Tha'er Fayed Al Bawab a semnat un contract până in iunie 2017 cu Steaua, venind liber de contract de la CSU Craiova. Motivul pentru care oltenii au vrut sa se dispenseze de atacant este acela ca are un salariu mare, aproximativ 8.000 de euro pe luna. La Steaua va primi 10.000 de euro pe lună, fără primă de instalare.

Născut la 1 martie 1985, la Amman, Iordania, Tha'er Fayed Al Bawab este deșcendent libanez-palestinian. La vârsta de doi ani a emigrat cu familia in Spania, Catalonia. Familia sa locuiește in prezent in Barcelona, foarte aproape de Nou Cam, iar Bawab are cetățenie iordaniană și spaniolă, dar joacă pentru țara in care s-a născut.
Bawab și-a inceput cariera la juniorii clubului UE Cornella, iar in 2003 a ajuna la grupa de juniori, Juvenil A de la Real Madrid, reușind să marcheze 30 de goluri intr-un sezon. În 2004, a semnat primul său contract de profesionist cu Real Madrid, evoluând inițial pentru Real Madrid C și apoi pentru echipa a doua. Deși era considerat una dintre marile speranțe ale clubului, Bawab nu a ajuns la prima echipă și a decis să treacă la rivala FC Barcelona, unde a evoluat la echipa a doua. Jucătorul a evoluat in două partide și la echipa mare, in 2007, sub comanda lui Frank Rijkaard, in Cupa Cataluniei, un triunghiural la care participă echipele din Catalunia.
Între 2004 - 2010 a evoluat succesiv la Real Madrid C, R. M. Castilla, FC Barcelona B, CE L'Hospitalet și CD Alfaro. Începând cu 2005 și până in prezent, are 26 de apariții in naționala Iordaniei și 5 goluri marcate.
Din 2010 a venit in România la Gloria Bistrița (2010-2011) și apoi la Gaz Metan Mediaș (2011-2014), unde a jucat și in Europa League, ajungând până in Play off. Bawab a fost eroul uneia din frumoasele performanțe românești in cupele europene din istoria recentă, eliminarea de către Gaz Metan a unei echipe de Bundesliga, Mainz. În cele 4 sezoane petrecute la Gaz Metan a jucat in 93 de meciuri și a marcat 27 goluri.
-
Puțini știu un amânunt interesant despre Bawab. Ignorat de Reghecampf, refuzat de Sabău, a fost descoperit de Pustai. Bawab a ajuns la Bistrița in urma unui trial, in vara anului 2010, pe când Gloria era antrenată de Laurențiu Reghecampf. După ce a evoluat doar in șapte partide, pe final, fiind trimis mai mult la echipa a doua a Gloriei, a ajuns intr-un timp foarte scurt titular la Gaz Metan Mediaș, echipă aflată pe locul cinci in Liga 1.Pe scurt, in 2010, Bawab a ajuns la Gloria Bistrița antrenată de Reghecampf, dar a fost lăsat să joace mai mult la echipa a doua, unde a devenit golgheterul echipei, marcând 11 goluri in 8 partide. Situația jucătorului s-a schimbat mult in bine in pauza competițională de iarnă, când Mihail-Elian Ulsamer și Călin Farcaș au devenit reprezentanții legali ai jucătorului. Bawab s-a ințeles cu conducerea Gloriei și s-au despărțit pe cale amiabilă.Iordanianul a fost apoi in probe la Târgu Mureș, 10 zile in cantonamentul din Antalya, dar n-a fost in grațiile lui Ioan Ovidiu Sabău, care le-a transmis reprezentanților jucătorului că e un atacant prea tehnic pentru echipa sa(!?!). Apoi, in 2011, jucătorul a ajuns la Gaz Metan Mediaș, unde a fost reținut in lot de antrenorul Cristi Pustai, pe care l-a convins de calitățile sale abia după al doilea meci de pregătire. Bawab a semnat astfel un contract pe trei ani, devenind titular la revelația sezonului 2011-2012, Gaz Metan Mediaș.
- După momentul Bistrita, Bawab si Reghecampf s-au mai intalnit, insa de fiecare data din postura de adversari. Cei doi au avut insă o relație amicală, atacantul dezvăluind că nu i-a purtat pică antrenorului. "M-am intalnit de curând cu Reghecampf si mi-a zis: "Te-ai facut mare jucator, nu?". Eu am râs și i-am răspuns: "Am fost tot timpul, dar n-ai știut tu să mă vezi", povestea Bawab in noiembrie 2012, pe cand juca tot la Medias. "L-am adus pe Bawab pentru că-i place și lui Reghe" - a spus Gigi Becali in 2016 dupa ce a rezolvat transferul.
În 2014 a plecat liber de contract la Kalba (Emiratele Arabe), iar după câteva luni, 22 septembrie 2014, a debutat la CSU Craiova in victoria cu 2-0 de pe terenul celor de la U Cluj. 9 goluri și 5 pase decisive a reușit Bawab in primul sezon cu Universitatea, fiind cel mai bun marcator al echipei, contribuind la seria de 19 meciuri fără infrângere, record in istoria de 67 de ani a Științei. În actuala stagiune a marcat de trei ori.
În intreaga carieră, 2004-2016, a jucat in 213 partide și a marcat 48 de goluri.
Îi urăm mult succes in tricoul Stelei!
Articole pe fcsteaua: