"Intrat telefonic în direct în timpul emisiunii "Dan Diaconescu Direct", Ciobanul a fãcut o dezvãluire șocantã: "Hai sã v-o zic, eu am vrut sã scap de Neaga de 2-3 ani! Nu mai dați vina pe Zenga și pe Mihai Stoica. Am vrut sã scap de el pentru cã avea numai figuri. Fãcea numai ce voia el, se supãra cã nu era titular, era prea sensibil". Becali a declarat ieri pentru Gazetã cã incidentul din Italia, cînd Neaga și Hamutosvki au fost la un pas de încãierare, a pus capac. "A zis cã s-a cumințit cu viața de noapte, dar minte! N-avem nevoie de bãtãuși la echipã, de petrecãreți. Zenga e fraier cã nu spune presei, dar mie mi-a zis: «Presidente, face scandal, nu se pregãtește!»", a mãrturisit patronul Stelei.
Becali a dezvãluit ieri cã mai are un jucãtor pe lista neagrã: "Mai e unul, dar nu-l spun încã. Nu e Ciocoiu, el e linișitit, nu deranjeazã pe nimeni, nici mãcar pe fundașii adverși. Ca om, îl admir, dar ca fotbalist, Ciocoiu e «La revedere!»". Cel vizat de Becali este, potrivit unor surse din cadrul clubului, Florentin Dumitru, care a ținut legãtura cu fostul antrenor, Victor Pițurcã, dupã demisia acestuia " , preluat de pe gsp. si acuma mai avem ceva preluat de pe prosport.
În Italia, Hamutovski și Ricã Neaga au fost la un pas de bãtaie. "Rusul" era oricum în dizgrația conducerii, dupã ce spusese cã vrea sã plece de la echipã.
Cînd Hamutovski declara în ProSport, în octombrie anul trecut, cã se gîndește sã plece de la Steaua deoarece este ținut rezervã, iar asta îl costã prezența la naționala țãrii sale, conducerea Stelei l-a pus imediat la punct, cerîndu-i sã-și retragã afirmațiile. Mai mult, așa cum v-am informat atunci, Zenga i-a reproșat în vestiar cã el nu are nici o calitate ca sã se pronunțe asupra felului în care este alcãtuitã echipa. Formația din Ghencea a cãutat sã aducã un portar în ultima perioadã, dar nu a fost mulțumitã de variantele propuse de impresari, fie pentru cã goalkeeperii erau prea scumpi, fie nu aveau valoare de Steaua. Cum nici ofertele pentru Hamutovski nu au fost satisfãcãtoare, iar Martin Tudor s-a operat la începutul acestui an, bielorusul a rãmas. În cantonamentul din Italia însã, Vasili a mai comis încã un act de indisciplinã. "La un antrenament, între Neaga și Hamutovski a existat un contact mai dur, iar cei doi au început sã se înjure și sã se scuipe. Au fost despãrțiți, pentru cã mai aveau un pic și se luau la bãtaie", a povestit un martor ocular.Surse din interiorul clubului au dezvãluit faptul cã Mihai Stoica l-a sunat pe Ciobanul plîngîndu-i-se de atitudinea celor doi. "Lasã cã pe Neaga o sã-l vindem în curînd, iar cu Vasili mai vedem", i-ar fi spus Becali. Contactat de ProSport, Gigi a declarat ieri: "O sã plece de la echipã jucãtorul ãla cu care s-a scuipat și s-a înjurat Neaga în cantonament și cu care era sã se ia la bãtaie. Eu nu am nevoie de atmosferã la echipã. Poate și de aceea s-a ajuns la chestia asta cu Neaga".Dupã meciul cu Valencia disputat miercuri searã, atît Walter Zenga, cît și Mihai Stoica l-au atacat pe portar spunînd cã acesta nu a ajutat prea mult echipa, cu excepția fazei din minutul 93, cînd a scos lovitura de cap a lui Corradi. Surse apropiate ProSport au divulgat cã bielorusul este considerat un tip cu prea multã personalitate, cãruia nu-i place sã se piardã în grup, iar acest comportament dãuneazã atmosferei din vestiar.
Anul trecut, în cantonamentul din Olanda, Vasili Hamutovski a acceptat sã punã pe hîrtie cîteva gînduri legate de Steaua. Astfel, el a mãrturisit cã vrea sã devinã campion cu Steaua și cã îi place la formația din Ghencea, pe care o considerã cea mai bunã echipã. Pe lîngã toate acestea, Hamutovski a mai afirmat un lucru, anume cã Aliuțã este cel mai bun prieten al sãu. Cum și despre Pițurcã a declarat mereu cã este un mare antrenor, iar la despãrțirea de el a plîns, Vasili a trezit încã de atunci antipatii în rîndul conducerii, dar și printre unii jucãtori cu influențã. " , daca e adevarat , inseamna ca marea familie a Stelei nu exista.