Duminicã, la Iași, fostul internațional Gigi Tãtaru a încetat din viațã. Avea 56 de ani. Își cazase juniorii de 12 ani la cãminul Liceului "Gheorghe Asachi" și se întîlnise bucuros cu Emil Lupulescu, fost coleg de generație. "Era vesel, nici un semn nu prevestea nenorocirea. Ne-am dat întîlnire la ora 18:00 pentru a merge la un restaurant", povestește Lupulescu. Pe la 4 dupã-amiazã, Tãtaru s-a scuzat cã nu se simte bine și a vrut sã meargã în camerã sã se odihneascã. N-a mai ajuns. Deodatã s-a învinețit la fațã și a cãzut. Cînd a venit ambulanța, Tãtaru era deja mort. Nu s-a mai putut face nimic.
"S-a enervat de la sosirea în Iași, cînd la garã nu i-a așteptat nimeni de la organizatori, și mai apoi de condițiile mizere în care el și copiii au fost cazați", spune printre lacrimi soția sa, continuînd: "În urmã cu trei sãptãmîni, tuturor antrenorilor de la Steaua li s-au fãcut controale medicale, iar Gigi nu avea nimic, era sãnãtos. Iubea foarte mult copiii, de aceea s-a enervat și s-a întîmplat ceea ce s-a întîmplat. A murit pentru copii". Gigi Tãtaru era de 9 ani antrenor la juniorii Stelei, club pentru care a jucat timp de 15 ani, între 1959 și 1974.
Vorba sa preferatã: "Ca sã vinã mingea la tine, vorbește cu ea"
Gheorghe Tãtaru a fãcut parte din echipa care a participat la Mondialul din Mexic 1970. Unul dintre colegii sãi de atunci, Lițã Dumitru, își amintește: "Am fost prieteni foarte buni: Gigi, Anghel Iordãnescu și cu mine. Forma un cuplu genial împreunã cu Iordãnescu, dupã cum scriau și ziarele vremii. Îmi spunea adesea: «Ca sã vinã mingea la tine, vorbește cu ea». Era un coleg și un amic minunat! Dumnezeu sã-l odihneascã".
Angelo Niculescu, antrenorul naționalei României la Mondialul din Mexic, a fost șocat cînd a auzit vestea: "Nu pot sã cred, nu știam. Sînt KO. Era un bãiat serios, un pic mai retras, dar care avea un talent deosebit. Era foarte atașat clubului Steaua. Avea o tehnicã superioarã și o creativitate peste medie. Prin talent rezolva multe probleme ale jocului."
"Pînã la 15 ani, cînd am ajuns la echipa de tineret a Universitãții Craiova, eu am fost stelist. Dormeam cu pozele lui Gigi Tãtaru și Puiu Iordãnescu sub pernã. Tãtaru a fost un fotbalist super-tehnic. Un jucãtor de rasã care ieșea din tiparele fotbalului. Dumnezeu sã-l odihneascã"
Sorin Cîrțu
"A fost un cavaler. Mereu era respectat și respecta la rîndul sãu"
Neculai Lupescu
"Îi vom dedica victoria"
Dupã ce a auzit vestea morții lui Tãtaru, șeful Centrului de copii și Juniori de la Steaua, Leo Strizu, a ajuns de urgențã la Iași împreunã cu antrenorul de la '93, Ionescu. Vãzînd starea de panicã în care erau copiii, Strizu a vrut pe moment sã îi aducã acasã. "Puștii mi-au zis cã vor sã rãmînã, sã cîștige competiția și sã-i dedice trofeul lui nea Gigi". Leo Strizu a afirmat cã Steaua va suporta în întregime costurile înmormîntãrii. Gheorghe Tãtaru va fi adus azi în București și va fi înmormîntat, cel mai probabil, în cimitirul Ghencea.
A jucat la CM Mexic '70
S-a nãscut la 5 mai 1948
A jucat la: Steaua (1959 - 1974), Chimia Rîmnicu Vîlcea (1974 - 1975), CS Tîrgoviște (1975 - 1980), Autobuzul București (1981 - 1982), Unirea Sobozia (1983 - 1984)
A evoluat în 272 de meciuri în Divizia A, înscriind 79 de goluri
Are 10 prezența la echipa naționalã, pentru care a marcat trei goluri
21 decembrie 2004
preluat de pe gsp, D-zeu sa-l odihneasca, condoleante familiei din partea unui Stelist.