FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Resistance I: Star Wars

Alexandru H.15.05.2013 18:49

Pentru ca nu pot organiza un joc Werewolf din lipsa de oameni, propun sa jucam The Resistance, un joc la fel de interesant, dar care se poate juca de la 5 participanti in sus.

Ce este The Resistance (Rezistenta)?

The Resistance e un joc social de deductie pentru 5-10 jucatori (noi il vom juca in 5). Desi se aseamana cu jocuri gen Werewolf sau Mafia, are niste elemente foarte unice: durata mai scurta de timp si pastrarea tuturor jucatorilor pana la sfarsitul sau.

Pentru acest prim joc, am decis sa ne avantam in universul Star Wars. Jucatorii reprezinta un mic grup de Rebeli ce lupta impotriva fortelor Imperiale, conduse de Darth Vader. Aceasta lupta ia infatisarea a cinci misiuni indraznete care vor conduce la infrangerea Imperiului. Din nefericire, spioni imperiali au infiltrat rezistenta, pozand in rebeli, pentru a le sabota planurile razboinice. In fiecare runda, liderul misiunii va trebui sa-si selecteze o echipa ideala pentru a duce la bun-sfarsit misiunea; spionii vor trebui sa o dinamiteze din interior.

In mod normal, jocul nu are nevoie de moderator. In modul virtual, insa, e nevoie, deci eu voi juca rolul de GM (game-master), pentru a coordona consecintele actiunilor voastre.

Reguli

Fiecare jucator va primi prin PM (mesaj privat) rolul sau: rebel sau spion. Spionii nu vor afla identitatea celorlalti spioni. Care va fi proportia de rebeli/spioni? Simplu.

La 5 jucatori - 3 rebeli, 2 spioni

Tot eu voi determina ordinea in care jucatorii vor deveni Lideri si voi numi primul Lider intr-o postare oficiala.

Cum se joaca?

Jocul are 5 runde iar fiecare runda are 3 etape: Faza Intrigii, Faza Formarii Echipei si Faza Misiunii. Sa vorbim despre fiecare.

Faza Intrigii

In aceasta faza, eu voi anunta public o Actiune Speciala (AS), ce va fi manageriata de catre Liderul acelei runde. Un exemplu de actiune speciala ar fi asta:

Formator de Opinie - Efect Permanent - Jucatorul care primeste de la Lider aceasta carte trebuie sa voteze in public pentru acceptarea sau respingerea formarii echipei. Aceasta carte ramane in efect pana la finalul jocului

Faza Formarii Echipei

In aceasta faza, Liderul rundei ii va selecta pe jucatorii ce vor participa la misiunea din runda respectiva. Dupa aceea, toti jucatorii vor vota (prin mesaj privat catre GM) daca accepta sau resping selectia.

Prima misiune - 2 participanti

A doua misiune - 3 participanti

A treia misiune - 2 participanti

A patra misiune - 3 participanti

A cincea misiune - 3 participanti.

Dupa ce Liderul va selecta pe participantii la misiune (atentie: poate sa fie si el parte din ei sau nu), toti jucatorii vor vota, dupa cum am zis, daca accepta sau resping selectia, dandu-mi un mesaj privat cu alegerea lor. Dupa ce vor vota toti, eu voi anunta in public rezultatul: daca majoritatea a fost de acord cu selectia liderului, jocul merge in continuare spre Faza Misiunii; daca nu a fost de acord, urmatorul jucator devine Lider iar selectia echipei se reia. Daca vor fi refuzate 5 astfel de misiuni intr-o singura runda, spionii castiga.

Faza Misiunii

Daca selectia echipei a fost acceptata, misiunea poate incepe. In acel moment, jucatorii selectati de catre lider sa faca parte din aceasta echipa voteaza pentru succesul sau esecul misiunii. Rebelii (adica aia buni) nu au posibilitatea decat sa voteze pentru SUCCES. Spionii (aia rai) au posibilitatea sa voteze fie pentru SUCCES, fie pentru ESEC. Misiunea e un succes doar daca toti participantii voteaza pentru SUCCES. Daca un membru al echipajului a ales optiunea ESEC, misiunea e ratata. Eu voi anunta la final daca misiunea a fost indeplinita sau nu, fara sa anunt cine a votat pentru sau impotriva ei.

In acel moment, Liderul se schimba si incepe o noua runda.

