FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

S-a mai stins o Stea, D-zeu sa-l odihneasca!

ADRIAN PACURAR21.12.2004 10:32

Duminicã, la Iași, fostul internațional Gigi Tãtaru a încetat din viațã. Avea 56 de ani. Își cazase juniorii de 12 ani la cãminul Liceului "Gheorghe Asachi" și se întîlnise bucuros cu Emil Lupulescu, fost coleg de generație. "Era vesel, nici un semn nu prevestea nenorocirea. Ne-am dat întîlnire la ora 18:00 pentru a merge la un restaurant", povestește Lupulescu. Pe la 4 dupã-amiazã, Tãtaru s-a scuzat cã nu se simte bine și a vrut sã meargã în camerã sã se odihneascã. N-a mai ajuns. Deodatã s-a învinețit la fațã și a cãzut. Cînd a venit ambulanța, Tãtaru era deja mort. Nu s-a mai putut face nimic.

"S-a enervat de la sosirea în Iași, cînd la garã nu i-a așteptat nimeni de la organizatori, și mai apoi de condițiile mizere în care el și copiii au fost cazați", spune printre lacrimi soția sa, continuînd: "În urmã cu trei sãptãmîni, tuturor antrenorilor de la Steaua li s-au fãcut controale medicale, iar Gigi nu avea nimic, era sãnãtos. Iubea foarte mult copiii, de aceea s-a enervat și s-a întîmplat ceea ce s-a întîmplat. A murit pentru copii". Gigi Tãtaru era de 9 ani antrenor la juniorii Stelei, club pentru care a jucat timp de 15 ani, între 1959 și 1974.

Vorba sa preferatã: "Ca sã vinã mingea la tine, vorbește cu ea"

Gheorghe Tãtaru a fãcut parte din echipa care a participat la Mondialul din Mexic 1970. Unul dintre colegii sãi de atunci, Lițã Dumitru, își amintește: "Am fost prieteni foarte buni: Gigi, Anghel Iordãnescu și cu mine. Forma un cuplu genial împreunã cu Iordãnescu, dupã cum scriau și ziarele vremii. Îmi spunea adesea: «Ca sã vinã mingea la tine, vorbește cu ea». Era un coleg și un amic minunat! Dumnezeu sã-l odihneascã".

Angelo Niculescu, antrenorul naționalei României la Mondialul din Mexic, a fost șocat cînd a auzit vestea: "Nu pot sã cred, nu știam. Sînt KO. Era un bãiat serios, un pic mai retras, dar care avea un talent deosebit. Era foarte atașat clubului Steaua. Avea o tehnicã superioarã și o creativitate peste medie. Prin talent rezolva multe probleme ale jocului."

"Pînã la 15 ani, cînd am ajuns la echipa de tineret a Universitãții Craiova, eu am fost stelist. Dormeam cu pozele lui Gigi Tãtaru și Puiu Iordãnescu sub pernã. Tãtaru a fost un fotbalist super-tehnic. Un jucãtor de rasã care ieșea din tiparele fotbalului. Dumnezeu sã-l odihneascã"

Sorin Cîrțu

"A fost un cavaler. Mereu era respectat și respecta la rîndul sãu"

Neculai Lupescu

"Îi vom dedica victoria"

Dupã ce a auzit vestea morții lui Tãtaru, șeful Centrului de copii și Juniori de la Steaua, Leo Strizu, a ajuns de urgențã la Iași împreunã cu antrenorul de la '93, Ionescu. Vãzînd starea de panicã în care erau copiii, Strizu a vrut pe moment sã îi aducã acasã. "Puștii mi-au zis cã vor sã rãmînã, sã cîștige competiția și sã-i dedice trofeul lui nea Gigi". Leo Strizu a afirmat cã Steaua va suporta în întregime costurile înmormîntãrii. Gheorghe Tãtaru va fi adus azi în București și va fi înmormîntat, cel mai probabil, în cimitirul Ghencea.

A jucat la CM Mexic '70

S-a nãscut la 5 mai 1948

A jucat la: Steaua (1959 - 1974), Chimia Rîmnicu Vîlcea (1974 - 1975), CS Tîrgoviște (1975 - 1980), Autobuzul București (1981 - 1982), Unirea Sobozia (1983 - 1984)

A evoluat în 272 de meciuri în Divizia A, înscriind 79 de goluri

Are 10 prezența la echipa naționalã, pentru care a marcat trei goluri

21 decembrie 2004

preluat de pe gsp, D-zeu sa-l odihneasca, condoleante familiei din partea unui Stelist.

Virgil21.12.2004 14:00

Pacat.S-a dus,relativ la scurta vreme,alaturi de fratele sau Nicolae Tataru marea extrema stânga a CCA-ului si a echipei nationale.

Despre Gigi Tataru am auzit de când stiu de existenta lui,numai de bine.Era un om modest,în sensul ca îsi apleca urechea sa asculte problemele oricui pentru a-l ajuta.

E trist când auzi ca fosti mari fotbalisti ai clubului militar sunt chemati la Cel de Sus înainte ca presupusul contract cu viata sa fi expirat.

Fie-i târâna usoara si Dumnezeu sa-l odihneasca!

C0r73z21.12.2004 20:39
:( Imi pare foarte rau de acest om,stiind ca este un om bun si care chiar tzine la copii.Eu l-am cunoscut cand am trecut de la grupa '89 a copiilor la '88(anul meu de nastere).Dupa un timp dansul a facut o triere,eu nefiind selectat,pe moment eram dezamagit de mine,dar si suparat pe dansul,dar in timp am realizat ca meritam sa fiu selectat.Era un om bun...sa-i fie tzarana usoara...sper ca grupa '92 sa-i dedice trofeul.Dumnezeu sa-l ierte...
kyd21.12.2004 21:14

Pacat,usor usor se sting stelele noastre dar e bine ca apar altele.Acum grupa de juniori ar trebui sa se mobilizeze si sa castige competitia.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

reddog21.12.2004 21:20

Condoleanate, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

gianini21.12.2004 21:54

a venit prea devreme aceasta zi.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

horse3722.12.2004 09:08

ne nastem unul cate unul si murim pe sarite.

astazi unul de la Steaua maine unul de la Dinamo iar poimaine de la rapid. ramanem noi cu rautatile si suturile in gura ce ni le aplicam pe unde ne prindem. dar uite ca moartea ne prinde mereu descoperiti ne trimite in regrete eterne in lacrimi de durere in neputinta de a mai face ceva.

condoleante familiei indurerate...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace...

Vampire25.12.2004 16:36

Imi pare ff. rau ca a murit.Aceasta zi a venit prea repede,era un om foarte bun.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace :(

Xander26.12.2004 10:29

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!