FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ni se spunea odata vitezisti...

Virgil07.11.2006 09:54

Motto :

Ni se spunea odata vitezisti si fantezisti...aveam odata jucatori inteligenti...

Danntes

Era prin secolul trecut,prin deceniul al noualea,o echipa,...cea mai buna echipa a Stelei din toate timpurile.Cu jucatori inteligenti care desenau prin iarba schemele învatate la antrenament,care jucau în viteza,dintr-o singura atingere a balonului.Li s-a spus "vitezisti".Practicau un joc in viteza,pentru ca tehnica individuala le permitea sa faca acest lucru.Balonul rotund nu avea taine pentru ei.Ca o rasplata a valorii lor,în 1986 au fost încoronati regi ai Europei.

Au urmat câtiva ani în Europa în care vitezistii si-au respectat blazonul si au mai jucat o semifinala si o finala a campionilor europeni.

Eu pot doar sã spun cã noi, cei din Steaua 1986, aveam mândrie, ne doream sã arãtãm peste tot unde evoluam, fie cã era Rm. Vîlcea sau Bacãu, cã nu degeaba am luat Cupa Campionilor și aveam acea dorintã de a învinge peste tot. Ne doream sã arãtãm cã suntem buni si am luat Supercupa Europei în 1987, am jucat o semifinalã de Cupa Campionilor în 1988 si încã o finalã un an mai tîrziu. Repet, valoarea unora dintre jucãtorii de acum lasã de dorit si Gigi Becali i-a supraestimat, iar ei n-au fãcut mai nimic în grupã.

Tudorel Stoica -marele capitan al echipei din 1986

In comparatie cu echipa de atunci,cea de astazi e net mai slaba.In 1986 aveam 11 valori si rezerve de valoare apropiata :

Duckadam - Iovan (cpt.), Bumbescu, Belodedici, Barbulescu - L. Balan (73' Iordanescu), Balint, Bölöni, Majearu , Piturca (112' Radu II), [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color]. Antrenor: Emerich Ienei.

Azi valorile sunt mai rare.

Se pare ca lipseste si acea mandrie de care spunea Tudorel.Desi de foarte multe ori,în special în vremea lui Walter si a lui Oleg,se spunea a echipa are caracter,în vremea lui Oli nu mai poate fi vorba de acest atribut.Exista foarte multa inconstanta,nu se vede daruirea în joc,dorinta de victorie.Avem parte de acelasi joc,arhicunoscut si usor de contracarat de adversari.Niciun pic de imaginatie.

S-ar putea sã fie si din cauza oboselii deoarece au jucat multe meciuri din varã si pânã acum. Totusi, eu cred cã valoarea lotului nu este cea care ar trebui sã fie pentru pretentiile Stelei. Toti de la Steaua erau convinsi cã vor face fatã în cupele europene si înfrângerile din grupã au lãsat urme adânci. E ca atunci când iei o palmã, mai iei una si încã una, te învinetesti pe fatã si ai de suferit asa cum au avut si ei în campionat.

Tudorel Stoica

Zice bine Tudorel.Steaua s-a împestritat cu o serie de fosti jucatori buni,acum non-valori.Ii stim foarte bine cu totii si nu cred ca e nevoie sa-i amintesc.

De toata aceasta situatie se fac raspunzatori conducatorii,începand cu Oli si continuând cu MM si Gigi Becali.

Poate ca a fost prea multa întelegere din partea lor,amestecata cu nepricepere.

Sunt mult prea protejati jucatorii Stelei atunci când ar trebui sa fie trasi la raspundere.Lipsa de profesionalism.Urmarile sunt catastrofale : 1-2 la Galati,0-0 la Piatra Neamt.5 puncte care ne-ar fi adus la 6 puncte diferenta fata de primul loc.

Ce e de facut ? Trebuie luate urgent masuri pentru redresare,pe care va invit pe voi sa le formulati.

La conditiile puse la dispozitie(salarii mari,baza de pregatire,super stadion,supersuporteri),rezultatele ar trebui sa fie pe masura.

greco07.11.2006 09:57

Salariile ar trebui sa fie mult mai mici, si copiii ar trebui sa se invete sa-si doreasca sa joace la Steaua pentru istoria si semnificatia minunate ale acestui club, nu pentru Mertane, gagici si harfe...

