Seara Buna ,
Am lecturat topicele De ce sa scapam de GB? si Cum sa scapam de GB?
Idei si idei .
Mai vin si eu cu una, care poate va starni zambete sau ironii, dar imi asum lansarea ei !!!
Ca tot e la moda " banutu la buzunar" ...
Ce parere aveti ... orice idee sau completare este bine venita.
Eu am schitat doar cateva idei ... sper sa fie cele mai importante, dar sigur pot fi imbunatatite sau modificate ....
Scrise pe hartie arata cam asa :
1 . PRELUARE CLUB
Constituire Asociatia FC NEW Steaua 2014
Statut Conturi Conducere Etc
La aceasta asociere pot participa toti aceia, persoane fizice si juridice care doresc sa contribuie la preluarea (si apoi administrarea ) Clubului Steaua de la GB
Conditii de participare : depunerea unei sume de minim 1000 Euro in contul indicat , suma reprezentand valoarea unei actiuni ( deci 1000 Euro = 1 actiune/pers juridica sau fizica).
Durata acestei actiuni de strangere a participantilor sa fie de 365 zile incepand cu Ziua Z .
Dupa Ziua Z + 365 in termen de 30 zile sa se finalizeze preluarea clubului ceea ce inseamna :
--- societatea FC Steaua Bucuresti SA --- RO15224430 asa cum este inregistrata la RECOM si cum apare inregistrata la LPF/FRF/UEFA etc . Cu conturile aferente . Ne asiguram sa nu fim inselati
--- palmares
--- sigla + culori ( insemnele clubului)
--- baza materiala ( daca exista)
--- drepturi federative asupra jucatori/staff/personal care activeaza in club la data mentionata daca nu se vor vinde toti pana atunci
--- orice altceva mai tine de club ( un avocat bun ne poate ajuta)
Preluare sa se faca fie prin preluare integrala 100% fie prin preluarea unui pachet majoritar de minim 75% ( in caz ca avem complicatii)
Noii actionari ( asociatii) vor depune banii intr-un cont escrow in care se vor stipula pentru ce anume se depun banii, ( cautati pe net ce este si ce presupune contul tip escrow ) in caz ca operatiunea va esua dupa cele Z + 365 + 30 zile, fiecare isi va putea recupera banii ( asta pentru a avea o transparenta si a nu fi acuzati de alte manevre ).
Evident ca intre fiecare actionar si FC NEW Steaua 2014 se va intocmi un contract in baza caruia va deveni membru al asociatiei si se va mentiona contributia si tot ceea ce trebuie, conform legilor .
2. DUPA PRELUARE ( daca va reusi ) constituim adunarea generala din toti participantii la operatiune si hotaram :
--- angajam un presedinte ( un mare antrenor/jucator al Clubului --- Lacatus / Hagi / Dumitrescu etc
--- angajam un director financiar
--- angajam un director administrative + restul de personal administrative
Le stabilim atributiile fiecarora.
Apoi incepe partea mai grea si ne organizam dupa modelul FC Barcelona sau un club care are o astfel de organizare tip socios .
Apoi angajam director general .
Apoi conducere tehnica + staff
Apoi vedem in ce stare este lot-ul si ce trebuie adus si imbunatatit
Si mai departe .. speram ca ne vom putea descurca .
Ce ziceti ?
Merita sa visam la asa ceva ?
Este posibil sa realizam acest lucru ?
Gasim in randurile noastre ale suporterilor avocati, economisti, juristi sa ne ajute in acest demers ?!!!
Putem strange cateva zeci de milioane de euro . Va trebui sa avem bani si de functionarea clubului ( salarii, cantonamente, deplasari . Etc ) pentru 2 " 3 ani
Evident ca va trebui promovare eveniment + pregatire + + + + + + ne gandim si stabilim fiecare pas
?!!!!!