FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rudi Conrad

mlacatus06.01.2007 15:26

Nu sunt cel mai tanar suporter al Stelei. Nu insa nici cel mai batran. Stiu in mare ca Rudi Conrad a fost omul care s-a ocupat de gazonul, primul ganzon covor al nostru!, Stelei si asta o facea cu o profesie si maiestrie rar intalnite pe la noi. Stiu ca de cand el nu a mai putut sa se ocupe de gazonul nostru, Ghencea a devenit din ce in ce mai mult o "mlastina" asta atestandu-i si mai mult din ceea ce a insemnat el pentru club. In 1942 a fost legitimat ca rugbyst la nou infiintata echipa Rogifer. Dar de cand pana cand a trait si mai multe despre el nu stiu din pacate. Sper ca aici am deschis potrivit acest topic, nefiind jucator cred ca apartine si el in anumita masura de istoria Stelei. Cine are mai multe informatii sau vreo poveste despre Rudi Conrad l-as ruga sa o posteze, eu unul fiind foarte curios ?

Lari19.05.2010 22:38

Conrad a emigrat in Germania in 1989. Întors in vizită după o vreme, a dat o fugă-n Ghencea să vadă ce mai face "gazonul lui". Și i-au dat lacrimile cind a vazut starea deplorabilă in care ajunsese!

În anii '70-'80, arena Stelei avea cel mai bun gazon din Romania si unul dintre cele mai bune din Europa. Cel care se ocupa de intretinerea terenului era Rudi Conrad, atit de apreciat pentru munca sa incit de spunea despre el că "aude si cind plinge iarba". În istorie a ramas un episod din '84, cind AS Roma a venit să joace-n Ghencea. Antrenorul italienilor, Sven Goran Eriksson, profund impresionat de calitatea gazonului, a cerut imediat să ajungă la Rudi Conrad. Și i-a zis doar atit: "Esti un adevarat maestru!".