Ce treaba au actualii jucatori cu Steaua ? Vin, isi incaseaza salariul, joaca cum joaca dupa vreo noapte prin birt si pleaca satisfacuti acasa. Ii doare undeva daca isi iau salariul de la Steaua sau de la Dinamo.

radooku_steaua07.11.2006 10:04

Eu zic ca o solutie ar fi promovarea tinerilor. Avem atatea valori care nu sunt folosite. Cand vad mereu aceiasi jucatori titulari, aceleasi rezerve si aceleasi schimbari ma gandesc ca ori Olaroiu nu vrea altceva ii place jocul , ori este prea fricos sau cateodata unele decizii ii sunt impuse.

strezahuzum07.11.2006 10:47

Bine zis Virgil ... am fost vitezisti "odata". Ca in ziua de azi ... e jale. Din lotul nostru, doar Cristocea si uneori Dica, Badea si Thereau par in stare de preluari spre poarta, fente, pase din prima, ect. In rest .... ceva inversunare oarba la Nicolita si Paraschiv. Multa munca si dorinta de lupta la Radoi.

Si din pacate aici se cam inchide lista cu "lucruri bune". Restul echipei parca nu stiu ce-i aia dribling, fenta sau demarcare.

Cine ne-a adus aici ? Pai bravii nostri conducatori, care nu mai doreau "echipa de pitici". Nici noi nu ne doream, dar nici o echipa de uriasi care nu stiu sa dribleze parca nu prea merge cu imaginea Stelei. Jocul Stelei, cel care i-a adus atatia suporteri, era pe jos, cu pase rapide, din prima, driblinguri .... Nu cu mingi bubuite in careu (cand mai nimeresc, ca in ultima vreme am vazut ca avem probleme pana si in a trimite mingea in careu in loc de plopi), la intamplare, ca poate-poate iese ceva ...

Alessandro07.11.2006 10:53

Si totusi jucatorii astia ne-au adus doua titluri si o semifinala UEFA,nu?Eu zic ca echipa a stricat-o Olaroiu!El e buba! :)

P.S. Ma uitam(a cata oara!?) pe topicul meciului Dynamo Kiev-Steaua...nu-mi vine sa cred cate s-au schimbat ntr-un timp asa de scurt! :roll:

radooku_steaua07.11.2006 12:04

Are si Olaroiu o parte de vina. Insa nu total. Sa nu uitam ca echipa a suferit din cauza accidentarilor si a suspendarilor tot turul de campionat. Sa nu uitam ca nu e vina lui Olaroiu ca jucatorii si-au pierdut cheful de joc, ca nu mai sunt in stare sa faca o preluare si de multe ori sunt in teren doar ca sa fim 11. Totusi eu zic ca la ora actuala Steaua nu are un lot de jucatori care sa fie de valoare. Ne lipsesc destui jucatori. Si inca ceva. Becalii s-a bagat de multe ori peste treaba lui Olaroiu. Poate de asta si se face de vina Olaroiu. Accepta ca in munca sa sa se bage in afon de fotbal , un frate de marmelada care isi face imaginea pe seama clubului nostru drag.

Virgil13.11.2006 13:29

In meciul cu National s-a observat un spor de viteza în circulatia balonului.

Rezultatul ? 6 goluri si numeroase alte ocazii.

33022_thereau2.jpg

Thereau deasupra tuturor în acest meci.Si la propriu dar si pentru cele 3 goluri marcate.

Piece of Mind13.11.2006 13:57

Francezul este un jucator de rasa, cred ca e cea mai buna achzitie a Stelei din ultimele 2 sezoane. Are o cu totul alta scoala de fotbal si, de ce sa nu recunoastem, si de viata...

Ma mira faptul ca in Franta nu l-a remarcat nimeni si a ajuns la Charleroi, omul e mult peste panaramele din atacul lui PSG de exemplu, daca e sa ne raportam la o echipa franceza pe care am vazut-o jucand la Bucuresti.

no_problem13.11.2006 14:09

greco a pus punctul pe I.

banii au stricat totul...

sorin_77713.11.2006 15:31

banii si iar banii....

Nu este asta problema sau nu este asta cauza principala. Sunt multi factori care contribuie la inconstanta si contraperformanta, majoritatea enumerati de cei care scrieti in acest topic...

Dar cel mai important factor al performantei este MENTALITATEA si AUTO-DEPASIREA nivelului in mod constant. Concurenta stim cu toii ca ajuta la ridicarea nivelului de joc.

sergiu_titan14.11.2006 06:06

Imi dau si eu cu parerea...

Stiu destul de bine ce juca Steaua in perioada aia si fara discutie era o echipa de prim-plan in Europa. Dar de atunci s-au schimbat multe lucruri in fotbal. Discutia despre valori si non-valori la Steaua in aceasta perioada este relativa.Adica

din actualul lot al Stelei Radoi, Paraschiv, Bostina,Oprita, Dica, Goian,Ghionea,P.Marin,Nicolita,Ov.Petre sunt jucatori ai echipei nationale sau fosti jucatori de nationala deci lotul este destul de bun la nivel national. Alti 2-3 sunt in asteptarea unei convocari. Problema este in schimbarea mentalitatii ce Steaua a facut f.bine. Sintagma romanii jucatori tehnici ma omoara, sunt tehnici dar nu in regim de viteza. Calitatiile de acum si ceea ce trebuie cautat sunt jucatori de forta si viteza iar tehnicitatea in regim de viteza trebuie cautata peste hotare. Dupa parerea mea Steaua este pregatita de o mare performanta la nivel continental insa ii lipesc brazilieni care sa ofere o alta consistenta la mijloc, o preluare perfecta, o pasa inteligenta, unul doua driblinguri si astfel si un brazilian de mana a trei este cotat la 5 -7 milioane de euro. Exemplu Marcelinio ala de la herta care nu prea joca dar in unele meciuri desface bine jocul limpezeste situatiile de atac.Alt exemplu Chelsea este sg echipa mare care nu are brazilieni in echipa dar joaca mai mult decat pragmatic in rest tot fotbalul se invarte in jurul lor. Kaka, Ronaldhinio, Junihinio, Emerson, Gilberto S, Ze Roberto, Mancini-mijlocashi etc

Esecurile din campionat le pun pe baza unui val bun de antrenori, a acestui stil catenaccio care romanii il joaca f.bine si al plafonarii. MA gandesc ca uneori trebuie sa fie greu greu sa te mai poti concentra intr-o deplasare ciudata cu o echipa mica care isi da viata sa nu ia gol, jucand cu o linie defensiva supra numerica.

Virgil15.11.2006 10:36

300px-312323454712.jpgSteaua Bucuresti a câstigat Supercupa Europei în 24 februarie 1987.

*Sus de la stânga la dreapta: Ladislau Boloni, Dumitru Stângaciu, Adrian Bumbescu, Stefan Iovan, Miodrag Belodedici, Victor Piturcã.

*Jos de la stânga la dreapta: Tudorel Stoica, Ilie Barbulescu, Gheorghe Hagi, Lucian Balan, Marius Lacatus.

VaSsY15.11.2006 11:54
Salariile ar trebui sa fie mult mai mici, si copiii ar trebui sa se invete sa-si doreasca sa joace la Steaua pentru istoria si semnificatia minunate ale acestui club, nu pentru Mertane, gagici si harfe...

Ce treaba au actualii jucatori cu Steaua ? Vin, isi incaseaza salariul, joaca cum joaca dupa vreo noapte prin birt si pleaca satisfacuti acasa. Ii doare undeva daca isi iau salariul de la Steaua sau de la Dinamo.

Mare dreptate, dar ca in orice firma din Romania, club, institutie sau etc. SE INTRA PE SPAGA SAU PILE ! ca de am jucat si eu fotbal pe cand eream mai mic, si juca un gras in locul meu ca dadea tasu cu banu..

Alessandro15.11.2006 14:43

Te aprob Vassy!Eu stiu,pentru ca joc fotbal si stiu cum stau lucrurile,mai ales la Steaua,Dinamo si Rapid! :wink:

cristian8626.08.2007 22:20

Mare dreptate, dar ca in orice firma din Romania, club, institutie sau etc. SE INTRA PE SPAGA SAU PILE ! ca de am jucat si eu fotbal pe cand eream mai mic, si juca un gras in locul meu ca dadea tasu cu banu..

Si mai vrem performanta cand noi ne furam singuri caciula.

**alex**02.09.2007 11:28

Cred ca cineva din staff-ul echipei a citit thread-ul acesta si i-a transmis lui Becali, care a zis ca in doi-trei ani o sa avem o echipa de vitezisti. :biggrin:

amarel02.09.2007 16:34

Asta sigur, asa cum tot cineva a citit aici pe forum cand cineva ( si-l felicit din nou cu ocazia asta _)a postat dupa meciul lui Dinamo cu Vaslui ,nu stiu in momentul asta cine, cum ca Rednic a intrat in vestiar dupa meci si i-a intrebat ...cine suntem noi ??? miau miau miau , au zis jucatoriii ----- si uite cum GB ii telefoneaza lui Borcea SI-II SPUNE MIAU MIAU MIAU !!!!!!!!!

Ar trebui sa-i plateasca drepturi de autor !!!!!!