FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Eredivisie

blindius02.06.2013 16:36

The Eredivisie ( English: "Honorary Division") is the highest football league in the Netherlands. The league was founded in 1956, two years after the start of professional football in the Netherlands. It is currently ranked the ninth best league in Europe by UEFA.

The top division consists of 18 clubs. Each club faces every other club twice during the season, once at home and once away. At the end of each season, the bottom club is automatically relegated to the second level of the Dutch league system, the Eerste Divisie (First Division), with the champion of the Eerste Divisie automatically promoted to the Eredivisie. The next two clubs from the bottom of the Eredivisie go to separate promotion/relegation play-offs. The play-offs are played in two groups. Each group has one Eredivisie club and three high-placed clubs from the Eerste Divisie. In both promotion/relegation play-off groups, each club plays a home-and-away series with the other clubs. The winner of each play-off group plays in the following season's Eredivisie, with the other teams going to the Eerste Divisie.

The winner of the Eredivisie claims the Dutch national championship. AFC Ajax have won the most titles, 24 (32 national titles). PSV Eindhoven are next with 18 (21), and Feyenoord follow with 9 (14). Since 1965, these three clubs have won all except for three titles (the 1981 and 2009 titles went to AZ and FC Twente won the 2010 title).

Nu am mai tradus si nu am gasit ceva mai complex in limba Romana.

Este cunoscut faptul ca primul esalon olandez este una din cele mai spectaculoase competitii de fotbal din Europa. Spectaculozitatea este data de tactica ofensiva folosita de majoritatea echipelor care participa.

Ideea de baza este ca din 1965 pana in prezent, titlul de campioana a fost castigat mereu de numai trei echipe - Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam- cu exceptia a trei sezoane cand AZ Alkmaar - 1981 si 2009 -, respectiv FC Twente in 2010, au reusit sa opreasca dominatia celor trei granzi.

Campioana sezonului 2012-2013 este Ajax Amsterdam. Aceasta a castigat al 24- lea titlu la diferenta de 7 puncte fata de marea rivala, PSV Eindhoven. Cei din urma au reusit performanta de a inscrie 103 goluri, insa acestea nu au fost mai eficiente ca numai cele 31 goluri primite de campioni, acestia avand cea mai buna aparare din prima Liga.

Tot in sezonul recent incheiat, Cupa Olandei- "KNVB Beker" - a fost castigata de AZ Alkmaar, acestia trecand in finala de nefericitii de la PSV, scor 2-1.

Spor la discutii!

index674284368.jpeg

Adrian02.06.2013 17:03

Eredivisie inseamna Divizia Onoarei. E un pic gresit acolo cu Honorary Division :)

De departe cel mai spectaculos campionat din Europa. Se joaca in forta, in viteza, pe atac.

Nu sunt bani la fel de multi ca in alte ligi insa oamenii astia au niste cautatori de talente fantastici, ca sa nu mai vorbim despre scolile de fotbal exceptionale.

Ronnie08.08.2013 21:48

Cum ziceam si in alte mesaje mai vechi, fotbalul olandez e la pamant. Locul 3 din Romania a eliminat anul trecut campioana Olandei, anul asta locul 4 a eliminat locul 4.

Prea forteaza fotbalul ofensiv. Asta mergea acum 10-20 de ani. Fotbalul a evoluat. Ei au ramas la fel.

Lorimer08.08.2013 21:55

Pai e greu atata vreme cat toti jucatorii de valoare pleaca de acolo foarte rapid. Pastrand proportiile, si sud-americanii sau ex-jugoslavii se confrunta cu probleme similare. Dar talente sunt extrem de multe...

Ronnie08.08.2013 22:14

Asta nu e de ieri. Fotbalul olandez exporta jucatori constant. E totusi un campionat "overrated" in opinia mea. Portugalia da fotbalisti mai multi si mai buni si totusi au constant cate o echipe in primavara UCL, acum 2 ani au avut o finala Europa League cu Porto si Braga, anul asta Benfica.

Adrian08.08.2013 22:20

Nu va avantati. Pe olandeji nu-i intereseaza Europa League. Vitesse isi stie locul. Nu pot face fata si in campionat si in cupe europene. Nu degeaba au schimbat atacul fata de meciul tur.

