Campionii României vor disputa astazi, incepand cu ora locala 16:00 (17:00 ora României), la Pfarrwerfen, prima partida...
Posted by FC Steaua Bucuresti on 24 Iunie 2015Campionii României vor disputa astazi, incepand cu ora locala 16:00 (17:00 ora României), la Pfarrwerfen, prima partida...
Posted by FC Steaua Bucuresti on 24 Iunie 2015
Min. 45: Pauză care a durat doar 5 minute ... mană cerească! Steaua este condusa cu 3-0 de o echipa de Liga a doua austriaca. Inaintea meciului austriecii aveau o cota la victorie de 6.50! ![]()
* Pe parcursul primei reprize, fanii români prezenți la meci i-au apostrofat pe jucătorii Stelei pentru prestația lor.
Min. 40: Enceanu trimite mingea in bara, dupa ce in minutele anterioare Iancu irosise la randul sau doua sanse bune de a marca ... Chipciu si Tucudean i-au inlocuit pe Popa si Iancu.
Notă: Opriți măcelul! Opriți măcelul! Să arunce cineva prosopul !!!
Min. 33: Schimbare la Steaua: iese Târnovan și intră Cornel Râpă. Toșca trece pe postul de fundaș stânga, iar Râpă intră in centrul defensivei, unde face cuplu cu Varela.
Min. 30: În prima jumătate de oră a meciului, Steaua nu a șutat pe poarta Austriei Klagenfurt
Min. 29: Cartonaș galben primit de Stanciu pentru proteste
Min. 19: Bară pentru Austria Klagenfurt! Apărarea stelistă a fost din nou depășită, dar Niță a fost salvat de bara transversală.
Min. 18: Cartonaș galben pentru Alin Toșca, după ce și-a lovit un adversar fără minge.
Min. 10: GOOOOL Austria Klagenfurt! Nou promovata din prima ligă austriacă(a doua de la noi) face 3-0 in minutul 10, după o nouă greșeală in apărarea roș-albaștrilor. Austriecii au punctat cu un șut de la 15 metri.. Nita greseste si ii ajuta pe austrieci sa marcheze, iar cativa fani romani din tribune ii cer lui Radoi sa-l scoata pe portar! Austriecii au marcat de 3 ori in primele 10 minute! INCREDIBIL!!!!!
Min. 5: GOOOOL Austria Klagenfurt! Austriecii au profitat de o greșeală comisă de Muniru la mijlocul terenului și au plecat pe un contraatac finalizat cu un șut care l-a prins pe Niță pe picior greșit.
Min. 3: GOOOOL Austria Klagenfurt! Portarul Florin Niță a respins inițiat un șut trimis de adversari, dar un atacant a impins mingea cu capul, din apropiere. Austriecii deschid scorul dupa o faza in care au comis doua faulturi in atac, iar interventia lui Nita nu a fost de ajuns.
Min. 2: Steaua incepe bine și are inițiativa in acest start de joc și are și primul șut periculos. Nicușor Stanciu a tras de la circa 25 de metri, dar alături de poartă.
Iar vin unii pe aici sa ceara 10 jucatori noi. Nu, domnilor, ai nevoie mai intai de antrenor... cu solutii de astea gen Radoi, iti bati joc nu numai de profesia numita antrenor ci si de fotbal.
Noooh ! Antrenorul nu conteaza, e doar de forma. Jucatorii, valoarea, transferuri nene !! ![]()
Concluzii: E un meci amical, dar ...
La minus:
1) Doi portari visători
2) Tamaș, Luchin, Toșca -varză ca fundași centrali
La plus:
1) A revenit de la 3-0, dovada că in atac s-au mișcat.
2) Tudorie a debutat cu gol și Țucudean a marcat.
xray, FC Nurenberg era in Bundesliga in acel sezon, chiar daca ulterior au retrogradat. Imediat dupa acel amical, a urmat altul in care ne-am descurcat onorabil, 0-0 cu Werder Bremen. Nu sporta comparatie adversarii impotriva carora au pierdut Galca si Radoi, cu cei de atunci.