Victorie

Rebelii castiga jocul daca au 3 misiuni victorioase. Spionii castiga jocul daca au 3 misiuni esuate sau daca 5 echipe succesive sunt refuzate in cadrul aceleiasi runde.

Alte reguli

Puteti comunica intre voi prin mesaje private. Fiti atenti la mincinosi, desigur. Daca e randul vostru sa fiti Lider, atentie la detalii: veti avea cateva lucruri de indeplinit (manageriatul Actiunii Speciale, alegerea echipei etc.). Discutati problemele si alegerile in public, dar fiti atenti, dragi spioni, sa nu va dezvaluiti prea usor identitatea.

Pentru alte intrebari, sunt aici.

Alexandru H.15.05.2013 18:54

Daca doriti sa vedeti cum decurge un real-time Resistance, va ofer acest mic video:

drvladyk15.05.2013 19:03

Adrian e lord sith, stim deja :P

Alexandru H.15.05.2013 19:10

Pe el il facem Ewok.

Kekea15.05.2013 19:38

In

Adrian15.05.2013 19:42

In :)

Alexandru H.15.05.2013 19:45

Avem 3, mai trebuie 2 si ii dam drumul.

drvladyk15.05.2013 19:58

Aiditi ba

Alexandru H.15.05.2013 20:16

Murphy's law

Cand ai nevoie de 10 oameni, gasesti doar 5

Cand ai nevoie de 5 oameni, gasesti doar 3

Cand ai nevoie de 3 oameni, nu e niciunul prezent.

Schimbare de reguli

M-am mai gandit si voi mai schimba cate ceva, pentru a echilibra jocul si a-l face cu adevarat interesant.

A. Fiecare spion va cunoaste identitatea celuilalt.

B. Mesajele private intre jucatori sunt INTERZISE. Stiu, e imposibil sa verific dar ma bazez pe probitatea jucatorilor. Singurele mesaje private sunt intre jucatori si GM (eu). Analizele, acuzatiile, role-playing-ul se vor desfasura exclusiv in public.

Lorimer15.05.2013 21:11

E mai misto ala cu lupii.

Alexandru H.15.05.2013 21:13

Daca il facem pe asta, pe urmatorul il vom face in stilul Werewolf... 2 more people needed ;)

Lorimer15.05.2013 21:15

O sa caut maine sa inteleg mai bine regulile...acum sunt prea obosit sa ma concentrez.

Alexandru H.15.05.2013 21:41

Regulile sunt foarte simple.

Daca esti rebel, votezi prin mesaj privat daca aprobi echipa selectata de lider (merita aprobata daca e formata din jucatori pe care ii crezi rebeli, ca tine) si apoi votezi, in cazul in care faci parte din echipa, pentru succesul misiunii. In timpul asta vorbesti pe forum cu ceilalti si incerci sa afli, fie din conversatii, fie din experienta vechilor misiuni, care e rebel adevarat si care e spion.

Daca esti spion, votezi prin mesaj privat daca aprobi echipa selectata de lider (poti sa o aprobi sau sau o respingi - de-exemplu, interesul tau nu e sa aprobi o echipa formata doar din rebeli pentru ca apoi ei isi pot da seama ca tu si cu celalalt jucator nefolosit sunteti spioni) iar daca faci parte mai apoi din echipa trimisa in misiune, votezi daca misiunea pica sau are succes (la prima vedere, interesul tau e sa esueze dar uneori merita sa o si aprobi - ca altii sa nu-si dea seama ca esti spion, sa pari a good guy pentru a face mai apoi parte si din alte echipe viitoare). Din conversatii, tb sa ii pacalesti pe altii ca esti good guy, sigur si cu sprijinul celuilalt spion din joc.

In plus, veti fi, din cand in cand lideri, si va trebui sa faceti in plus niste lucruri:

a) alegeti care e efectul Actiunii Speciale

b) alegeti o echipa pentru misiune

Daca sunteti lider rebel, interesul e sa gasiti o echipa formata doar din rebeli. Daca sunteti lider spion, interesul e sa o faceti sa esueze fara ca altii sa-si dea seama ca asta e interesul vostru.

axl16.05.2013 06:26

Va urez suscces, eu plec azi la munte asa ca nu ma pot implica.

Alexandru H.16.05.2013 12:20

Mai cu curaj :D