Imi aduc aminte anii '80 foarte bine,pentru ca atunci a inceput viata mea ca stelist,in ciuda vointei mele! Tineam pe atunci cu farmecul vietii :rapid.Acea echipa care avea suporteri din randul celor care cereau azil politic peste hotare,care se sacrificau pe la canal din cauza convingerilor anticeausiste,a suporerului Copos,care era un fidel ascultator al postului "Europa libera" si care nu gestiona fondurile UTC.Tin minte ca intr-o nopate au batut in usa 4 vlajgani cu ochii albastri de la SECU,mi-au tarat familia prin beciurile securitatii si ne-au batut pana la ultima picatura de viata,numai-numai sa tinem cu Steaua!De fapt,nu ar trebui sa ma plang de vremurile acelea,pentru ca acelasi lucru l-a patit majoritatea poporului roman:transformarea prin decret in stelist.Eu care tineam cu echipa de aur a rapidului,cea care ne-a adus multe bucurii,noua :capitalistilor din Giulesti,a trebuit sa renunt brusc la marea echipa a Europei pentru una comunista ca Steaua!Singurul care s-a opus acelei metamorfozari sinistre a fost doar Mister Copos,un promotor al ideii capitaliste.Si-a jurat ca in ciuda chinurilor la care v-a fi supus,va ramane intotdeauna "singur impotriva tuturor",si va imparti cu toata lumea saraca fondurile UTC,al carei membru nu a fost niciodata,pentru a sustine mai tarziu farmecul vietii(farmec=pusculita):Rapid!Si uite asa a reusit Copos a 2-a schisma din istorie:comunistii si ceilalti:sustinatorii care n-au avut niciodata de-a face cu meandrele comuniste,cei care au frecat beciurile detentiei politice,cei care au facut revolutia impotriva tiranului,acesti eroi ai neamului rromanesc:suporterii rapidului!
V-il mai amintiti oameni buni pe Gigel Corsicanu???Acest Gavroche ,Pistruiatu vremurilor trecute,cel care hartuia aparatul de securitate??.I-a masluit Securitatea dosarul,si din acel aparator al drepturilor si libertatii oamenilor l-au catalogat drept borfas,sparagtor de apartamente.Tocmai pe el????...el care impartea manifeste in fata la Cinema Luceafarul????...si oamenii in negru au avut indrazneala sa-l acuze de bisnita cu bilete la film???.Trebuie sa fi vandut multe manifeste pe vremea Impuscatului pentru a-si lua masina de lux in ziua de azi!
Cam asa am ajuns noi stelisti pe vremea aceea,prin acel decret prezidential,acelasi decret care a functionat si prin Europa pentru ca Steaua sa castige CCE si Supercupa Europei.Le tremurau chilotii mai marilor acelor vremuri din Europa in fata lui Ceausescu,drept dovada ca s-au conformat si au reusit sa-i convinga pe cei de la Barcelona sa tranteasca meciul cu Steaua in finala!
P.S. Aceasta basm n-a fost inspirat din Ispirescu ci din Folclorul Rromanesc.