Lorimer08.08.2013 22:25

In Portugalia joaca si multi sud-americani...

Ronnie08.08.2013 22:32

Eu zic ca-i intereseaza foarte mult EL avand in vedere ca UCL e o competitie prea mare pentru ei. Ajax cu Steaua juca finala acasa si voiau enorm sa fie prezenti. Vitesse a jucat astazi cu Petrolul cu acelasi 11 din campionat din prima etapa. E clar ca isi doreau calificarea.

@Lorimer

Eu vorbesc de strategia din fotbalul olandez. Nu ma intereseaza ce fac ei, observ doar ca nu le merge deloc. Au scazut foarte mult. Eu zic ca a apus vremea cand mergea sa joci doar pe ofensiva. Daca era si Bokila la Petrolul calificarea era rezolvata din tur.

PS: Au schimbat atacul fata de meciul tur deoarece le-a plecat golgheterul Bony si acum inca sunt in cautari. Sa nu crezi ca aveau ceva mai bun si au tinut rezerva. Kakuta ala chit ca a fost la Chelsea e mult supraevaluat.

Apropo, ca am uitat, Ultrecht a fost eliminata in faza trecuta de o echipa din Luxemburg. Las-o dracu, daca nici cand te elimina o echipa din Romania (si nu e Steaua) si una dintr-o tara fara fotbal nu-ti dai seama ca ai o problema, atunci e nasol.

Adrian09.08.2013 05:27

Vitesse nu e nici macar in primele 5 echipe din Eredivisie. Nici financiar, nici valoric. Ei, asa cum am zis, isi stiu locul.

Nu o sa-i vezi avantandu-se dupa Cupa UEFA pentru ca sunt realisti si stiu ca n-au nici o sansa. Asa ca prefera sa traga tare in campionat.

Din pacate asta e un adevar cam nasol. Echipele mai mici nu au cum sa castige ceva din participarea in EL. Ei ar pierde mai mult daca s-ar avanta in Europa. Pentru ca nu le vin nici bani si ii si incurca in campionat.

Dupa cum am zis la inceput, ei nu sunt nici macar in primele 5 echipe. Cu toate astea au reusit sa termine pe 4 anul trecut. I-au dat pe Bony si Van Ginkel, au facut bani si acum sunt fericiti. Asta nu inseamna ca se vor arunca acum dupa cupe la care stiu ca n-au nici o sansa.

Apropo, ca am uitat, Ultrecht a fost eliminata in faza trecuta de o echipa din Luxemburg.

Exact ce am zis. Ei sunt pragmatici. Sigur, suna urat desconsiderarea competitiei. Dar asta este. Nu isi permit sa lupte pe mai multe fronturi. Dupa cum veti vedea ca nici echipele noastre nu vor putea daca se vor califica in grupe.

Champions League e una, acolo iei bani multi. Europa League... meh...

Lorimer09.08.2013 07:35

Asta readuce oarecum in discutie ca este o placa invechita si obosita aia conform careia "noi avem un campionat slab". Fals! Pai comparativ cu cine? Ca fotbal de calitate vezi in campionate pe care le numeri pe degete.

Prindeam la un moment dat un post, sportklub unde vedeam si admiram meciuri din campionatul Olandei. Dar in gereral erau date meciurile Ajaxului, PSVului...nu vedeam meciuri de tip Vitesse - Waalwijk ca sa vedem cate slabiciuni sunt si acolo.

Daca in Romania vedeai sa fie unul impuscat de minge precum am vazut ieri cand putea face o preluare simpla si sa ramana singur cu portarul....radeam doua saptamani si il somam toti sa se prezinte la Liga si sa-si predea carnetul de fotbalist.

Progresul a batut acum vreo 10 ani pe Heerenveen, Rapid pe Feyenoord.... e clar ca e un campionat lovit de Legea Bosman.

Ronnie09.08.2013 12:00

Hai Adriane, astea sunt poveste cu vulpea si cu strugurii. Vrei tu sa-mi zici ca Vitesse nu-si dorea sa ajunga in grupele EL si sa incaseze 4-5 milioane? Daca era asa bagau rezervele, da' au mers cu titularii si in tur si in retur.

Ultrecht a facut Olanda de ras. Chiar daca nu vrei in EL trebuie sa respecti tara. Sa te elimine o echipa din Luxemburg e o mare rusine.

Ajax, campioana, a fost eliminat de Steaua, care era locul 3 in Romania in sezonul recent.

Olanda e interesata si de EL, v-am mai zis, UCL e prea mare pentru ei. PSV a picat cu AC Milan si n-are nicio sansa.

Sunt tare curios sa vad Feyenoord ce face cu Kuban. Nici AZ nu e mare favoita cu grecii.

Daca sunteti corecti recunoasteti ca fotbalul olandez e pe o panta descendenta.

Lorimer09.08.2013 12:22

Campionatul da, sunt de acord cu tine...fotbalul lor insa nu.

Ronnie09.08.2013 12:34

Eu despre campionat vorbesc. Si despre calitatea lui. Si mie mi se pare spectaculos, dar atat.

Adrian09.08.2013 12:38

Daca incasa Steaua 4-5 mil din grupele EL, nu se plangea puscariasul, te asigur :)

Din pacate ei sunt constienti ca nu pot castiga nimic. Asa cum a zis si Lorimer, aia se ocupa cu crescutul jucatorilor si cu exportul lor. Nu ii intereseaza neaparat performanta.

Iti amintesc ca, acum cativa ani, Twente era the shit. S-a bagat sa joace in Europa, mai exact in Europa League, si s-a dus dracului. Ajax, care a avut o perioada prosta, a profitat de faptul ca astia au cazut si s-au ridicat din nou. Ca, daca nu, le-ar fi fost foarte greu sa tina pasul cu Twente si PSV.

AZ la fel. Au castigat titlul apoi s-au pierdut. Mi se pare ca au terminat ultimul sezon pe 10.

Ronnie09.08.2013 16:55

Asta demonstreaza cat de supraevaluat e campionatul. In ritmul asta fotbalul olandez o sa aiba doar o echipa in UCL si aia in preliminarii.

Imi aduc aminte acum 6-7 ani, puneam Olanda imediat sub Anglia, Spania si Italia. Acum valoare lui este si sub Portugalia, Rusia si Ucraina.

Daca nu faci performanta in Europa nu o sa-ti mai cumpere nimeni din Olanda. Crezi ca Dortmund de prosti l-au preferat pe armeanul de la Sahtior in dauna lui Eriksen? Atat tam-tam s-a facut cu danezul, l-au umflat mai ceva ca brazilienii pe Neymar. Nici fotbalistii olandeji nu mai sunt cum erau inainte. S-a ajuns ca Van Wolsfinkel sa fie speranta lor de viitor in atac... ti-e rusine de rusinea lui Van Persie si Huntelaar.

Adrian09.08.2013 17:02
Crezi ca Dortmund de prosti l-au preferat pe armeanul de la Sahtior in dauna lui Eriksen?

N-au avut bani de el.

Daca nu faci performanta in Europa nu o sa-ti mai cumpere nimeni din Olanda.

De aia e van Ginkel la Chelsea, ca au facut aia de la vitsse mari performante europene.

Asta demonstreaza cat de supraevaluat e campionatul. In ritmul asta fotbalul olandez o sa aiba doar o echipa in UCL si aia in preliminarii.

Vom trai si vom vedea. Pana una, alta, aia ne dau clasa momentan. Chiar daca i-a batut petrolu'.

S-a ajuns ca Van Wolsfinkel sa fie speranta lor de viitor in atac... ti-e rusine de rusinea lui Van Persie si Huntelaar.

Numa' sa nu faca ala prostii prin Anglia si sa dea goluri ca sa il ia United peste un an. Ca atunci o sa iti dau un copy paste la postarea asta sa vedem ce mai zici.

Ronnie09.08.2013 17:20

Au avut bani de Mkhitaryan si n-au avut de Eriksen? Prietene, inteleg ca ai o pasiune pentru Ajax, dar intre jucatorii de la Ajax si cei de la Sahtior este diferenta in acest moment. Sahtior chiar are jucatori de clasa si mai scoate capul prin Europa fata de toate echipele din Olanda.

Daca il voiau pe Eriksen cei de la Dortmund il cumparau, stai linistit. Cu 17-18m il duceau cei de la Ajax in pe jos pana-n Germania. Dar cand Eriksen este eliminat in EL de Steaua nu-ti mai da nimeni sume mari pe jucatori.

Pai ce diferenta este intre Eriksen si ce dadea Ajax acum cativa ani? Sniejder si Van Der Vaart sunt senzatie pe langa danez.

van Ginkel

Joaca Van Ginkel la Chelsea cum a jucat Bebe la Manchester United. Fotbalul olandez e in relatii bune cu fotbalul mare datorita trecutului. Vezi cum Vitesse il imprumuta pe Kakuta, cum Ajax il imprumuta pe Cuenca etc.

Apropo, si Roma a luat zilele trecute 2 jucatori de la Viitorul.

Vom trai si vom vedea. Pana una, alta, aia ne dau clasa momentan. Chiar daca i-a batut petrolu'.

De acord. Da' la ce bugete si ce infrastructura au sunt jos cu fotbalul. Olanda trebuia sa fie imediat dupa Spania, Anglia si Germania.

Si la ce bugete si infrastructura este in Romania noi trebuia sa fim imediat deasupra Maltei si Islandei. Fotbalul romanesc are performante mari pentru banii care sunt aici.

Numa' sa nu faca ala prostii prin Anglia si sa dea goluri ca sa il ia United peste un an. Ca atunci o sa iti dau un copy paste la postarea asta sa vedem ce mai zici.

Ce-o sa fie in viitor nu stim. Stim doar ca fotbalul olandez e o rusine fata de ce a fost.

Adrian09.08.2013 18:25

Nu, Sahtior cumpara jucatori de clasa. Ajax are jucatori de clasa pentru ca ii creste. Atunci cand cresti oameni, nu-i dai chiar la prima oferta. In primul rand pentru ca acolo ai investit mai mult decat bani. De Boer a fost ofertat de Liverpool anul trecut, cred ca stii asta. Nu s-a dus. Desi putea sa o faca. Bani multi, echipa mare, etc. Dar nu asa stau treburile la echipe ca Ajax, echipe care creaza.

Stiu ca e greu de inteles dar acolo se formeaza o familie. Cateodata joci alaturi de aceiasi oameni de la 6-7 ani pana la 22-23, mai mult decat joaca multi fotbalisti profesionisti impreuna. Legaturile care se formeaza acolo sunt mult mai puternice. De aia Van Der Wiel nu a vrut sa plece la PSG. Ti-am mai zis, cred. Omul a fost foarte suparat si a declarat clar ca nu vrea sa plece, ca vrea sa continue sa joace la Ajax, ca e multumit. Dar avea deja o varsta si mai veneau si alti pusti din spate.

Cu 17-18m il duceau cei de la Ajax in pe jos pana-n Germania.

Poate cei de la Man Utd pe Van Persie, dar nu cei de la Ajax.

Tu ai impresia ca Ajax e un club disperat dupa bani si aici gresesti. Eriksen a facut anul asta 21 de ani. Cel putin inca 1 an, poate chiar 2 ani, mai ramane la Ajax, indiferent de oferte :)

Nu degeaba Van Der Vaart si Sneijder au plecat la 22 respectiv 23 de ani.

Bine, in cazul lui Van Der Vaart a fost ceva foarte ciudat acolo. Ca el a plecat la Hamburg lasandu-i pe toti masca. Erau multe echipe foarte mari interesate de el in momentul ala. Nu stiu din ce motiv i-a ales pe germani. Oricum, dupa un an era deja capitanul echipei.

Joaca Van Ginkel la Chelsea cum a jucat Bebe la Manchester United. Fotbalul olandez e in relatii bune cu fotbalul mare datorita trecutului. Vezi cum Vitesse il imprumuta pe Kakuta, cum Ajax il imprumuta pe Cuenca etc.

Ce sigur esti de tine!

Pai uite ca Van Ginkel a fost titular in toate meciurile lui Chelsea pana acum. Si a jucat si bine.

Nu transfera mourinho doar ca sa cheltuie bani, stai tu calm.

