Am suferit in tacere... postam din cand in cand opinia pe gsp.ro... cand acel TOLONTAN posta cate`un articol (d cele mai multe ori anti-Steaua...nush de ce, doar e ziarist si ar trebui sa fie echidistant)
am gasit acest site... foarte frumos... stralucitoare idee prin care stelistii din toata tara se pot cunoaste si in primul rand isi pot exprima supararea (de cele mai multe ori in acest sezon) si bucuria (in amintirea performantzelor de anul` trecut).
pur si simplu simt nevoia sa ma exteriorizez... sa le spun tuturor "fratilor de sange" (vb lu Becali) ceea ce am pe suflet.
Am plans de emotzii acum juma` de an... dar dupa o analiza la rece am realizat ca am plans de prostie... Am avut 45 de minute in care am crezut ca suferintza acumulata in 20 de ani de rusine a disparut... dar au urmat alte 45 de minute care ne`au ingropat in rusine, in neputinta... in nostalgia vremurilor comuniste ... fotbalistic vorbind.
Lui Gigi trebuie sa`i multzumim si pt clipele frumoase din ultimii 5 ani dar si pentru dramele traite tot in acesti ultimi 5 ani. Trebuie sa`i multumim pt ceea ce a facut si ce face pt fotbalul romanesc... fara el am fi trait tot in mizeria de pana in 2001-2002... cand orice fotbalist mai rasarit era vandut la rusi sau bulgari. Ii multumim pt ca a impus o gandire noua... ca performanta impune mici sacrificii, mici investitii. Nu prin crearea unei pietze de jucatori, nu printr`un du`te-vino permanent. Putina stabilitate!!! Ii multumim ca a investit, ca a oferit salarii care pot sa satisfaca necesitatile jucatorilor, care pot oferi placerea acestora de a juca in tara lor.
Ii multumim ca a adus o noua mentalitate prin aducerea ca antrenor la Steaua a marelui portar Zenga. Dar il uram ca la demis cu numai 4 etape inainte de un final de CAMPION... care i se datoreaza numai lui. nu lui Tzitzi... a fost vremea lui in anii `90, dar a trecut.
Ii multumim pt ca la adus pe Protasov (se pare ca MM nu e chiar asa de prost... are ochi buni pt jucatori si antrenori)... ne pare rau ca Oleg a ales sa antreneze alta echipa... sincer
A venit si vremea cand a aparut Olaroiu... un antrenor care nu convinsese nicaieri in afara de National... pe care Iancu de la TM il numea antrenor de locurile 3-4. Avand la dispozitie un prim 11 format de Zenga si inchegat de Protasov... Olaroiu a reusit cateva performantze bune... dar semnele de slabiciune incepusera sa apare inca de atunci... Dar eram prea orbitzi de performanta echipei ca sa mai punem la suflet cateva jocuri mizere... ca cel cu Hereenven si Betis de pe Lia Manoliu. In campionat victoriile la scor, cu care ne obinuisera Walter si Oleg, incepeau sa dispara... erau victorii, dar greu obtinute, cu multe emotzii. Incapacitatea acestui antrenor de a lua decizii s-a observat inca de la dubla din sferturile UEFA cu Rapid. Insa de asemenea performantza a luat locul realismului. O vara... nu stiu cum sa o numesc... transferuri... nush cum sa le numesc... Gigel Coman? unul din freferatii lui Oli de la National... nimic mai mult... MM a avut noroc inca o data cu Thereau. Doar finalul campaniei l`a salvat pe Oli... Stancu, Ovidiu Petre (care creste... se observa asta... trebuie sa recunoastem) si Saban (care inca mai cred ca este un jucator bun dar nu i se acorda nici jumate din increderea care i s-a acordat lui Carlos) si nu in ultimul rand Vali Badea (frumos meci reusit cu Standard la Bucuresti).
A venit acel 4-1 la Kiev. Oli E MARE ANTRENOR. dar dupa ce a urmat? O serie de gafe ale lui Carlos. apararea (considerata cu un an inainte cea mai buna din europa) nu mai era aparare... pase gresite, gemenii Goian si Ghionea nu se mai inteleg. Nicolitza nu mai are sprinturile care le avea. Bostina s-a pierdut complet, Oprita e complet inutil (prin simplul fapt ca nu e predispus la efort, pur si simplu nu are conditie fizica, si mai nou nici sa dribleze nu prea mai stie). Pe langa toate acestea... a aparut problema cartonaselor galbene si implicit cele rosii care pur si simplu ne`au macinat. Se datoreaza numai si numai stresului, incapacitatii de a da gol adversarului... presiunii pe care o exercita asupra jucatorilor chiar si un joc cu ultima clasata.
Am scris multe... nu stiu daca vetzi intelege prea mult... dar pur si simplu am simtit nevoia sa spun si altora ce vad eu... ce ma macina pe mine... dar ca un P.S. la acest LUNG mesaj ar fi simpla exclamatzie: VREM ANTRENOR!
Nu Lacatus, preferatul Stelei. E bun dar mai are inca de invatzat. Nu Hagi. A fost mare jucat, cel mai mare, dar nu are inca stofa de antrenor... poate nu va avea niciodata. Si in nici`un caz un antrenor din vechea garda: Anghel Iordanescu, Dumitru Dumitriu, Emerik Ienei si multzi asta. Poa` ca Zenga ar merita inca o sansa... desi nu cred ca ar mai accepta el. Dar de ce sa nu incercam cu Dorinel? A dovedit la Cluj ca are caracter. O dovedeste si la Arges. Nu inca Dorinel? Atunci am o propunere care le intrece pe toate... si chiar cred ca ar fi solutzia castigatoare... Boloni. Nu stiu sigur daca este antrenorul Ungariei, desi am auzit asta acum cateva zile. Dar el e as`ul din maneca Stelei. O mentalitate europeana, un fair-play nemaintalnit in Romania (poate doar la Razvan Lucescu), o abilitate tactica extraordinara, capacitatea de a se impune, de a se face respectat.... si toate acestea rasplatite cu performantze in campionate din "vest" dar si la nationala noastra... cat de scurta ar fi fost excursia lui la reprezentativa.
Ma simt mai usurat... si sper sa ma acceptati si pe mine, un umil suporter stelist.
Va multumesc