Si cum ma asteptam, evident lotul are o problema, ca incaseaza goluri de la o echipa de semi-amatori. Acum vad ca pe wishlist a mai aparut si un stoper, in conditiile in care ai in lot 2 fosti/actuali internationali si pe Varela.
Eu as sugera altceva. Sa schimbam tot lotul si sa-l tinem pe Radoi antrenor, iar ulterior sa ne miram ca joaca echipa ca o cizma si sa dam vina pe "lipsa de omogenitate", eternul cliseu.
Si legat de mitul asta cu omogenitatea, ar trebui sa atrag atentia ca in 2012, Pintilii, Chiriches, Szukala, Georgievski, Popa sau Rocha erau proaspat veniti, dar parca jucasera o viata la Steaua.
Cum am spus, ca si in cazul lui Galca, daca ai o besina de antrenor, ca o besina iti joaca si echipa !
Empyro, citește bine, era comparația scorului (luat 5 goluri in amicale), nu a adversarilor sau a antrenorilor!!! Ce D-zeu? Am scris românește: "Steaua nu a mai primit cinci goluri de la .... ". Logic că trebuia spus anul, in ce meci și cine antrena.
Mai contează cine iți dă 5 goluri, sau scuzele, dacă invingătorii nu sunt din grupa echipelor mari, iar tu ești Steaua??? Nu-ți dau 5 Real, Chelsea, Ajax, Liverpool ... in meciuri oficiale și ți-o vâră de 5 ori in amical "second hand-urile" Nurnberg, Lugano și Klagenfurt. 1-5 cu Nurnberg a fost mai rusinos decât 2-5 cu Lugano și ambele mai rușinoase decât 4-5 cu Klagenfurt, dar toate 3 la fel de rușinoase ca infrânegere și nr. de goluri primite.
Mie mi-ar fi jena sa-l compar pe Reghe, care e antrenor adevarat, cu gluma vesela Galca si gluma trista Radoi.
Daca am rezistat un an cu Galca, mi se pare ok sa-i dam si lui Radoi macar 5 meciuri oficiale pana sa tragem concluzia ca e o "gluma trista" de antrenor. Deocamdata si-a adus un preparator capabil si pare un bun motivator. Se insista exact pe punctele nevralgice de anul trecut. Nu stiu de ce dar am un feeling c-o sa reuseasca. La Steaua de azi are toate conditiile sa ia din nou titlul.
Sigur ca e rusinos cand iei 5 goluri de la orice echipa, dar e cu atat mai grav cand echipa respectiva e din A TREIA Liga AUSTRIACA, proaspat promovata in a doua. Daca te batea Zarnestiul sau Barsana cum ai fi reactionat ?
Lugano, e o alta echipa de doi lei care ne-a dat cinci boabe in mandatul altui ilustru antrenor.
E o diferenta de valoare de la cer la pamant intre astea doua si FC Nurnberg. Indiferent ca ne-au dat si aia tot 5 boabe, vorbim de alta categorie.
Iar asta cu lotul, in conditiile in care nu avem antrenor si nu recunoastem asta, o sa constatam de la meci la meci cum ne mai trebuie, ba cate-un fundas, ba cate-un mijlocas, ba cate-un atacant. In momentul de fata sunt 29 de jucatori (din care vreo 5 ciutani). Cum nu ai voie sa ai mai mult de 25 de jucatori, nici nu se pune problema sa aducem alt stoper, daca nu pleaca vreunul. Ar trebui sa ne axam pe posturile cu adevarat deficitare : portar, mijlocas defensiv, atacant.
Daca Radoi nu o sa fie in stare sa faca treaba cu Varela, Tamas, Luchin + Papp, Alcenat si Tosca (toti capabili sa joace si ca stoperi), cred ca e mai simplu si mai firesc sa-l schimbam pe Radoi si sa-l trimitem la scoala, decat sa inlocuim jumatate de echipa.
Iar ca o intrebare mai mult retorica : ce naiba mai cauta Matei in lotul nostru ?!
P.S. : Chiar daca nu a fost decat un amical, e foarte important atat pentru echipa, cat si pentru el (Radoi) sa debuteze cu dreptul, mai ales ca era vorba de o echipa semi-pro. Mi-aduc aminte ca si Galca a inceput tot asa...
