FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Respectul, celor pe care ii iubim. Simplu STEAUA..

ADRIAN PACURAR30.11.2004 11:00

De cativa ani, in coace, suntem bataia de joc, a conducatorilor, jucatorilor. Venim la meciuri, ne enervam ca de 5 ani nu am castigat nimic si suntem insultati cu buna stiinta, de conducatori, jucatori. Sunt din ce in ce mai dese iesirile, sa le spunem dure, cuvintelor fara respect aduse de unii dintre conducatori, jucatori. Nu mi se pare normal ca ei sa faca ce fac, indiferent ca presa le este negativa, ar trebui sa fie atenti la ceea ce fac, fara presa si fara noi fanii, echipa Steaua, ar fi un mic National, care s-ar afunda din ce in ce mai tare in namol, fiindca, nu ar mai avea patronul capital de imagine si banii nu ar mai venii, de ce nu se gandeste si Ciobanul, ca fara mediatizare pozitiva si el va pierde, sa aiba grija cine il sfatuieste, nu sunt eu in masura sa dau sfaturi, dar capitalul pozitiv al echipei si al dumnealului,nu se castiga facand, declaratii iresponsabile, gesturi reprobabile, care pe cei mai multi dintre noi incep sa deranjeze, stiu ca nu era normal, sa scriu asa ceva inainte de meciul de maine, asta deocamdata nu are de a face cu dragostea de echipa, de culori, cineva sa faca ceva pana nu va fi lumea indepartata de la stadion, in momentul cand vor aparea sincope, ca pt multi dintre noi lozinca la bine si la greu nu e valabila, vin de ani multi pe stadion si vad ce se intampla cand nu jucam, e cam gol si daca si respectul, este zero, cred ca va fi chiar gol,priviti ce s-a intamplat ieri pe aeroportul din Timisoara, scrie in g.s.p: " Deși steliștii sînt în silenzio stampa, reporterii Gazetei au ținut sã le transmitã un mesaj de încurajare în limba italianã ieri, la intrarea în Aeroportul din Timișoara, înaintea plecãrii spre Bilbao. "In bocca al lupo" era scris pe douã coli format A4. Înseamnã "baftã", nu "în gura lupului". Secundul Pedrazzini a articulat "Grazie!", Boștinã a spus relaxat, "Vã mulțumim, bãieți!", iar Zenga a schițat un zîmbet.

Restul au trecut nepãsãtori. Doar Mihai Stoica, președintele executiv al Stelei, s-a arãtat deranjat de atitudinea ziariștilor. "Cu ironii din acestea puneți presiune pe jucãtori și normal cã n-or sã mai discute cu presa! Cred cã vã bucurați dacã pierdem în Spania", s-a rãstit Mihai Stoica la reporterii Gazetei Sporturilor, retezînd apoi orice încercare de discuție: "Hai, bãi bãiatule, cã nu ești tu la nivelul meu sã purtãm un dialog!".

ªi Mirel Rãdoi a ieșit în decor. Iritat de prezența fotoreporterului Gazetei, cãpitanul Stelei a gãsit de cuviințã sã foloseascã un limbaj suburban: "F...-ți morții mã-tii! Nici sã ne bãșim nu mai putem de voi!". Ciobanul n-a plecat ieri cu echipa spre Bilbao, urmînd sã ajungã în Spania mîine. "vi se pare normal ca nu a fost sunat nici belo, sa le spuna cum joaca spaniolii, tot pe gsp.

Xander01.12.2004 00:12

1. Ziarele din tara is fara respect fatza de echipe, iar Steaua face f.bine ceea ce face !! Decat sa declare cate ceva si a doua zi niste reporteri dinamovisti sa le rasuceasca cum vor ei vorbele.., mai bine nu mai zic nimic pana nu isi dau seama ziarele ce ziaristi tzarani si imbecili au! (si NEPROFESIONISTI !!! discursu asta e valabil si pt comentatorii de la tvr.. is niste analfabetzi.. nici macar nu stiu cum se comenteaza un meci in mod profesional.. eu cand le ascult comenmtariul, parca as auzi comentariul unui tzaran despre calculator... cam asa is si comentatorii nostri).

Nu mi se pare normal ceea ce zici tu.. ca daca ziarele aduc imaginea, trebuie sa ii suportam... Parca ziceam asta odata si despre GG ... chiar daca baga bani in Steaua, asta nu inseamna ca deacu' poate sa faca orice ii trece prin capu' ala al lui de oier..

