FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Werewolf I - Noaptea varcolacilor

Alexandru H.10.05.2013 13:44

Ce este werewolf?

Werewolf e un joc interactiv de paranoia, iluzii si tradare. Ascunsi in randul taranilor ignoranti si nevinovati, varcolacii se pregatesc de atac. Sunt mai multi tarani decat varcolaci dar nu stiu in cine sa se increada. In acest timp, varcolacii isi cunosc fratii de haita si pot lucra impreuna pentru a echilibra balanta. Obiectivul varcolacilor e sa omoare suficienti tarani pentru a ajunge egali in numar cu ei si a putea sa cucereasca definitiv satul; obiectivul taranilor e sa distruga pericolul reprezentat de bestii prin dezvaluirea identitatii celor ce noaptea se transforma in animale insetate de sange.

Aparent un taran e incapabil sa stopeze asaltul nemilos al varcolacilor. Nu e. In fiecare zi, satul are posibilitatea sa aleaga linsarea unei persoane, ca pedeapsa pentru crima infaptuita in noaptea precedenta. Comunitatea trebuie sa voteze individul ce pare cel mai vinovat de fapta criminala. Cu votul lor, taranii pot sa forteze pe cei mai suspecti dintre ei sa-si dezvaluie motivatii, indicii si scuze mai mult sau mai putin ieftine. Dar e necesar un pic de noroc pentru a supravietui si in urmatoarea noapte.

Reguli specifice

Daca doriti sa va inscrieti in acest joc, va rog sa precizati asta in acest thread. In calitate de GM (game-master), voi decide cand s-a atins numarul optim de inscrieri si voi stopa faza de inscriere. In acel moment veti primi un mesaj privat in care veti fi informat:

a) daca jucati rolul de taran

b) daca jucati rolul de varcolac (veti primi de-asemenea si numele celorlalti varcolaci din joc pentru a va putea coordona actiunile)

c) daca jucati rolul de preot. Exista un singur preot in joc iar rolul sau e ca poate sa-si aleaga in fiecare noapte un individ pe care sa-l scaneze pentru a verifica daca e taran sau varcolac. Preotul castiga jocul daca taranii il castiga. E clar ca preotul e o tinta extrem de gustoasa a varcolacilor.

Jocul are doua perioade: noapte si zi. In fiecare zi, toti jucatorii ramasi se aduna si hotarasc sa linseze pe cineva, pe o persoana banuita de a fi varcolac. In fiecare noapte, varcolacii decid pe cine sa ucida. Din motive practice, o zi si o noapte vor fi incadrate intr-o perioada limita de 24 de ore. Deci ar fi de dorit ca orice participant la acest joc sa poata intra de macar doua ori pe zi pe forum, intr-un interval de maxim o saptamana.

Cum se linseaza? Cu argumente. Fiecare participant va intra in discutii, dezbateri si isi va justifica alegerile. Daca si-a gasit o tinta, va posta pe forum:

VOTE XXX (XXX fiind numele tintei).

In acel interval de 24 de ore va putea sa-si schimbe votul, pentru asta trebuind sa posteze:

UNVOTE XXX, VOTE YYY

Dupa cele 24 de ore, persoana care a primit cele mai multe voturi (si nu a reusit sa-si convinga colegii ca e nevinovata) va fi linsata. Daca va fi egalitate de voturi intre doua persoane, ambele vor fi linsate. Puteti discuta in voie in mesaje private (atentie la cei duplicitari, la cei ce se vor anunta a fi preoti sau tarani pentru a va pacali) dar argumentele vor trebui sa fie oferite pe forum, in vazul tuturor.

