FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Masacrul din Virginia

SteauaToronto17.04.2007 23:53
3-coreean_5366.jpg

America traieste din nou o drama dupa ce 32 de oameni nevinovati au fost executati in salile unei universitati de un tanar sud-coreean, de 24 de ani, dezamagit in dragoste.

In dimineata zilei de luni, la ora 7.15, barbatul a intrat in campusul Universitatii Virginia Tech, din Blackburn, pentru a-si cauta iubita care l-a parasit. A gasit-o intr-una din cladirile campusului, alaturi de un coleg.

Gelos, tanarul i-a cerut explicatii si, crezand ca acel coleg cu care iubita lui se afla pe hol e un rival, i-a ucis pe amandoi cu mai multe focuri de arma. Cativa studenti au sunat imediat la politie si au raportat focurile de arma.

Pana la sosirea echipajelor insa, mai multe vieti au fost luate.

Dupa doua ore, la 9.15, in partea opusa locului unde s-au semnalat primele focuri de arma, s-au auzit altele, in corpul de cladire Norris Hall. Zeci de studenti si profesori au cazut victime nebuniei agresorului care avea pistoale automate.

A blocat usa de la sala de curs cu propriul corp

2-3-eveniment-profesor_5366.jpg

In calea criminalului se afla o sala de curs in care tocmai isi preda materia profesorul de origine romana Liviu Librescu, de 77 de ani. Incercand sa blocheze cu propriul corp usa salii de curs, pentru a-si proteja studentii, profesorul a fost ucis. Tinerii au declarat ca ii datoreaza viata romanului, considerat in SUA un adevarat erou. 'A murit ca sa-si salveze studentii', a scris ieri presa americana. Dupa ce a omorat 32 de oameni si a ranit alti 28, criminalul s-a sinucis.

Librescu a plecat din Romania dupa ce a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti. S-a mutat in Israel in 1978, dupa ce premierul israelian de atunci a intervenit in favoarea sa pe langa guvernul roman. A plecat alaturi de sotia lui, Marlena, cu care era casatorit de 42 de ani. Cei doi fii ai profesorului se afla in Israel si vor sa il inmormanteze in aceasta tara. Profesorul era cadrul didactic cu cele mai multe lucrari publicate din istoria Universitatii Virginia Tech.

Sub efectul socului si al durerii de a-si fi vazut colegii omorati cu sange rece sub ochii lor, unii supravietuitori au mai avut puterea sa relateze presei cosmarul prin care au trecut.

"Toti s-au aruncat la podea cand a inceput sa traga. Atacatorul era foarte serios si avea o mina calma." (Richard Mallalieu)

"A avansat un metru si a inceput sa traga. Avea un aer foarte hotarat si a reusit sa-i impuste aproape pe toti. Eu am scapat pre-facandu-ma ca sunt moarta. Am vazut gloantele cum intra in trupuri. Era sange peste tot. Unii lesinasera, probabil din cauza socului sau de durere. Am fost una dintre cei doar patru care au scapat." (Erin Sheehan)

"In prima instanta, nu ne-am dat seama ce se intampla, se auzeau ca zgomotele de la lucrarile de constructii. Apoi am auzit o succesiune de focuri, probabil vreo 50 in total. La un moment dat am auzit tipetele celor care fugeau si ni s-a facut frica, intrebandu-ne ce se intampla. Am asteptat infricosati, cu gandul ca o sa ajunga si la noi."(Tiffany Ottey)

Sursa: Libertatea si EVZ
SteauaToronto17.04.2007 23:59

Am fost socati si aici in Canada. In regiunea unde stau acum 2 ani, un copil de 15 ani a deschis focul acum 1 an la un profesor.

Din Europa se vede ca societatea din America/Canada este safe dar va zic ca aici societatea este mult mai periculoasa de cat in Romania/Europa...

Triphat18.04.2007 11:02

Only in America.. Pai cum sa nu se intample asa ceva cand tara aia e plina de nebuni care isi pot cumpara arme de la magazin. E vina guvernului american...

Dragoshel18.04.2007 11:55

Imi pare foarte rau pentru acel profesor roman care si-a salvat proprii elevi, riscanu-si viata.

Dar vreau sa va intreb: Daca se intampla la noi, in Romania asa ceva, cred ca.................... , daca la un meci unde s ebat 2-3 iese scandal in presa.