In concluzie, is dezamagit de toti cei care privesc cu ochi rai acest SILENZIO STAMPA .. si care cred tot din ceea ce scriu ziarele (inclusiv zilele astea..).

p.s.: acel "in bocca lupo" ..era un mesaj ironic la adresa lui Zenga.. pt ca el a vb in italiana la acea conferintza de presa (si multi nici acu nu au inteles cum a stat treaba...)[/b]

ADRIAN PACURAR01.12.2004 09:43

Nu spun sa le suportam dar nici sa avem atitudine huliganica, ti se pare atat de greu ca un jucator de fotbal sa poarte o discutie civilizata, fara injuraturi de mama, ce este atat de greu, nu vezi in ce rahat ne scaldam cu toti, prin ceea ce fac in teren castiga mult respect,dar din nefericire pentru noi, au devenit persoane publice,care ne zgarie auzul cu cate o bucurie din asta mai mereu. Te intreb ce ar fi, daca nu ar prima interesul financiar, ipotetic vorbind, si gata nimeni nu ar mai scrie nimic despre fotbal, nu l-ar mai transmite,fac pariu cu tine ca in 2, 3, 4 ani fotbalul ar disparea, pt ca fara contractele mari pe care le castiga din media,direct si indirect, fara mediatizare ar fi terminati si acum sa-ti dau si ce scriu cei de la prosport: "Ciobanul comparã mereu Steaua cu Real Madrid. Încã o mare deosebire: galacticii nu știu ce înseamnã silenzio stampa, iar Raul nu se rãstește la jurnaliști. Înainte sã plece la Bilbao pentru meciul din Cupa UEFA, Mirel Rãdoi ne-a mai etalat o mostrã de bun-simț chiar în orașul unde a început revoluția și unde au murit mii de oameni pentru ca internaționalul român sã viseze la un contract în strãinãtate. A înjurat fotoreporterul ProSport pentru cã l-a fotografiat. Vã dați seama de cîte ori trebuie s-o facã Zidane la fiecare blitz? Sau Raul? Sau Figo? Spre deosebire de finul lui Gigi, ceilalți madrileni și-au dat seama cã fotbalul e o industrie și cã presa are un rol deosebit în dezvoltarea imaginii lor. Pentru absolventul de opt clase din Turnu Severin e un pic mai greu.

Pentru ca sã tolerãm astfel de gesturi nu-i numai vina fotbalistului lansat de Victor Pițurcã în fotbalul mare, antrenor de care a uitat subit dupã cîteva întîlniri de tainã cu nașul sãu. E și vina lui Zenga pentru cã le permite sã tacã, e vina lui Meme Stoica pentru cã nu-i convinge sã iasã din silenzio stampa, e vina lui Ciobanul cã nu se impune, e vina celor din jurul lui cã îi acceptã toate golãnismele. Vã întreb, ce s-ar fi întîmplat dacã un jurnalist l-ar fi înjurat de m-amã pe Rãdoi cã nu-i place cum e gelat? Nici nu vreau sã mã gîndesc. Probabil cã am fi fost martorii unui spectacol K1, netelevizat de aceastã datã.

Nu-i prima oarã cînd internaționalul se comportã într-un asemenea mod. În urmã cu ceva timp, ne-a amenințat cu judecata fiindcã am scris cã e nevoie sã-l salvãm. Atunci era mai mult prin cabinetele medicale decît pe gazon. Nu ne-a rãspuns la telefon, ci pe site-ul clubului. Pentru a-l prinde pe acesta la telefon, mai degrabã încerci cu Osama Bin Laden. Iar la stadion fuge de microfon mai ceva ca Ben Johnson cînd nu fusese încã depistat pozitiv. Dincolo de huliganismele lui Rãdoi, în aceastã searã îl vom încuraja din fața televizorului în tentativa de a intra în Europa fotbalisticã. Dar nu îl vom înjura, așa cum face el.

Cînd a greșit cu Dinamo și Rapid, pecetluind sezonul trecut soarta titlului, i-am luat apãrarea în ziar, considerînd cã a fost doar un accident minor, deși mai toți steliștii l-au acuzat pentru gafele comise. Dacã Walter Zenga ne vorbește de respect la fiecare frazã pe care o rostește, ar fi bine sã-l convoace la o ședințã de bune maniere pe puștiul plecat din Turnu Severin sã cucereascã Bucureștiul. Dacã ești un fotbalist talentat, nu înseamnã cã poți sã-ți permiți orice. Au fost alții mai mari, care s-au distrus în plinã vogã și prin marile metropole din lume. N-au ascultat de cine trebuie, s-au comportat cum s-au comportat și azi ispãșesc luni de suspendare. Apropo, și el este tot în silenzio stampa!"

