FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

ACS Berceni-Steaua 0-3 (0-0)

«12»
eMagic26.09.2014 09:55
Mi se pare inadmisibil ca tu jucator ,rezerva la Steaua Bucuresti , care te antrenezi alaturi de Chipciu, Sanmartean, Keseru si Rusescu sa nu fii in stare sa rezolvi un meci cu o echipa mediocra de Liga a II-a in prima repriza.

Una e la antrenamente, alta e in teren. Poti sa te antrenezi tu langa Nationala mare a Germaniei din Brazilia cat vrei, pana nu ai 10-15 meciuri oficiale in picioare ca sa "legi" echipa nu ai cum sa ai pretentii. Trebuie sa intelegem asta si sa nu ne ambalam.

Iar in ceea ce priveste adversarul: xray zice bine - cand joci cu Steaua mori pe teren, alergi de parca n-ai avea plamani.

Nu e prima oara cand vedem o echipa (relativ) no-name care da totul pe teren cand joaca cu Steaua. Eu m-am saturat de echipele din a 2-a jumatate a clasamentului care sunt matematic retrogradate/se zbat sa nu retrogradeze, care joaca ca dracu cu adversari asemanatori, dar cand joaca cu Steaua....taranii alearga de parca sunt injectati sau de parca ar depinde viata familiilor lor de asta.

Cel mai recent exemplu: FC Botosani - echipa nu are un obiectiv concret (primele 3-5 locuri de ex.), vrea doar sa ramana in Liga I, dar in schimb antrenorul lor a declarat ca "visul lor este sa bata Steaua". Stai sa vina meciul de la Botosani sa vezi ce o sa se bata descultii aia cu noi. Mai ales ca au batut Astra si Dinamo (de curand) si au prins curaj, adica vor da 500% pe teren in meciul cu noi de peste cateva etape.

LATER EDIT: daca echipele din Liga I ar juca intre ele exact asa cum joaca impotriva Stelei, am fi lejer cel mai puternic campionat din Estul Europei.

In fine, totul e bine cand se termina cu bine. Avem batut cu 3-0 si mergem mai departe. Next stop: Ghenca, vs Astra.

:steag_cruce_invers:

Empyro26.09.2014 10:08
Oricum, tu exagerezi cind spui ca toti adversarii si-au creat tone de ocazii; iti citez, asa repede la botu' calului, citeva meciuri unde oponentii n-au pus mari probleme in atac: crapid, prazarii psihopati, Pandurii, viitorul, gaz metan (chiar Ceahlaul, in ciuda infringerii).

Hmm. Nu stiu ce sa zic, eu mi-aduc altfel aminte meciurile astea. Pandurii au pus ceva probleme pana sa "se rupa filmul". Crapid, la fel, luand totusi in considerare ca au lot de Liga a 2-a. Ma gandesc totusi si valoarea adversarului.

In materie de ocazii cu adevarat serioase, nici bercenarii n-au excelat aseara, dar simplul fapt ca au reusit o posesie si au pus ceva presiune pentru o echipa de categoria lor valorica este ceea ce ma pune pe ganduri.

N-am venit peste noapte si n-am sarit din prima cu aceste consideratii despre joc. Am asteptat si am urmarit o treime din sezon.

In schimb, nu poti nega ca jocul de atac arata mai bine decit in mandatul lui Reghe, si asta e clar rezultatul unui efort colectiv. Combinatiile cu pase scurte, pe ultimii 20 de metri, intre Chipciu-Rusescu-Keseru au facut sah-mat cam toti adversarii de pina acum; mi se pare evident ca au fost exersate asiduu, altfel n-ar fi reusit in veci. In plus, se stie preocuparea lui Gilca pentru cultivarea si imbunatatirea posesiei; nu cred ca are cel mai bun material uman pentru asta, dar deja se vede un mic progres la acest capitol fata de inceputul sezonului.

Nu e o chestiune de negat. Am remarcat-o inca de la meciul de Supercupa. Intr-o prima faza am vazut devieri si pase rapide, scheme si un aport ofensiv ridicat (cel putin comparabil cu cel din primul sezon al lui Reghe). Din pacate, ne lipseau oamenii care sa se plieze pe un astfel de joc (a se vedea Chipciu in false 9). De cand a intrat Keseru in schema si acum si Rusescu, treaba s-a schimbat mult in bine.

La capitolul posesie e o problema. Se doreste mult, dar nu prea iese. Aseara am fost la egalitate cu Berceniul 50-50, conform statisticii.

Si ajungem la problema mijlocul terenului, problema pe care ai semnalat-o si tu. Nu reusesc recuperarile (interceptari/deposedari) in jumatatea adversa si nici dublajele din partea mijlocasilor la inchidere. In aceeasi masura cand au mingea, nu prea stiu ce sa faca cu ea. Cel putin Breeveld a fost saracul aseara aerian rau de tot, in ciuda faptului ca in alte meciuri a aratat ca are "viziune" si ceva "tehnica".

Ma uitam ce a facut Ettiene jucatorul de culoare al celor de la ACS. Tot meciul a alergat in sus si in jos recuperand baloane, pana la imprudenta ce i-a atras eliminarea - asa se intampla cand entuziasmul depaseste mijloacele. La capitolul "inchizatori", ne-ar fi trebuit si noua macar un jucator in genul asta. Sau poate il avem, dar nu a primit astfel de sarcini...

Si ce facem fratilor cu copchiii astia : Iancu si Stanciu ?

«12»