Se uita prea usor si tindem sa fetisizam "era Reghe", cand echipa a avut si plusuri si minusuri. Ca si acum.
Nimeni nu fetisizeaza nimic. Ne spunem o parere legata de joc, e asa de greu de acceptat ?
In retur 2014, cu Reghe, vedete, titulari si in Ghencea, am fost condusi da cainii astia cu 1-0 pana in min 86! La fel si atunci, in prima repriza nu am miscat mai nimic pentru ca au blocat foarte bine spatiile. Uitati cum il "injurati" ca-l folosea pe Chipciu varf, cand avea alte 4 solutii: Keseru, Pio, Kape, Iancu?
Cred ca am spus si eu si multi altii ca nu atacul ne ingrijoreaza, nu inteleg de ce duci discutia aici. Sezonul trecut, adica in februarie, Sanmartean, Keseru sau Chipciu nici nu erau bine rodati. Primii doi fiind noi, Alex revenind dupa accidentare. Eu fac parte din cei care nu l-au "injurat" pe Reghecampf, dar puteam sa recunosc fara probleme ca nu am jucat grozav sezonul trecut, iar asta s-a vazut in Europa. Insa, Reghe a avut niste atenuante, la care o sa ajung putin mai jos.
Inca de la inceputul sezonului 2013-2014 Steaua nu a mai fost aia din 2012-2013!
Si in sezonul 2014-2015, Steaua a jucat de peste 2 ori mai multe meciuri decat Dinamo, plus nationala. E normal sa fie mai odihniti cainii! Stelisti sunt stelisti, dar nu sunt si roboti! Sa nu mai spun de accidentati.
Corect, uite atenuantele in 2013-2014, Steaua ii pierde pe Chiriches, Rusescu si Bourceanu, axul central ! In locul lor, vin alti jucatori valorosi, dar parca nu de acelasi calibru si aici ma refer la Piovaccari si Varela. Steaua schiopateaza si ca joc, dar si ca rezultate. In retur, venirea lui Sanmartean ne-a schimbat fata si sunt aproape convins ca fara Lucian, Astra ne-ar fi pus probleme mai mari in lupta pentru titlu. Apoi, Keseru, care ne-a salvat de umilinta pe Ghencea, s.a.m.d.
Cu toate astea, fata de sezonul anterior ('12-'13) echipa a fost plombata din mers (inlocuind tot axul central) si obiectivele au fost indeplinite. Cat priveste jocul, chiar daca nici atunci nu mai jucam grozav, parca adversarii desculti gen Chiajna sau Ceahlaul, nu ne puneau probleme.
Si de unde si pana unde scuza asta cu oboseala ? Chiar nu ne-am plictisit de placa asta ? Astia din Vest ce sa mai zica saracii, ca joaca eminamente doar din 3 in 3 zile si n-au pauze nici de sarbatori
.
Se vorbeste de aparare pe vremea lui Reghe.
Pai ia sa vedem cu cainii. La ultimele 4 meciuri din sezonul 2013-2014, cu Reghe pe banca, cainii astia desculti ne-au dat gol la fiecare meci.
- In Liga 1, in tur ne-au dat gol si cu echipa aia adunata de prin trialuri care abia statea in ghete. In loc sa fie 5/6-0 a fost doar 2-1! De returul din Ghencea, 1-1, am scris mai sus.
- In Cupa la acel 5-2. A fost 1-0, 1-1 si doar ca au venit ca fraierii peste noi au facut sa iasa pe final de repriza cu 4-1, printr-o faza fixa(Varela) si 2 contraatacuri pe final. In repriza a 2-a ... au dat iar gol, 4-2!!!
In retur Cupa, cand toti se asteptau iar la scor fluviu am luat iar gol si a fost doar 1-1!!
Hai ma xray-ule chiar asa ? Am ajuns sa-l comparam pe Balgradean cu Marc asta sau pe D. Grigore cu pustiul Nedelcaru ? E chiar asa invizibila panta financiara si valorica descendenta pe care sunt potaile ?
Noi ne-am intarit fata de sezonul trecut, in vreme ce astia au scazut si mai mult, ca intreg fotbalul romanesc, de altfel.
O echipa ca CFR, incapabila valoric sa treaca de Minsk, iti sta ca sula in coasta pe locul 2, Astra si un Petrolul schioape si un dinam0 cu un lot demn de FC Brasov altadata vrei sa-ti puna probleme ? Pai Dinamo si CFR la un loc nu valoreaza cat Steaua (16 + 18 < 43 ).
Si nu inteleg de ce ai facut referire doar la sezonul '13-'14, de ce nu si la '12-'13 ? Atunci cand am invins fara pic de emotie un dinam0 mult mai puternic fata de cel de acum, (3-1, dupa ce am fost condusi la pauza contrar cursului jocului pe care l-am controlat de la un capat la altul), un rapid competitiv, un CFR care "facea senzatie" prin UCL, s.a.m.d. ?
Fac o schema care sper sa fie inteleasa si unii sa nu-i mai acuze pe altii ca nu se bucura de victorie, ca sunt carcotasi sau mai stiu eu ce alte prostii de genul asta :
1) In 2012 Steaua (simtitor apropiata valoric de cea din sezonul actual) invinge un dinam0 mult, mult mai valoros decat cel de acum cu scorul de 3-1, la capatul unui meci controlat autoritar de Steaua si in ciuda faptului ca am fost condusi la pauza.
2) In 2014 Steaua (aflata cam la acelasi nivel valoric cu lotul din '12-'13), este dominata timp de o repriza de un dinam0 alcatuit numai din desculti si copii.
Si ca sa ne intelegem, nu m-ar deranja daca s-ar fi intamplat chestia asta doar cu dinam0, dar probleme ne-au pus toate echipele cu care am jucat, dar absolut toate ! Si cand dai de Kiev, astia nu te mai iarta si nu mai rateaza. Deci, despre ce vorbim ?
Spuneti-ne sincer, ne facem un obicei din apara echipa de autocritici (ca in definitiv suntem toti stelisti) contrazicand evidentul sau suntem oameni echilibrati care accepta realitatea ?
Diferenta consta in faptul ca, spre deosebire de voi, noi ne asteptam sa vina si un rezultat slab, cat timp jocul nu convinge, deci prea mare nu o sa ne fie mirarea; pe cand voi, o sa tunati si fulgerati, ca n-avem valoare, ca n-a bagat ciobanul destui bani, ca de ce n-a fost adus un antrenor cu experienta, ca de ce nu l-am adus pe Hamza, ba pe Messi, asa si pe dincolo.