ADRIAN PACURAR01.12.2004 10:11

Tin minte cand era la galati, era un tip simpatic pt mine, care se zbatea pentru echipa lui, avea respect pt toti interlocutorii lui,acuma nu inteleg de ce a devenit atat de agresiv, se cearta cu toata lumea si crede-ma ziaristii nostri sunt mici copii fata din tari ca turcia, spania, germaia, italia, anglia, unde te distrug la propriu si la figurat, dar acolo nimeni nu injura dintre fotbalisti si conducatori, nimeni nu se agita, fiecare isi stie locul, nu o sa-i vezi, pe marii conducatori ai cluburilor mari, vorbind asa cum s-a intamplat la noi. Dragostea de Steaua, nu tebuie sa ne orbeasca, cum o patesc si eu de multe ori, :), trebuie sa analizam si sa ne gandim bine, la comportamentul nostru. Nimic din ce am scris nu are de a face ca ne poate determina sa incurajam echipa, eu am fost pe stadionul nostru si cand eram 1000-2000 de oameni, ca nu jucam nimic,dar daca acest oameni continua cu declaratii nepotrivite in viitor, acei 1000-2000, de oameni s-a putea sa fie 500.Nu le cere nimeni sa fie filozofi, medici, economisti, etc., dar li se cere respect,stii nobletea e chiar o caracteristica a oamenilor puternici, a invingatorilor si numai cu o echipa de invingatori putem reusii sa schimbam ceva in clubul nostru sa fim ce am fost odinioara.

George Stan01.12.2004 13:06

E simplu. Spune-mi ce "dusman natural" are echipa din Galati. Nici unul. E normal sa devina agresiv, ideea e ca el sa invete sa negocieze aceasta agresivitate.

serban2301.12.2004 14:38
E simplu. Spune-mi ce "dusman natural" are echipa din Galati. Nici unul. E normal sa devina agresiv, ideea e ca el sa invete sa negocieze aceasta agresivitate.

Va invata , e inca "pui".

Virgil02.12.2004 16:01

Singurul lucru pe care îl doresc în legatura cu Steaua,e ca echipa sa joace bine,sa câstige si sa fie mai mereu si mai ales în acest sezon campioana a României.

Vin pe stadion pentru spectacolul din teren si pentru atmosfera din tribune,pentru a ma "îmbata" în cele 2 ore cât ma aflu în apropierea celor de un "sânge" cu mine,de bucuria de a fi numai printre oameni de acelasi gând,nazuinta.

Pur si simplu trec peste întâmplari mai putin fericite produse de ai nostri contra alor nostri,cum ar fi o scandare rautacioasa la adresa cuiva,un gest facut sub imperiul nervilor.Sunt lucruri care se spala în familie.

Niciodata nu o sa fiu de acord cu acei asa zisi ziaristi de care,vorba lui Radoi(daca o fi spus-o el),nu poti trage nici o basina.Presa a fost întotdeaua mincinoasa mai mult sau mai putin,dar niciodata într-o atât de mare masura ca în zilele noastre.Asa ca pot sa înteleg si masura luata de ai nostri de a nu mai vorbi presei o anumita perioada de timp.

E o masura necesara pentru a da posibilitate "ziaristilor" de a reveni cu picioarele pe pamânt si de a nu mai inventa la infinit povesti care nu au nici o legatura cu realitatea.Acei "ziaristi" care pârasc mai rau decât copii de gradinita(vezi cazul lui Radoi în pro sport,când a fost pârât de un "ziarist" prescolar ca i-ar fi zis ceva de mortii ma-si).

Intotdeauna într-un conflict Steaua vs "ziaristi",voi fi neconditionat de partea primilor.

Din respect pentru realitate.

In alta ordine de idei,sa auzim de bine ca de vazut e mai greu...