De acord. Da' la ce bugete si ce infrastructura au sunt jos cu fotbalul. Olanda trebuia sa fie imediat dupa Spania, Anglia si Germania.

Si la ce bugete si infrastructura este in Romania noi trebuia sa fim imediat deasupra Maltei si Islandei. Fotbalul romanesc are performante mari pentru banii care sunt aici.

Nu, prietene. Fotbalul romanesc nu are nici o performanta. Pentru ca nici macar nu s-au calificat cele 4 echipe inca in grupele competitiilor in care joaca. Deci asta nu e performanta.

Iar doar pentru ca se intampla din cand in cand sa ajungem cu cate o echipa in primavara UEFA asta nu inseamna nimic. Performanta e atunci cand ajungi in finala sau cand castigi ceva.

Olandejii, cu campionatul lor slab, sunt in primele 3 nationale ale lumii. Te asigur ca nu ii invata fotbal la Real, Inter sau pe unde mai joaca. Ei stiu deja fotbalul, ala pe care l-au invatat in Olanda.

Eu stiu ca tu nu ma crezi. E ok. Totusi, eu urmaresc un pic mai mult ca tine ce se intampla in Olanda.

Steaua daca mai juca 100 de meciuri cu Ajax in primavara trecuta, nu mai reusea nimic. Nu trebuie sa ne mintim si sa ne credem superiori doar pentru ca am avut noroc la penaltyuri. La Amsterdam Steaua nu a contat, va reamintesc. In timp ce la Bucuresti ne-au cam salvat barele.

Lorimer09.08.2013 19:14
Nu, prietene. Fotbalul romanesc nu are nici o performanta. Pentru ca nici macar nu s-au calificat cele 4 echipe inca in grupele competitiilor in care joaca. Deci asta nu e performanta.

Eh, nici chiar asa. Sunt totusi anumite nivele de performanta. Sunt 4 duble-manse pentru a prinde grupele EL...una e sa parasesti competitia in playoff dupa ce ai batut 2 echipe (caz Astra), alta e sa te bata in acel prim tur niste cazaci (caz Levski). Nu spune nimeni ca e cine stie ce sa bati Vitesse sau Hapoel...dar e oricum e mai bine decat sa fi eliminat, nu?

Sigur ca putem vorbi de performanta pe termen lung sau scurt etc...oricum, in sport asemenea termeni sunt mereu subiect de polemica.

Ronnie10.08.2013 12:25

Hai lasa ca si Ajax baga adanc mana in buzunar. Pe Ibrahimovic au dat vreo 8 milioane, pe Huntelaar vreo 10 plus bonusuri etc. Ai dreptate cand zici ca Sahtior cumpara mai mult, da' asta se si vede.

Exemplul cu Van der Wiel e unul slab, un alt jucator umflat mult de presa. A fost transferat la o echipa mare, are deja 1 an si ceva la PSG si sub mana a 2 antrenori diferiti este preferat Jallet.

Chelsea nu a jucat niciun meci oficial pana acum. Deci Van Ginkel nu a jucat niciun meci la Chelsea.

Nu transfera mourinho doar ca sa cheltuie bani, stai tu calm.

hahahahahahaaa, poate nu cunosti tu, da' Mourinho e mai rau ca Rednic. Daca nici Mourinho :))

Spune-mi prietene ce crezi despre transferul lui Altintop la Real Madrid? Mare coincidenta ca Altintop si Mourinho au acelasi impresar.

Cine-i impresarul lui Van Ginkel? Ma rog, eu zic ca Van Ginkel e luat pentru echipa de rezerve, la fel cum se intampla cu sute de jucatori.

Ti-a explicat Lorimer foarte bine ce inseamna performanta. Pentru un club din Romania precum Pandurii este o realizare sa ajunga in grupele EL, ei nu pot mai mult. Dar daca-ti respecti suporterii si tara nu te dai pe langa. Fii sigur ca si echipele din Olanda vor in EL, doar ca fotbalul lor e la pamant datorita strategiei defectuase.

Lorimer10.08.2013 12:34
Exemplul cu Van der Wiel e unul slab, un alt jucator umflat mult de presa.

Cam da... Dar eu inca mai astept sa vad ce poate.

