FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Testul de inteligenta al lui Einstein.

Virgil28.07.2006 19:47

Testul de inteligenta al lui Einstein

Prezumtii:

1.Exista 5 case fiecare de alta culoare.

2.In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate

3.Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.

4.Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasi animal de casa.

Se dau urmatoarele:

a.Britanicul locuieste in casa rosie

b.Suedezul are un caine

c.Danezul bea cu placere ceai

d.Casa verde se afla in stanga casei albe

e.Locatarul casei verzi bea cafea

f.Persoana care fumeaza Pall Mall are o pasare

g.Locatarul casei din mijloc bea lapte

h.Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill

i.Norvegianul locuieste in prima casa

j.Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica

ca.Locatarul care are un cal locuieste langa cel care fumeaza Dunhill

l.Fumatorul de Winfield bea bere

m.Norvegianul locuieste langa casa albastra

n.Germanul fumeaza Rothmans

o.Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa

Cine are acvariul cu pesti??

Albert Einstein a conceput acest test in secolul trecut . El sustinea ca 98% din populatia globului nu e in stare sa rezolve acest test. Tu tii cu majoritatea, sau…?

jeri28.07.2006 19:57

Looooooooooooooooool ie vechi si nu trebuie sa fi decat atent la toate detaliile scrise acolo ca apoi totul vine de la sine :D:D

Mihai Somanescu28.07.2006 20:18

eu nu stiu sa-l rezolv. cine mi-l explica si mie? niciodata nu am fost atent la detalii.

Motanu D28.07.2006 20:20

Virgil, posteaza-l pe dinamoprostia sau pe forzarapid sau pe mai stiu eu pe ce forum de acest gen... :twisted: :twisted: :twisted:

***alex***28.07.2006 20:38

:lol: :lol: :lol:

Te injura aia daca il pune, e tare testul il stiu

LoveNesta28.07.2006 21:32

Bai eu stiu testu asta da e vrajeala.Il am de la cineva care avea si raspunsul.Raspunsul era bagat intr-un folder pe care puteai sa il deschizi doar daca scriai care era raspounsu corect si credeti-ma ca am incercat toate variantele da nici una nu era buna :?

Motanu D29.07.2006 04:52

@LoveNesta: :twisted: :twisted: :twisted:

Testul e cat se poate de corect. Si logic.

Grinch29.07.2006 07:36

Oricine poate avea acvariul , ideea e sa nu te intrebi acest lucru pentru ca ai face parte din cei 98% .

Virgil29.07.2006 08:43

O singura persoana poate avea acvariul cu pestele.Rezolvarea e aici :

post-5149-1122904437_thumb.jpg

Pune mâna pe o sobã fierbinte un minut și ți se va pãrea o orã. Stai cu o fatã frumoasã o orã și ți se va pãrea un minut. Asta este relativitatea.

Einstein

Grinch29.07.2006 09:02

Virgil nu ai pus bine imaginea .

hooltras29.07.2006 10:18
Virgil nu ai pus bine imaginea .

answerca3.png

uite-o aici ;)

greco29.07.2006 12:54

Imaginea fara explicatii nu are nici o valoare. :-) Am rezolvat si eu astazi testul. pentru a urm. explicatia faceti pe o foaie un tabel in care liniile reprezinta culoarea, tara, bautura, tigarile si animalul, iar coloanele casa (1 - 5).

(i) => norvegianul este in casa 1

(g) => laptele este in casa 3

(m) => albastrul este in casa 2

(d) si (e) => singura posibilitate de amplasare a caselor alba si verde este verde in 4 si alb in 5, de asemenea cafeaua este in 4 (adica in casa verde)

(a) => singura posiblitate pentru britanicul care sta in casa rosie este casa 3

A ramas nefolosita culoarea galbena si singura casa disponibila este 1 => galben in 1

(h) => Dunhill este in 1

(k) => calul este in 2, deoarece e singura casa vecina casei 1

Acum vine partea cea mai delicata a rezolvarii. Exista 4 posibilitati posibile de a gasi casa in care se fumeaza Marlboro (2, 3, 4, 5), si vom arata ca 3 dintre acestea nu sunt valide. Acesta e singurul loc in care nu putem gasi cu siguranta o alternativa valida, iar rationamentul se ramifica, incercand sa mergem pe anumite variante care se vor dovedi false in cele din urma.

