Draga Mirel Radoi, draga Meme Stoica
Ma numesc Tudor, am 24 de ani si sunt un fost suporter al echipei Steaua, decazut in rolul de admirator al echipei S. Buc dintr-o oarecare tara numita Rom. Domnule capitan, domnule Meme Stoica, as vrea sa va ofer 5 motive pentru care am renuntat la statutul de suporter al clubului Steaua. Dar ca sa nu ma acuzati ca pledez intr-o singura directie, imi voi permite sa numar si 5 motive pentru care inca ma numesc un admirator al sus-numitei echipe :
1. cuvintele 'demnitate, prestanta si fair-play' nu exista in cataloagele de prezentare 'Armani', 'BMW' si 'Calvin Klein'
2. echipa 'Steaua'-instrument politic pentru un presedinte de club, cu aspiratii de politician de cartier, 'iubitor de intelepciune' ; as vrea domnule Becali sa-mi traduceti expresia 'zoofilie'
3. atitudinea jucatoriilor, tocati marunt intre filosofia si morala unui Italian si prost-gustul si mojicia locale invelite ca niste sarmale, in moneda europeana
4. atitudinea suporterilor 'adevarati', copii la indigo a conducatorilor, alaturi de care au transformat o arena de sport si un simbol, intr-o cocina a ideilor si a reprezentarilor grotesti
5. pentru lipsa totala de transparenta si comunicare
Dar iata si cele 5 motive pentru care deocamdata ma numesc admirator al acestei echipe:
Rica Neaga, care dupa o perioada neag[r]a din viata lui, a revenit in returul unui campionat si prin continuitate a dat cu tifla multor sceptici
Falemi, care a gasit curajul [caci placerea o avea !] de a asculta Rachmaninov intr-un autocar ce duduia de manele
Zenga, fratele mai mare a lui Neaga, ce a renuntat la raluci si ingeri din praf alb, pentru a se determina o echipa dintr-o fosta provincie romana sa-si lase sangele pe teren ;
pentru ca stiu ca oamenii ca Becali si Meme nu sunt vesnici, si ca intr-o zi vor veni Oameni care pe langa bani, vor investi si in educatia jucatorilor si a publicului admirator
pentru ca nu incetez sa sper si sa lupt intr-o tara, in care prost-gustul, putinatea mintala si rapacitatea au devenit puncte de reper si de referinta
Va multumesc
Tudor Rares Pop
scrisoare luata de pe siteu gsp!!
tot respectu pt acest om!!