la ce manifestari si meciuri a participat. Asta e tot ce conteaza pentru majoritatea in aceste zile.

Vreau sa fie clar. Nu aplaud atitudinea acestui copil. Nu sunt de acord absolut deloc cu actele de violenta, nici macar cu limbajul vulgar si comportamentul obscen. Dar sa fie clar pentru toata lumea. Acel cameraman nu merita simpatia nimanui. Pentru teatrul ieftin pe care l-a jucat pe la diverse posturi de televiziune, pentru lacrimile basesciene turnate in interviuri, pentru reprezentantia jalnica atunci cand s-a prezentat la audieri, cand a aparut sprijinit in carje si sustinut de o persoana apropiata, pentru declaratiile de prost gust cu intentia de a aparea ca victima sigura... Pentru toate astea nu merita simpatia nimanui. Vrea sa para ca a fost macelarit pur si simplu, ca i-a distrus viata acest copil, ca i-a fost ruinat viitorul. Cand, in realitate, peste o saptamana nu va mai avea nici o durere, nu va mai resimti fizic urmele "atacului brutal".

Iar copilul? Va fi urmarit o buna perioada de timp de acum inainte, de ziare, reviste si posturi TV, va fi privit cu mahnire de colegii si de profesorii de la facultate, cu dispret de oamenii de pe strada, care e imposibil sa-i fi ratat si uitat figura. Dar va fi privit cu respect de suporteri si de "ultrasi". Acei asa-zisi suporteri pentru care rafuiala cu adversarii si luptele cu altii au devenit un scop in viata si sunt mai presus de familie, prieteni sau echipa favorita.

articol complet

axl2320.04.2007 17:16

mda, nu-impaci nici capra, nici varza.

bobochyka1723.04.2007 06:45
Esti penibil PIECE OF MIND,e adevarat ca nu e primu caz de violentza si ca nu neaparat noi suporteri Stelei suntem cei mai violenti,ci si dinamovisti sau mai ales giulesteni,dar ca sa incerci sa le iei apararea celor 2,e penibil sincer iti spun asta,sunt nste distrusi niste animale care nu trebuiesc aparate sa se invete minte uitate la inregistrari cum il loveste cu ce sete dementa da cu lantu in picioarele reporterului,e fara cuvinte eu nu sufar huligani de genu le spui s anul arnce in teren pt ca nu poate fi decat in defavoarea Stelei pe care ei spun cu mana pe inima ca o iubesc mai mult decat acei fricosi,sau lasi cum iar numi ei pe suporteri care stau comod in fotoliu,ei vin si sustin echipa cu torte in teren si lanturi peste picioare,nu am nimik personal cu ei dar nu sufar oameni bolnavi de violentza huligani nenorociti

Nici eu nu ii apar pentru ca huliganii trebuie pedepsiti ca doar asa vom scapa -oarecum- de ei, dar oricine are dreptul la o judecata dreapta, un proces corect. M-am saturat sa vad cum in cazul Stelei si aici ma refer si la deciziile luate de comisii in cazul lui Goian si al lui Thereau (chiar daca nu despre asta este vorba aici) si in cazul oamenilor de rand nu se judeca cu aceeasi unitate de masura. Ce masuri s-au luat in cazul jandarmilor? I-a judecat cineva? S-a deschis vreun proces pe chestia asta? Eu nu am auzit.