FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbalul afacere sau cand va fi demis olaroiu

papillon18.12.2006 23:11

In primul rand mentionez ca voi privi activitatea lui Olaroiu prin ochiul patronului si nu al suporterului. Patronul care pune inainte de toate rezultatul si nu jocul propriu zis. Sa vedem deci care au fost/sunt obiectivele lui Oli pentru anul fotbalistic 2006-2007:

Obiective principale, in ordine:

1. calificare in UCL si (eventuala) calificare in primavara europeana (UEFA). Asta e unul din obiectivele atinse, cu mentiunea ca au fost putini cei care au crezut intr-o calificare din grupa de pe locul 2 (si cativa care au vazut Steaua terminand pe primul loc; pe acestia ii invit sa caute ajutor de specialitate - hehe, nu m-am putut abtine). Inca o data, privim strict prin prisma rezultatelor si nu a jocului practicat, a respectului exagerat aratat in unele partide, a lipsei (cateodata) de inspiratie.

2. formarea (impreuna cu Meme) a unei echipe competitive, care sa ne asigure prezenta an de an in cupele europene (si aici ma refer in principal la UCL). Consider ca asta e unul din cele mai importante obiective (pe termen lung) in drumul nostru spre performanta adevarata. Nu intru in detalii legate de transferurile din vara, pentru ca as aluneca in subiectivism. Majoritatea suporterilor s-au pronuntat cum ca aceste transferuri ar fi nesatisfacatoare (nu atat prin calitate, cat prin cantitate) si tind sa le dau dreptate. Nu am adus un mijlocas de banda dreapta pentru ca s-a mizat mult pe revenirea de forma a lui Banel. Nu am adus mijlocas ofensiv pentru ca s-a incercat o reinventare a lui Dica. S-a vazut insa ca in multe partide ne-a lipsit o minte clara la mijloc, care sa deschida jocul. Per total, transferurile din vara nu s-au dovedit suficiente si cateva dintre ele, chiar neinspirate; dar nici nu au fost un fiasco total, cum multi lasa sa se inteleaga. Urmeaza transferurile din iarna, unde conducerea trebuie sa demonstreze ca "si-a facut temele". Trebuie adusi oameni pe posturile deficitare (mijlocas dreapta si/sau ofensiv) si o eventuala despartire de unii dintre jucatori care au aratat ca nu "au fata" de Steaua sau care pur si simplu isi doresc un angajament la alta echipa.

Nu pretind ca stiu cu siguranta de ce avem nevoie la echipa; nu am diploma de antrenor, joc fotbal din placere si incerc sa inteleg cat mai bine acest fenomen. Din cauza asta nu o sa ma grabesc sa acuz daca cumva Meme nu transfera un mijlocas ofensiv: poate el si Oli stiu ceva ce eu nu stiu. Eu nu pot decat sa constat ca partea dreapta a Stelei nu functioneaza satisfacator si imi spun parerea, repet, ca simplu spectator - expertii sunt Meme si Olaroiu si a lor e raspunderea pentru transferuri & rezultate.

Acest obiectiv a fost atins doar partial in vara, cei doi avand obligatia de a se continua politica de transferuri in iarna.

3. calificarea pentru al doilea an consecutiv in grupele UCL. Asta il consider eu obiectivul principal (din cele principale, hehe) pe termen scurt. Motivele pentru care trebuie sa ne calificam si la anul in UCL sunt multiple, dar in mod deosebit trebuie asigurata aceea continuitate prin care se deosebesc echipele mari de cele mediocre, cu succese intamplatoare (vezi rapid).

Obiective secundare acum:

1. campionatul - il consider obiectiv secundar si asta dintr-un motiv foarte simplu: avem 23 de titluri, dar calificari in UCL o data la 10 ani. Cu tot ce inseamna aceste calificari, adica bani, expunere media, faima, fotbal adevarat, experienta. Bineinteles, cheia pentru accederea in UCL este sa avem un parcurs cat mai bun in campionat, dar calificarea in UCL poate veni si daca terminam pe locul 2. Din cauza asta, campionatul nu il consider obiectiv ratat - sau cu alte cuvinte, nu consider pierderea campionatului ca fiind un motiv suficient de bun pentru o demitere

2. parcurs bun in Cupa UEFA - ma fac sa zambesc declaratiile cum ca SUNTEM OBLIGATI sa depasim performanta de anul trecut. Pai fratilor, asta ar insemna ca in scurt timp sa castigam UEFA si in alti 5 ani UCL. Nu pe bune, sunt altii mai titrati ca noi care vad an de an primavara europeana si totusi n-au castigat nici unul din trofee. Sper sa intelegeti ce vreau sa spun si sa nu-mi bagati ca "n-ai mentalitate de invingator". E haioasa ideea asta cum ca in fiecare an trebuie sa ne clasam (in europa) cu o treapta mai sus decat am facut-o anul trecut

3. cupa Romaniei si supercupa

Cam astea ar fi obiectivele lui Olaroiu - in situatia de fata, Olaroiu i-a adus patronului mai multi bani decat Zenga si Protasov la un loc. I-a adus lui Gigi Becali mai multa expunere TV decat a avut parte in ultimii 10 ani. Totodata, i-a adus o insemnata crestere in sondaje. Concluzia e ca Gigi ar fi cel mai mare natarau sa-l dea afara pe Olaroiu doar pentru faptul ca echipa nu joaca spectaculos (sau, daca ne uitam la meciul cu Craiova, nu joaca si atat).

Multi s-au legat de una din declaratiile lui Gigi cum ca Oli e pe viata la Steaua. Pai fratilor, nu v-ati obisnuit cu Gigi? Cati brazilieni de 5 mil euro a adus la echipa? Chiar punem botu' la tot ce zice Gigi?

