Aymen TAHAR " 25 ani, mijlocas defensiv
Mijlocasul de origine algeriana nascut in Anglia a semnat un contract valabil pentru urmatoarele 4 sezoane (2015 - 2019) și va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună. Steaua l-a transferat de la Gaz Metan pentru 100.000 de euro. Pe site-ul transfermarkt.de, Tahar e cotat la 650.000 de euro.
Aymen Tahar este un mijlocas central de origine algeriana, nascut pe 2 octombrie 1989, la Sheffield, in Anglia. Acesta si-a inceput cariera la juniorii lui Sheffield United, iar in 2009 a fost imprumutat la Ferencvaros. A trecut, in 2010, la Staveley Miners Welfare, dintr-o Liga zona din Anglia, iar in februarie 2012 a semnat cu Gaz Metan Medias. A strans, pana in aceasta vara, 95 de partide in tricoul celor de la Medias, pentru care a si inscris 5 goluri si a dat 3 pase de gol. La nivel de echipa nationala, a imbracat tricoul Algeriei SUB 20, pentru care a evoluat de 5 ori si a punctat 2 goluri.
Declaratii:
- Ar fi un vis pentru mine sa joc la Steaua, e cel mai mare club din Romania. Vreau sa merg acolo si sa joc in Champions League. Îmi amintesc de acea semifinală de Cupa UEFA, cu Middlesbrough. Eram tânăr și-mi amintesc că am văzut acel meci. A marcat, parcă, Maccarone. A fost un meci incredibil. Vin din Anglia și când intrebai despre fotbalul românesc toată lumea spunea Steaua. Era cea mai cunoscută echipă in străinătate, a declarat Tahar inainte a semna.
- Steaua e cea mai mare echipă din România. Sunt foarte fericit, dar in același timp și foatret obosit. după această zi extenuantă pentru mine. Plec mâine (n.r. miercuri, 1 iulie) in Austria să mă alătur celorlalți jucători, să pregătim campionatul care urmează , a spus Tahar dupa ce a semnat.