Motto :
Ni se spunea odata vitezisti si fantezisti...aveam odata jucatori inteligenti...
Danntes
Era prin secolul trecut,prin deceniul al noualea,o echipa,...cea mai buna echipa a Stelei din toate timpurile.Cu jucatori inteligenti care desenau prin iarba schemele învatate la antrenament,care jucau în viteza,dintr-o singura atingere a balonului.Li s-a spus "vitezisti".Practicau un joc in viteza,pentru ca tehnica individuala le permitea sa faca acest lucru.Balonul rotund nu avea taine pentru ei.Ca o rasplata a valorii lor,în 1986 au fost încoronati regi ai Europei.
Au urmat câtiva ani în Europa în care vitezistii si-au respectat blazonul si au mai jucat o semifinala si o finala a campionilor europeni.
Eu pot doar sã spun cã noi, cei din Steaua 1986, aveam mândrie, ne doream sã arãtãm peste tot unde evoluam, fie cã era Rm. Vîlcea sau Bacãu, cã nu degeaba am luat Cupa Campionilor și aveam acea dorintã de a învinge peste tot. Ne doream sã arãtãm cã suntem buni si am luat Supercupa Europei în 1987, am jucat o semifinalã de Cupa Campionilor în 1988 si încã o finalã un an mai tîrziu. Repet, valoarea unora dintre jucãtorii de acum lasã de dorit si Gigi Becali i-a supraestimat, iar ei n-au fãcut mai nimic în grupã.
Tudorel Stoica -marele capitan al echipei din 1986
In comparatie cu echipa de atunci,cea de astazi e net mai slaba.In 1986 aveam 11 valori si rezerve de valoare apropiata :
Duckadam - Iovan (cpt.), Bumbescu, Belodedici, Barbulescu - L. Balan (73' Iordanescu), Balint, Bölöni, Majearu , Piturca (112' Radu II), [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color]. Antrenor: Emerich Ienei.
Azi valorile sunt mai rare.
Se pare ca lipseste si acea mandrie de care spunea Tudorel.Desi de foarte multe ori,în special în vremea lui Walter si a lui Oleg,se spunea a echipa are caracter,în vremea lui Oli nu mai poate fi vorba de acest atribut.Exista foarte multa inconstanta,nu se vede daruirea în joc,dorinta de victorie.Avem parte de acelasi joc,arhicunoscut si usor de contracarat de adversari.Niciun pic de imaginatie.
S-ar putea sã fie si din cauza oboselii deoarece au jucat multe meciuri din varã si pânã acum. Totusi, eu cred cã valoarea lotului nu este cea care ar trebui sã fie pentru pretentiile Stelei. Toti de la Steaua erau convinsi cã vor face fatã în cupele europene si înfrângerile din grupã au lãsat urme adânci. E ca atunci când iei o palmã, mai iei una si încã una, te învinetesti pe fatã si ai de suferit asa cum au avut si ei în campionat.
Tudorel Stoica
Zice bine Tudorel.Steaua s-a împestritat cu o serie de fosti jucatori buni,acum non-valori.Ii stim foarte bine cu totii si nu cred ca e nevoie sa-i amintesc.
De toata aceasta situatie se fac raspunzatori conducatorii,începand cu Oli si continuând cu MM si Gigi Becali.
Poate ca a fost prea multa întelegere din partea lor,amestecata cu nepricepere.
Sunt mult prea protejati jucatorii Stelei atunci când ar trebui sa fie trasi la raspundere.Lipsa de profesionalism.Urmarile sunt catastrofale : 1-2 la Galati,0-0 la Piatra Neamt.5 puncte care ne-ar fi adus la 6 puncte diferenta fata de primul loc.
Ce e de facut ? Trebuie luate urgent masuri pentru redresare,pe care va invit pe voi sa le formulati.
La conditiile puse la dispozitie(salarii mari,baza de pregatire,super stadion,supersuporteri),rezultatele ar trebui sa fie pe masura.