Inafara faptului ca la ora asta, pe mine personal, nu ma intereseaza campania asta sau oricare alta de aceasta natura, as dori si eu sa intreb, care este diferente dintre a spune Basarabia pamant romanesc sau Romania pamant basarabean ?
Basarabia este denumirea unei regiuni istorice a Romaniei, adica o parte a acestei tari. Asadar, logica dicteaza ca o parte apartine unui intreg, dar un intreg nu apartine in parte unei parti ? 
Diferenta dintre "Basarabia Pamant Romanesc" si "Romania Pamant Basarabean" e ca prima campanie evita sa spuna negru pe alb ca Operatiunea Barbarossa a fost o greseala, si ca ii respectam pe partizanii basarabeni care au luptat contra fascismului german (si, prin alianta, antonescian).
Si mai e o diferenta, si anume ca BPR nu a avut succes iar RPB va avea.
Hai mai termina cu istorigrafia romano-basarabeana. Pai aia au fost spalati pe creier in ultimu' hal! De romanii care-au fugit din Basarabia de ce nu zici nimic? De toti Romanii care-au fost nenorociti de "salvatorii comunisti" iarasi nimic?
A spune ca basarabenii sunt "spalati pe creier" sau rusi face parte din atitudinea ostila fata de ei (prosti, saraci, comunisti) din cauza caruia exista atatea conflicte. Nu sunt "spalati pe creier" asa cum nu sunt nici eu in momentul in care afirma ca Antonescu a fost un dictator si ca nu este unul dintre eroii acestui neam!
Daca n-am zis nimic despre ei nu inseamna ca nu-ti dau dreptate. Iti repet ca sunt si anti-comunist, nu doar anti-fascist...
Tu chiar nu intelegi ca nu ne intereseaza fascismul? N-am avut fascism si asta e doar spalare pe creier vestica!
In schimb comunistii au omorat o gramada de oameni!
Am studiat istorie din perspectivele: rusa, americana, romana. Toate au exagerari nationaliste (cea americana are cele mai putine exagerari pentru ca ei isi asuma greselile - inclusiv Vietnam, Iraq, etc.), dar cu siguranta adevarul este la mijloc intre istoria romaneasca si cea basarabeana. Ambele au dreptate in anumite privinte.
Iar basarabenii au dreptate cand spun ca Antonescu a fost un dictator militar, fascist prin comportament, prin politica, prin prietenia si alianta cu Hitler. Moldova ne va primi inapoi numai in momentul in care recunoastem ca n-ar fi trebuit sa ne aliem niciodata cu Hitler, asa cum a facut-o si Mihail Lascar!
Oricat de mult ati vrea voi sa complicati discutia, alianta cu Germania a fost o greseala si n-ar fi trebuit sa invadam URSS! Nu doar ca nu trebuia sa trecem Nistrul, nu trebuia sa trecem nici Prutul (NU alaturi de Hitler). Atata tot, sunt lucruri elementare, bine cunoscute in Europa de Vest si in America.