Sumele cheltuite pentru transferurile lui Preslav Petrov, Alexander Vassilev si Wanderson Cristaldo Farias nu au fost facute publice, insă site-ul de specialitate transfermarkt.de estimează că Ludogoreț a cheltuit in total 5,25 de milioane de euro pe transferuri.
Au facut-o de oaie si s-au prezentat cu suma de piata totala estimata. Pe transfermarkt transferurile acestor jucatori nici nu apar, motivele sunt lesne de inteles, fiindca :
- Alexander Vasilev - este un jucator de 19 ani care a sosit de la Kaliakra Kavarna o echipa din divizia secunda bulgara, pe o suma infima cel mai probabil.
- Preeslav Petrov - are tot 19 ani si a sosit de la Vidima-Rakovski o echipa din Liga a 3-a.
Acesti doi jucatori au fost adusi probabil in cazul eventualei calificari in UCL pentru a indeplini conditiile de Youth League.
- Wanderson - A venit din Brazilia de la Portuguesa si avea o valoare de piata de 150.000 EUR la data transferului.
Pot aprecia un maxim de 0,5 mil. EUR (si asta fiind generos) cheltuiti pe acesti trei jucatori.
Astea au fost aprecierile legate de fotbalul de la sud de Dunare. Nu umbla cainii cu covrigi in coada nici pe-acolo. Insa, fata de ceea ce se intampla la noi de doi ani, la ei exista o oarecare constanta si stabilitate. Probabil n-au avut oferte pentru acei jucatori, dar nu asta e relevant.
Ludogorets domina competitiile interne intr-o maniera autoritara si platesc salarii foarte mari. Am stat si le-am urmarit niste rezumate din sezonul asta si din precedentul si imi par o echipa foarte bine inchegata si foarte inzestrata d.p.d.v tehnic. Atacul (in special pe contre) este punctul lor forte, iar apararea punctul mai slab. Maine va fi un meci dificil si in perspectiva se poate spune ca in aceasta dubla-mansa sansele sunt 50-50, indiferent de experienta superioara a Stelei, caci au si bulgarii atuurile lor (omogenitate, valoare, etc.).
Sper sa reusim sa ne calificam, in primul rand pentru acea notorietate pe care am descris-o cu alta ocazie si in al doilea rand si in special in fata acestor "castravetari" (mai mult sau mai putin) aroganti, dar si ambitiosi.