Virgil02.12.2004 16:12
Nu spun sa le suportam dar nici sa avem atitudine huliganica, ti se pare atat de greu ca un jucator de fotbal sa poarte o discutie civilizata, fara injuraturi de mama, ce este atat de greu, nu vezi in ce rahat ne scaldam cu toti, prin ceea ce fac in teren castiga mult respect,dar din nefericire pentru noi, au devenit persoane publice,care ne zgarie auzul cu cate o bucurie din asta mai mereu. Te intreb ce ar fi, daca nu ar prima interesul financiar, ipotetic vorbind, si gata nimeni nu ar mai scrie nimic despre fotbal, nu l-ar mai transmite,fac pariu cu tine ca in 2, 3, 4 ani fotbalul ar disparea, pt ca fara contractele mari pe care le castiga din media,direct si indirect, fara mediatizare ar fi terminati si acum sa-ti dau si ce scriu cei de la prosport: "Ciobanul comparã mereu Steaua cu Real Madrid. Încã o mare deosebire: galacticii nu știu ce înseamnã silenzio stampa, iar Raul nu se rãstește la jurnaliști. Înainte sã plece la Bilbao pentru meciul din Cupa UEFA, Mirel Rãdoi ne-a mai etalat o mostrã de bun-simț chiar în orașul unde a început revoluția și unde au murit mii de oameni pentru ca internaționalul român sã viseze la un contract în strãinãtate. A înjurat fotoreporterul ProSport pentru cã l-a fotografiat. Vã dați seama de cîte ori trebuie s-o facã Zidane la fiecare blitz? Sau Raul? Sau Figo? Spre deosebire de finul lui Gigi, ceilalți madrileni și-au dat seama cã fotbalul e o industrie și cã presa are un rol deosebit în dezvoltarea imaginii lor. Pentru absolventul de opt clase din Turnu Severin e un pic mai greu.

Pentru ca sã tolerãm astfel de gesturi nu-i numai vina fotbalistului lansat de Victor Pițurcã în fotbalul mare, antrenor de care a uitat subit dupã cîteva întîlniri de tainã cu nașul sãu. E și vina lui Zenga pentru cã le permite sã tacã, e vina lui Meme Stoica pentru cã nu-i convinge sã iasã din silenzio stampa, e vina lui Ciobanul cã nu se impune, e vina celor din jurul lui cã îi acceptã toate golãnismele. Vã întreb, ce s-ar fi întîmplat dacã un jurnalist l-ar fi înjurat de m-amã pe Rãdoi cã nu-i place cum e gelat? Nici nu vreau sã mã gîndesc. Probabil cã am fi fost martorii unui spectacol K1, netelevizat de aceastã datã.

Nu-i prima oarã cînd internaționalul se comportã într-un asemenea mod. În urmã cu ceva timp, ne-a amenințat cu judecata fiindcã am scris cã e nevoie sã-l salvãm. Atunci era mai mult prin cabinetele medicale decît pe gazon. Nu ne-a rãspuns la telefon, ci pe site-ul clubului. Pentru a-l prinde pe acesta la telefon, mai degrabã încerci cu Osama Bin Laden. Iar la stadion fuge de microfon mai ceva ca Ben Johnson cînd nu fusese încã depistat pozitiv. Dincolo de huliganismele lui Rãdoi, în aceastã searã îl vom încuraja din fața televizorului în tentativa de a intra în Europa fotbalisticã. Dar nu îl vom înjura, așa cum face el.

Cînd a greșit cu Dinamo și Rapid, pecetluind sezonul trecut soarta titlului, i-am luat apãrarea în ziar, considerînd cã a fost doar un accident minor, deși mai toți steliștii l-au acuzat pentru gafele comise. Dacã Walter Zenga ne vorbește de respect la fiecare frazã pe care o rostește, ar fi bine sã-l convoace la o ședințã de bune maniere pe puștiul plecat din Turnu Severin sã cucereascã Bucureștiul. Dacã ești un fotbalist talentat, nu înseamnã cã poți sã-ți permiți orice. Au fost alții mai mari, care s-au distrus în plinã vogã și prin marile metropole din lume. N-au ascultat de cine trebuie, s-au comportat cum s-au comportat și azi ispãșesc luni de suspendare. Apropo, și el este tot în silenzio stampa!"

La cele scrise mai sus nu am de spus decât atât:vorba multa saracia omului si omule,esti mult,mult,mult prea patimas si de ce nu, chiar daca ti-e greu,straduieste-te sa fii mai concis ca sa nu mai spun ca îti place sa faci pe interesantul,pe moralistul,pe scriitorul,pe incriminatorul,pe filozoful,etc. Daca nu ti-a spus-o nimeni pâna acum,ti-o spun eu:ai gresit site-ul.

ADRIAN PACURAR04.12.2004 21:18

"Ca sa fii devotat cred ca e suficient sa-ti pese de rezultatele echipei,de ceea ce se vorbeste despre echipa,de tot ceea ce e legat de Steaua si sa-ti faci cunoscute opiniile,sa intervii." multumim virgile pt intelepciune, asta ai spus-o tu, dar acum iti place sa dai cu pumnu in gura.Ne cerem scuze ca ne-am permis sa va citam.

Virgil13.12.2004 13:47

Desi e lipsit de respect nu o sa-mi folosesc dreptul la replica.Poate ca totusi nu e lipsit de tact.Fiindca si tacerea e un raspuns,cautator de noduri în papura,despicator de fire în patru ce esti.