David10.08.2013 13:13
Cum ziceam si in alte mesaje mai vechi, fotbalul olandez e la pamant. Locul 3 din Romania a eliminat anul trecut campioana Olandei, anul asta locul 4 a eliminat locul 4.

E o mare diferenta intre Steaua lui Ilie Stan si Mihai Stoichita care a terminat pe locul 3 in Romania si Steaua lui Reghecampf. Pe primii i-au batut reprezentantii maretului campionat evreiesc cu 5-0 in timp ce Twente nu le-a dat nici o sansa de calificare. In schimb Steaua 2013-2014 si-a castigat grupa, si nu a lasat-o nici pe Chelsea sa o elimine fara lupta, ba chiar s-ar putea spune ca echipa londoneza a rasuflat usurata ca s-a calificat.

Singura pata europeana a anului trecut e meciul cu Stuttgart, insa asa se intampla cand ti se urca performantele la cap si revolutionezi tacticile. Si totusi, la nemti acasa a fost 2-2.

Deci campioana Olandei a fost de fapt eliminata de o echipa care si-a castigat la pas campionatul.

Apropo, Vitesse are in momentul de fata o valoare apropiata de cea a Stelei conform transfermarkt, nu e nici macar vreun Galatasaray sau Dinamo Moscova.

Adrian11.08.2013 06:28
Hai lasa ca si Ajax baga adanc mana in buzunar. Pe Ibrahimovic au dat vreo 8 milioane, pe Huntelaar vreo 10 plus bonusuri etc. Ai dreptate cand zici ca Sahtior cumpara mai mult, da' asta se si vede.

Exemplul cu Van der Wiel e unul slab, un alt jucator umflat mult de presa. A fost transferat la o echipa mare, are deja 1 an si ceva la PSG si sub mana a 2 antrenori diferiti este preferat Jallet.

Chelsea nu a jucat niciun meci oficial pana acum. Deci Van Ginkel nu a jucat niciun meci la Chelsea.

hahahahahahaaa, poate nu cunosti tu, da' Mourinho e mai rau ca Rednic. Daca nici Mourinho :))

Spune-mi prietene ce crezi despre transferul lui Altintop la Real Madrid? Mare coincidenta ca Altintop si Mourinho au acelasi impresar.

Cine-i impresarul lui Van Ginkel? Ma rog, eu zic ca Van Ginkel e luat pentru echipa de rezerve, la fel cum se intampla cu sute de jucatori.

Ti-a explicat Lorimer foarte bine ce inseamna performanta. Pentru un club din Romania precum Pandurii este o realizare sa ajunga in grupele EL, ei nu pot mai mult. Dar daca-ti respecti suporterii si tara nu te dai pe langa. Fii sigur ca si echipele din Olanda vor in EL, doar ca fotbalul lor e la pamant datorita strategiei defectuase.

1. Discutia nu era despre valoarea lui Van Der Wiel, care a avut totusi ceva performante cu nationala Olandei, chiar daca in ultima vreme a jucat mai slab.

2. Baga si Ajax mana in buzunar pentru ca in fotbalul profesionist asa se face. Asta e regula. Totusi, nu abuzeaza de asta la fel ca altii.

3. Din cate stiu eu, Altintop parca a venit gratis la Madrid.

4. Nu te lua acum de oficiale si amicale ca stii foarte bine ca, daca un jucator joaca toate titular in toate amicalele echipei sale in presezon si daca joaca bine, sigur incepe titular si in campionat.

5. Daca pentru Pandurii e performanta sa ajungi in playofful EL, pentru Bayern poate nu e. La fel si pentru Vitesse. Ca nu stim noi cum gandesc aia.

Pentru Steaua nu e 100%.

Fiecare vede cum vrea performanta. Statistic, insa, conteaza doar ce ai castigat.

blindius11.08.2013 07:17

van Ginkel e la Chelsea pentru ca e posibil sa fie bun, dar la fel de adevarat este ca intre Chelsea si Vitesse schimbul de jucatori, transferuri, e ceva normal. Patronii celor doua echipe sunt prieteni. La olandenzi e un georgian.

van Wolfsinkel asta a ajuns la Norwich City, unde daca joaca bine, are ceva sanse sa urce in Premier League la o echipa mai buna