cazul 1) Marlboro e in casa 5 - fals conform (o) deoarece singurul vecin al lui 5 este 4 unde se bea cafea, nu apa

cazul 2) Marlboro e in casa 3 => conform (j) si (o) apa este in 2 iar pisica in 4. Persoana care fumeaza Winfield si bea bere (conform (l)) nu poate fi in aceste conditii decat in casa 5. Persoana care fumeaza Pall Mall si are pasare (conform (f)) nu poate fi decat in casa 2. Problema e ca de aici incolo nu avem unde sa amplasam danezul care bea ceai, deci presupunerea ca Marlboro este in casa 3 e falsa

cazul 3) Marlboro e in casa 4 => se bea apa in casa 5, deoarece unul din vecinii celui cu Marlboro bea apa iar 3 bea lapte; singura posibilitate de a amplasa persoana care bea bere si fumeaza Winfield este casa 2, si ajungem din nou la situatia in care nu putem gasi un loc pentru danezul care bea ceai.

Asadar, am aratat ca variantele 3, 4 si 5 nu sunt bune pentru tigarile Marlboro, si cum in 1 se fumeaza Dunhill, Marlboro se fumeaza in 2. De aici incolo, rezolvarea decurge fara probleme.

(o) => apa se bea in 1

(l) => Winfield si berea sunt in 5

© => Danezul care bea ceai e in 2

(n) => Germanul care fumeaza Rothmans e in 4

(b) => Suedezul care are caine e in 5

(f) => cel care fumeaza Pall Mall si are pasare e in 3

(j) => cel care are pisica e in 1

Au ramas nefolositi pestii si un singur loc disponibil -> casa 4 de culoare verde a germanului care bea cafea si fumeaza Rothmans, iar restul figurii s-a completat exact asa cum ne arata hooltras. ;-)

Presupun ca m-am complicat la partea cu Marlboro dar asta a fost prima idee care mi-a venit si n-am mai stat pe ganduri. Poate are cineva o rezolvare in care nu trebuie sa folosim reducerea la absurd ? 8)

weeezer_2029.07.2006 13:01

si ce ati castigat ca ati pus rezolvarea? nu trebuia pusa, parerea mea... cine vroia neaparat putea sa dea un PM si o afla...

oricum, chestia cu 2% inteligenti era valabila pe vremea fratelui Albert... acuma se presupune ca e mai putina "prostime" :P

greco29.07.2006 13:15

Nu am castigat nimica, si testul, respectiv rezolvarea nu au fost "administrate" de catre site utilizatorilor. Testul l-a pus cineva in calitatea de utilizator obisnuit si rezolvarea a dat-o altcineva, in aceeasi calitate. :-) Am raspuns pentru ca am vazut un post in care se cerea o explicatie, si pentru ca se pusese deja tabelul, care insa e inutil daca nu stii si de ce se ajunge la el.

Ai dreptate cu ultima afirmatie, probabil ca mai mult de 2% din populatia mondiala e in stare sa-l rezolve, si oricum 120.000.000 de oameni (~2%) nu reprezinta o companie foarte selecta. :-))

Virgil29.07.2006 15:44

Secretul consta in faptul ca trebuie sa ai rabdare,ambitie si inteligenta,pentru a-ti demonstra ca faci parte din cei 2%,care probabil ca au ajuns 1%,pentru ca populatia a crescut considerabil in cei 51 de ani de cand Albert Einstein a parasit aceasta lume.

Vorba lui : "Nu mã gândesc la viitor. Va veni el oricum. "

greco29.07.2006 16:07

Populatia a crescut considerabil, dar de ce ar fi scazut raportul persoane inteligente - populatie ? In orice caz, a stiut Einstein ceva cand a facut testul asta, el testeaza exclusiv logica individului deoarece nu necesita nici un fel de cunostiinte prealabile, asa cum se intampla in cazul majoritatii testelor de IQ care iti pun mai mult intrebari de cultura generala, si care nu sunt deloc relevante.

Virgil29.07.2006 16:53

Sigur ca ai dreptate,nu doream decat sa te flatez,raportul ramane constant.

Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

Murphy

greco29.07.2006 17:36

Unde mai pui ca in zilele noastre s-au acumulat adevarate focare de inteligenta care cresc cu adevarat media planetei... Giulesti, Timisoara...

Virgil29.07.2006 17:38

Cine se aseamana se aduna.