Fosti colegi la Steaua din '83, Victor Piturcă si Ștefan Iovan au cîștigat impreună marile trofee continentale ale roș-albastrilor. În 2000, Piturca revenit in Ghencea ca antrenor principal, l-a cooptat in staff-ul sau pe "capitanul de la Sevilla". La fel a procedat si in 2005, in al doilea mandat ca selectioner. Cu Boldici, Victor Piturcă a avut o colaborare tehnică chiar mai veche, incepută in '94 la Universitatea Craiova, continuată la lotul de tineret, la Steaua si la echipa nationala
Cind a decis să se intoarcă in Ghencea, in această vara Victor Piturcă si-a sunat toti fostii colaboratori pe care i-a avut pe vremea cind ii antrenase pe roș-labastri. Cu o singură exceptie: Iovan. Boldici a explicat de ce.
"Noi l-am convins să nu renunte la natională"
În iarna lui 2007, după calificarea la Euro 2008, Victor Piturcă si-a convocat staff-ul la "Lido". "Parea ingijorat. Ne-a spus că vrea să renunte la echipa nationala desi ne calificaseram la turneul final. Simtea că acea echipă atinsese virful de performanță si că va urma o cadere, ceea ce s-a si intimplat. Noi, secunzii, eu cu Fane, cu Apolzan, l-am convins să ramina spnindu-i că o să fie bine. Abia ni se mariseră si nouă contractele, tot datorită lui Piti. Am crezut că treaba o să mearga Dar cind Piti a fost demis de la lot, numai eu am demisionat", a povestit Boldici.
Apolzan era de la Federatie, iar preparatorul fizic Marian Lupu s-a dus cu Sandoi la lotul de tineret. "Doar Fane a ramas la echipa mare. Zicea că si-a luat pamint si că vrea să-și facă o casa că are nevoie de bani. Eu zic că acolo a gresit", a continuat secundul Stelei.
"Am avut oferte, dar l-am asteptat pe Piti"
Fostul portar spune că după plecarea de la "natională" s-ar fi putut intoarce la Poli Timisoara, "unde fusesem detasat ca să mă ocup de Popa si de Pantilimon, care erau monitorizati de Piti. Dar n-am facut-o. L-am refuzat si pe Sorin Cirtu cind m-a chemat să lucram la Pandurii. Eu am un principiu: Dacă plec la un drum cu un om, nu-l las la greu. Am asteptat să vad unde merge Piti ca să continui cu el. Am din ce să traiesc si dacă m-aș lasa miine de fotbal. Poate că Fane n-a avut posibilitățile mele, dar dacă stia să pună problema, altfel stateau lucrurile. În situatia asta, nu cred că va mai putea lucra vreodată cu Piti".
L-a scos din criză
Victor Piturcă l-a luat in 2000 pe Ștefan Iovan de la Centrul de copii si juniori al Stelei si l-a facut secundul sau la echipa de seniori din Ghencea. Mutarea a fost ca o mană cerească pentru fostul capitan de la Sevilla, care ajunsese intr-o situatie financiară delicata Avea un salariu de numai 7 milioane de lei. În plus, era in perioada imediat urmatoare divortului de prima sotie, care ii luase aproape toată agoniseala. La "natională", cu Piti, Iovan avea un contract de 35.000 de euro pe an.
"M-a mai sunat Iovan de vreo două ori. Eu nu sunt suparat pe el. Zicea că să ne vedem, să bem o cafea, cind o să mai aibă drum pe la Moțăței, dar nu ne-am mai intilnit" - Gabi Boldici, secund Steaua
"Eu am mai spus-o, nu sunt certat cu Piti. Dacă ne vom intilni, o să discutam. Eu am treaba mea la lot, el pe a lui la Steaua. Trebuie să gasim o cale de colaborare" - Ștefan Iovan, secund "natiolală"
gsp