Gabi Safta nu mai este crainicul stadionului Steaua. Motivul nu ţine de calităţile în domeniu ale acestuia, ci de faptul că la partida pe care roş-albaştrii au disputat-o pe propriul teren cu Middlesbrough, Safta a cerut de la staţia stadionului ca publicul să încurajeze echipa. Acest lucru este interzis de către UEFA şi, mai mult, la şedinţa tehnică de dinaintea jocului observatorul ar fi cerut în mod special conducătorilor Stelei ca aşa ceva să nu se întîmple. Ulterior, în raportul de meci, UEFA a reproşat roş-albaştrilor 5 scăpări de organizare, fapt pentru care a şi amendat clubul din Ghencea cu 10.000 de franci elveţieni. Una dintre nereguli ţinea de aruncarea unei petarde în teren, restul de patru fiind legate de încurajările crainicului.
Conform declaraţiilor lui Safta "la pauză mi s-a spus să nu mai agit spiritele la staţia de amplificare a stadionului. În repriza a doua m-am oprit. Însă vreau să-i reamintesc lui MM că în ultimii 9 ani eu mi-am făcut programul cu familia în funcţie de cel al echipei. Eu respir Steaua.
Sursa GSP