Medicul echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, a declarat cã jucãtorul stelist Sorin Ghionea a luat calmante pentru gît și, pentru a nu exista riscul unei depistãri pozitive la un control antidoping, s-a luat decizia de a nu fi pãstrat în lot pentru meciul cu Armenia. "El a avut o faringitã acutã, a apelat la niște substanțe calmante pentru gît, care pot fi periculoase din punctul de vedere al regulamentelor. Am informat conducerea FRF și pe selecționerul Anghel Iordãnescu și am considerat cã ar fi mai bine sã nu riscãm la un eventual control inopinat, pentru a nu exista un nou caz Andreea Rãducan. Oricum, Ghionea are pubalgie și entorsã și ar fi fost incert pentru meciul cu Armenia", a spus Popescu.
Sorin Ghionea a declarat cînd a ajuns la sediul FRF cã nu este speriat deoarece nu a fãcut absolut nimic. "Am avut nasul rupt în luna august. S-a mai speculat cã aș fi avut otitã, dar dacã era așa mai puteam juca la Parma? Sînt sigur cã nu este vorba despre mine. Dacã am fãcut vreodatã un control antidoping? Da, acum doi ani. În ianuarie 2002 am avut hepatitã și de atunci sînt atent la ce consum, medicamente și alimente, sînt atent și cînd merg", a declarat Ghionea.
13 noiembrie 2004
www.gsp.ro
---------------------------------------------------
Deci nu avem de ce sa ne facem griji!!!