Ca orice stelist, salut venirea lui Costelinho la echipa care l-a facut mare. E greu sa te pronunti daca a fost alegerea cea mai buna sau daca erau si alte optiuni de luat in calcul, insa avand in vedere trecutul sau in Ghencea, nu putem decat sa ne bucuram ca a fost ales un antrenor stelist, un fost jucator ce a facut performanta in culorile ros-albastre.
As ruga echipa acestui site sa puna pe prima pagina articolele referitoare la istoricul lui Costel Galca, tocmai pentru ca noul val de suporteri "Ajax-Chelsea" sa realizeze cam ce a insemnat el ca jucator pentru Steaua. A facut parte dintr-o generatie foarte buna, alaturi de Panduru, Dumitrescu, Stan, Ilie, etc cu care a castigat 4 campionate consecutive (!). Si daca mi se permite o comparatie cu fostul nostru capitan, Bourceanu, care a plecat in Turcia dupa primul campionat castigat, Costel a plecat abia dupa 5 ani in Spania, unde a facut performanta la echipe precum Espanyol sau Mallorca.
Ca si mutare, venirea sa pare similara cu cea a lui Reghecampf, numai ca fostul nostru antrenor avusese un retur bun la Chiajna si niste experiente pe la Craiova, Snagov si Bistrita. Sigur, nu are experienta, insa pare determinat sa munceasca pentru a inlocui aceasta lipsa. Imi aminteste de Contra, cum zicea Empyro mai sus, are scoala spaniola, a inceput la echipa secunda a Almeriei, deci mi-ar placea sa vad Steaua cu un joc frumos, ofensiv, la firul ierbii, asa cum facea Petrolul in turul campionatului.
Urmatoarele zile sunt cruciale pentru viitorul Stelei. Trebuie sa se integreze intr-o familie deja formata si sa castige simpatia si sprijinul jucatorilor si nu numai el, ci si stafful sau. Din punctul meu de vedere ar trebui sa analizeze parcursul lui Reghecampf la echipa si sa continue lucrurile bune, renuntand la cele mai putin bune. Spre exemplu, ar trebui sa caute si el un preparator fizic competent, iar pe de alta parte sa invete ca un comportament arogant atrage dupa sine antipatia suporterilor, presei si a fostelor glorii si, implicit, presiune inutila pe echipa.
Trebuie sa profite din plin de aceasta perioada de liniste la club (sa speram totusi ca nu iese ponta presedinte) si sa ii fie adus un manager cu care sa aiba o relatie buna cu efecte pozitive pentru ambii. Dupa cum am mai spus, as vedea numai buna aducerea lui Narcis Raducan. S-a vazut cat de nociva era relatia dintre MM si reghecampf care se incurajau reciproc sa aibe o atitudine ostila fata de toti cei care ii criticau sau pur si simplu aveau pareri diferite fata de ei.
In continuare, ii urez un bun venit calduros si sa speram ca in viitorul apropiat normalitatea va dicta Steaua si nu puscariasul!