Alin Tosca a fost adus la Steaua, cel putin scriptic, inaintea terminarii sezonului 2013/2014, de la Viitorul Constanta.
Tosca a jucat inainte de a fi la Viitorul, la echipa a doua a FC Steaua Bucuresti, la Unirea Urziceni si la Sageata Navodari
In perioada petrecuta sub comanda indirecta a marelui Gheorghe Hagi, Tosca a jucat multe meciuri in Liga 1, a crescut in valoare, si aceste lucruri nu au trecut neobservate factorilor de decizie ai FC Steaua.
Alin Tosca, fundasul stanga de 22 de ani, spune că e mult mai placut să fii fotbalist la Steaua acum decat era in 2010, cand a plecat el din Ghencea.
- Alin, cum e viata la Steaua?
- E mult mai frumoasă decit la Viitorul, asta e clar! E un alt mediu, unul propice performantei. sunt alte cerinte si toată lumea e mai responsabila sunt alte antrenamente, se lucrează diferit, e mai greu aici, dar asa este mai bine. Altfel nu poti avea rezulate.
- Cum ai regasit Steaua? Cum ti se pare atmosfera acum față de cum era inainte să pleci la Viitorul?
- Cit timp am lipsit eu s-au cîștigat două titluri si o Supercupa s-a ajuns departe in Europa. Normal că acum e mult mai bine, e mai liniste.
- Ai vorbit cu Latovlevici? Crede in interesul lui Chelsea față de el?
- Eu m-aș bucura din tot sufletul dacă Latovlevici ar pleca la o echipă puternică de afara la Chelsea sau la alta. E un jucator valoros si a aratat că poate evolua la un nivel foarte inalt. Are calități multe si o experiență care il ajută să facă față oriunde. Îi tin pumnii să se transfere pentru binele lui, nu ca să ajung eu titular.
- Cum ti se pare Costel Galca
- Un antrenor foarte bun, un om extraordinar si un pedagog deosebit. Îmi plac antrenamentele lui, se lucrează mult cu mingea, bucuria fotbalistului.
- Cu ce echipă de la Mondial tii?
- Mie imi place foarte mult Germania pentru că e o formatie organizată si cu jucatori muncitori. Am tinut cu ea de la inceput, dinainte să o bată pe Portugalia cu 4-0. Îi vad pe nemti cel putin in finala
4 ani au trecut de cind Tosca a plecat de la Steaua. Între timp el a evoluat la Urziceni (2010-2011), Sageata Navodari (2011-2012) si Viitorul (2012-2014)
"Am jucat multe meciuri in Liga 1 la Viitorul si cred că am acumulat experiență. M-am maturizat ca om. Cred că a fost bine că am plecat atunci, iar acum am sansa să arat ce pot" fundaș
"Cu Dică am fost coleg de cameră la Viitorul, e putin cam ciudat să-mi fie antrenor, imi e ca un frate mai mare. Eu cred că mai putea juca. Și acum se pregateste cot la cot cu noi"
sursa: gsp.ro