Lasa sa bata dinam0 in amicale. Noi o sa adunam puncte din oficiale.
Carentele de lot au iesit in evidenta.
- Nu dau 2 bani pe meciurile amicale, dar cand iei 3 goluri in 10 min si 4 din 5 pe greseli de portar sau fundas-portar(golul 5), e un semnal ca trebuie adus portarul ala, asa cum era si intentia initiala, si sa nu te lasi in baza celor 2.
- Si fundasii au vina lor, dar nu este vorba doar de meciul asta!
Inca din iarna era clar ca prin plecarea lui Szukala nu mai avem un cuplu de fundasi centrali "beton". Ce s-a adus nu a convins tot returul si s-a functionat cu solutii de avarie. Nici un "stoper" langa Varela de talia lui Szukala, Gardos, Chiriches, Geralado, ... Goian ...sa merg pana in epoca lui Mirel.
Vad ca se continua si acum cu centrali variante de "avarie". WTF? Cu "necentralul" Luchin care ba pleaca, ba nu, ba joaca, ba nu..., cu Tamas care a luat Steaua ca un scurt popas si Tosca, un fundas lateral care nu prea a convins pe stanga, dar sa-l faci central, e clar ca nu ai lot si fata de EL/CL. Din ei, doar Tamas e central de meserie, restul sunt la nivelul "poate sa joace".
Fara un lot cu minim 4 fundasi centrali de meserie nu ai cum sa faci fata intr-un sezon cu aproape 70 meciuri, si sa faci si performanta in cele 4 competitii. De fapt. e vorba de dubluri normale pe cele 2 posturi, nu jolly jokeri de pe alte posturi. Ai meciuri din 3 in 3 zile, mai intervin accidentari, cartonase etc. Ca echipa de pluton iti poti permite sa joci cu ce ai acum in curte, dar daca ai pretentii de top, atunci sunt vise ...
Principiu "am nevoie de fundas central? ok, aduc un fundas lateral care la nevoie poate juca si central" este de supravietuire, nu de performanta(omul potrivit la locul potrivit, unde da 100%).
PS - am vazut rezumatul video http://www.sport.ro/Liga-1/dezastru-pentru-Radoi-in-austria.html
Concluzia: Exact ce am comentat mai sus!
- In prima repriza, apararea: Nita - Papp, Varela, Tosca, Tarnovan
Primele 3 goluri, in 10 minute, s-au luat TOATE pe zona Tosca, Tarnovan, care si-au lasat nemarcati adversarii. Plus au mai avut si o bara tot de pe partea aia.
Ce pana mea cauta acoloTarnovan fundas stanga (jucator de picior drept) si nu Tosca, iar in locul lui Tosca un central??? Tarnovan- Main position: Right Wing Side position: Secondary Striker Centre Forward??? Pai cum sa te mai mire 3-0 cand tu faci meciuri de antrenament cu plombe care niciodata nu au jucat si nici nu vor juca acolo!?! Plangem ca nu avem atacanti si pe aia care ii avem ii bagam si ii antrenam fundasi.
A vazut gafa si Mirel, dar era deja 3-0 ... Min. 33: Schimbare la Steaua: iese Târnovan și intră Cornel Râpă. Toșca trece pe postul de fundaș stânga, iar Râpă intră in centrul defensivei, unde face cuplu cu Varela. Dar tot o plomba la central.
- In repriza a doua, apararea: Cojocaru - Rîpă, Luchin, Tamaș, Guilherme
Golul 4 luat pe partea Tamaș, Guilherme, plus Cojocaru spectator.
Golul 5: Tamaș a ratat o intervenție cu capul la o minge lungă, trimisă pe sus, apoi un jucător advers l-a lobat pe portarul Cojocaru.
Putea sa fie si golul 6, tot din cauza lui Tamas, care l-a scapat pe un austriac si s-a dus ala singur cu portarul, dar a salvat Cojocaru.
Fazele de mai sus sunt in rezumat.

Daca Radoi nu o sa fie in stare sa faca treaba cu Varela, Tamas, Luchin + Papp, Alcenat si Tosca (toti capabili sa joace si ca stoperi), cred ca e mai simplu si mai firesc sa-l schimbam pe Radoi si sa-l trimitem la scoala, decat sa inlocuim jumatate de echipa.