"Era" Piturca nu se mai intoarce curand, nu va fie teama. Gigi a prins gustul "reflectoarelor", are ambitii politice mari, nu cred ca vrea sa se intoarca in umbra doar de dragul lui Olaroiu. Din punctul meu de vedere, Olaroiu are o misiune mult mai ingrata decat Zenga sau Protasov: e obligat sa castige si sa progreseze cu Steaua de la an la an. Pe Zenga si Protasov nu-i apasa acest lucru ca pe Olaroiu, pentru ca erau la inceput. Fiti sinceri si ganditi-va cum a-ti fi primit inca o necalificare in UCL anul asta. Probabil ca la primul meci de pe teren propriu s-ar fi strigat demisia - si totusi, Protasov a fost iertat, desi nu a fost in stare sa treaca de norvegienii aia. Ce vreau sa spun este ca stacheta a fost ridicata, si Olaroiu are obligatia (atentie, obligatia) sa o mentina acolo si sa o inalte mai mult. Din cauza asta sunt convins ca in momentul in care Olaroiu n-o sa mai corespunda profilului creat de Gigi, va fi dat afara.

Morala este ca la momentul actual nu exista premizele unei demiteri. Olaroiu poate sa practice in continuare acelasi joc nespectaculos si lipsit de orizont, dar daca termina campionatul pe minim 2 si califica Steaua pentru a doua oara consecutiv in UCL, va ramane antrenor. Singura modalitate de a aduce in discutie demiterea lui Olaroiu ar fi in cazul in care Steaua nu ar obtine un loc care s-o duca in UCL, sau nu ar trece de meciurile de baraj. Pana atunci, dpdv al patronului, Olaroiu este omul potrivit la locul potrivit.

Sincer, eu unul m-am saturat ca noi romanii sa fim cei mai frumosi si mai destepti, dar cand e vorba de rezultate concrete ne facem mai totdeauna de ras. Daca pretul platit pentru obtinerea rezultatelor este acest joc batranesc si anost, fie si asa. Dar sa nu credeti ca Olaroiu va ramane antrenor indiferent de situatie - e obligat sa faca performanta

FORZA Steaua

^Cody19.12.2006 18:35

Te rog sa te exprimi civilizat.

Moderatorii

papillon19.12.2006 22:47
sincer, las-o dreak ca ai scris juma' de roman stiintifico-fantastic (nu ca as fi citit, la dreak..) dar futu-i mama ei de treaba, chiar crezi ca are timp cineva vreo juma' de ora, si nu numai timp, dar si rabdare... ofofof...

hehe, ^cody tata, da' nu te pune nimeni sa citesti :)

forever_STEAUA20.12.2006 07:46
sincer, las-o dreak ca ai scris juma' de roman stiintifico-fantastic (nu ca as fi citit, la dreak..) dar futu-i mama ei de treaba, chiar crezi ca are timp cineva vreo juma' de ora, si nu numai timp, dar si rabdare... ofofof...

Nu inteleg de ce postezi aici daca nici macar nu te-ai obosit sa citesti. Si las-o mai moale cu injuraturile ca nu suntem la piata...

weeezer_2020.12.2006 09:55

Ba cred ca as contrazice ultimele doua alineate, Olaroiu va ramane si daca nu vom intra din nou in UCL, si mai mult, as indrazni sa spun ca nu va fi demis nici macar daca vom pierde locul doi. De ce? Pentru ca aceste ratari de obiective nu vor veni in nici un caz ca urmare a unei tactici manageriale/antrenoriale gresite, no way, ci din cauza unor arbitri, a nesansei, a celorlalor echipe care mituiesc adversari si fluierashi, si nu in ultimul rand, a Impielițatului. Olaroiu nu va avea absolut nici o vina. Va fi victima sortii, a sistemului si a cui o mai vrea Gigi sa spuna.

papillon21.12.2006 01:09
Ba cred ca as contrazice ultimele doua alineate, Olaroiu va ramane si daca nu vom intra din nou in UCL, si mai mult, as indrazni sa spun ca nu va fi demis nici macar daca vom pierde locul doi.

weeezer, vreau sa cred ca Gigi nu e prost (ca e analfabet si demagog, asta-i alta treaba). Nu cred ca ar putea sa-si taie "craca" de sub picioare de dragul lui Olaroiu. Gigi este un tip orgolios si face tot posibilul ca imaginea lui sa fie asociata cu cea a unui invingator. Nu cred ca mai putem avea o perioada "Piturca" la echipa, pentru ca Gigi a avansat de la stadiul de patron (aka mic gainar) pe care il avea acum cativa ani la cel de viitor presedinte. Si pentru a convinge populatia sa-l voteze, trebuie sa convinga ca este un bun gospodar (nu-i zic manager ca suna deplasat cand vine vorba de Gigi, hehe). In situatia actuala, nu cred ca-si mai poate permite o Steaua care sa nu confirme.

Din cauza asta, oricat de prieten ar fi cu Olaroiu, nu ar ezita sa-l dea afara daca acesta nu-si atinge obiectivele propuse. Singura problema pe care o vad este ca Gigi sa nu vrea sa demonstreze ca se poate face performanta cu bani putini - ma refer la transferuri. Vad ca tot ironizeaza pe rapid si Dinamo ca fac transferuri scumpe, ca sunt prosti ca dau atatia bani, etc. El vrea probabil sa arate ca e mai destept ca ei si aduce oameni mai buni pe bani putini. Sper sa realizeze ca, oricat de mare afacerist ai fi, nu poti emite pretentii atata timp cat nu se investeste in jucatori de valoare