Iar ca o intrebare mai mult retorica : ce naiba mai cauta Matei in lotul nostru ?!
"Dacă nu vor fi rezultate, colaborarea mea cu Steaua va inceta. În primul rînd, nu trebuie să ratăm calificarea in grupele UEFA Champions League.", a spus Rădoi la conferința de presă. Mi se pare suficient. Eu zic sa avem rabdare si sa tragem linie dupa turul campionatului, 3 octombrie.
Radoi poate fi inca o surpriza placuta la fel ca si Reghe. Majoritatea dintre voi nu scriati pe aici in iunie 2012 cand a ajuns Reghe la Steaua si va spun ca nimeni nu-i dadea sanse sa prinda paltonul. Insusi marele strateg Adrian zicea la vremea aceea ca Iliesta era o solutie mult mai buna decat Reghe care a antrenat pana atunci pe la echipe obscure. Parca a mai spus ca avea demnitate ca a plecat singur decat sa fie sluga ciobanului ca Reghe sau ceva de genul. ![]()
Fara un lot cu minim 4 fundasi centrali de meserie nu ai cum sa faci fata intr-un sezon cu aproape 70 meciuri, si sa faci si performanta in cele 4 competitii. De fapt. e vorba de dubluri normale pe cele 2 posturi, nu jolly jokeri de pe alte posturi.
Niciun jucator consacrat nu-ti vine ca sa frece banca. E foarte greu sa ai 4 fundasi de valori sensibil egale.
In 2012-2013 i-am avut pe Szukala, Chiriches (titulari), Gardos (venit cand era doar un copil), Doru Bratu si Martinovic (plecat in iarna).
In 2013-2014 au fost titulari Szukala si Gardos, iar Varela si Bratu (plecat) erau rezerve.
In 2014-2015 au fost titulari Szukala si Varela, apoi Tamas si Varela, avandu-i in lot si pe Luchin.
Deci niciodata nu au fost patru fundasi de valori egale. Iar in momentul de fata, fiindca ne-am umplut de fundasi de banda, e aiurea sa-ti mai ocupi un loc in lot cu un stoper. Nu cat timp in centru mai pot juca si Papp, Tosca, Alcenat si Filip.
Intrebarea trebuie pusa altfel, pentru ce mai tinem un loc ocupat cu Gabi Matei, de exemplu ?
@Joga , Adrian si cu gasca lui erau niste descreierati. Nu ma mira faptul ca nu-i dadeau sanse, pentru astia nimic nu era bine. Dar, exista totusi niste diferente intre ce a fost atunci si ce e acum. In primul Reghe facuse o treaba exceptionala la Chiajna (locul 2 dupa clasamentul returului) si avea si scolile terminate.
Deocamdata n-a fost decat un amical, vom vedea, nu spun nu. Si eu tind sa cred ca la capitolul determinare si pregatire fizica avem de castigat cu Mirel. Mi-e frica insa de capitolul "pregatire tactica". Si n-as vrea ,daca iese nasol, sa inceapa x si y sa-i caute scuze si lui Radoi cum faceau cu Galca. Cred totusi ca Mirel o sa se dea singur la o parte, daca nu-i iese treaba.
Niciun jucator consacrat nu-ti vine ca sa frece banca. E foarte greu sa ai 4 fundasi de valori sensibil egale.
@Empyro
Oriunde in lume, si la UEFA, un lot are 25 jucatori, ceea ce inseamna 11 x 2= 22 plus inca 3 in care de regula mai intra un portar. Deci autotmat sunt 4 fundasi centrali in cei 11 x 2=22.
Noi nu avem macar 2 buni(ca Varela), dar 4.
Oare ce ne faceam daca nu castigam campionatul? Aduceam 25 de jucatori noi?
Oare ce ne faceam daca nu castigam campionatul? Aduceam 25 de jucatori noi?
A raspuns Mirel si Gigel azi.
TOATE golurile Stelei sunt aici ---> http://goo.gl/q6jxID
Posted by Sport.ro on 24 Iunie 2015

Sondaj efectuat pe www.sport.ro, la care au raspuns peste 5.000 de suporteri.