DETALII TEHNICE

Votul se incheie la ora 24.00, ora Romaniei. Un vot postat la ora 23.59 va conta; unul postat la 24.00 nu va conta. Votul se incheie la acea ora chiar daca GM-ul nu e prezent pe forum.

a) Va inscrieti la acest joc printr-o postare in acest thread

b) Nu sunt admisi alti jucatori noi dupa ce jocul a inceput cu exceptia cazurilor cand un jucator se retrage din motive obiective si un inlocuitor ii ia locul.

c) Puteti sa va retrageti oricand doriti daca cereti asta in acest topic.

d) Jucatorii sunt responsabili de faptul ca nu au putut primi mesaje private din cauza unui inbox plin.

e) Jucatorii vor vota zilnic. Daca nu vor vota, vor fi inlocuiti. Nu sunt exceptii de la regula.

f) Cei care au fost linsati/ucisi de varcolaci ies din joc (si nu mai pot vota).

g) Nu sunt acceptate voturi invalide. Votati doar pe cei vii, aflati in joc.

h) Daca ati fost omorati, nu dezvaluiti nicio informatie, fie in vazul lumii, fie prin mesaj privat, altor jucatori. Daca doriti, puteti sa RP (role-play) in continuare ca fantome, spectre, vedenii dar fara a dezvalui informatii esentiale despre natura celorlalti jucatori.

i) E de dorit sa RP. Nu va alegeti doar un personaj, alegeti sa-i oferiti o identitate, un background. Simulati viata unei comunitati terorizate de lupi, nu sunteti doar niste romani de pe un forum stelist.

j) Aliantele si Dusmaniile intre jucatori trebuie sa fie explicabile prin RP. Nu doar ca vi s-a facut chef sa-l persecutati pe unul. Sa fim creativi!

k) GM-ul (adica eu) am ultimul cuvant in toate problemele. Atentie, eu nu sunt participant la joc, deci nu ma votati/ucideti, ca nu castigati nimic.

l) Aveti voie sa falsificati mesaje private pentru a pacali alti jucatori. Nu aveti voie sa falsificati mesaje private venind din partea GM-ului.

Un cuvant de incheiere

Daca acest joc va merge ok si voi gasi suficienti oameni dispusi sa investeasca un pic de timp in directia asta, putem incerca o versiune si mai complexa de werewolf, cu mult mai multe roluri. Nu va enervati daca veti iesi relativ repede din joc, data viitoare poate veti fi castigatorul. Oricum, astept intrebari si desigur inscrieri...

Alexandru H.10.05.2013 13:49
village.png

Vlasia (Muntenia), 1452

Satul lenes de la marginea Codrului Vlasiei se pregatea de somn. Batranii se retrasesera de pe prispe, femeile lasasera fuiorul in coltul casei si pusesera de o turta de grau iar barbatii venisera de la padure cu bustenii incarcati pe spate. In alte epoci am fi putut vorbi de linistea nefireasca ce invaluia treptat comunitatea pierduta de pe domeniile domnului Vladislav al vlahilor; dar in anul Mantuitorului 1452 putine erau locurile muntenesti unde civilizatia infransese salbaticia intunericului. "De ce sa acuzi natura de tacere cand oamenii pot fi aratati cu degetul de fiecare data cand zgomotul sabiilor distruge viata semenilor sai?", spunea calugarul Nicodim de la Tismana oricarui taran ce se plangea de viata grea de langa padure. Si mai toti trebuiau sa-i dea dreptate, inclusiv ai mai in varsta din Vlasia ce prinsesera invaziile azabilor mahomedani din timpul voievodului Mihail.

Nu si astazi. Caci pe la miezul noptii un tipat dracesc trezi tot satul. Inspaimantati, vlasienii isi baricadara bordeiele asteptand crapatul diminetii pentru a-si lua inima in dinti si a vedea cu ce i-a mai batut Dumnezeu. Nu era nimic in cimitir, drumurile erau la fel de prafuite iar mica bisericuta de lemn parea neatinsa. Din nefericire, nu la fel se putea spune despre casa lui Gavriil padurarul: umpluta de membrele sfasaiate ale stapanului sau. Nu era nicio indoiala asupra suspectului (sau suspectilor): Au venit varcolacii! Oare cine sunt?
Adrian10.05.2013 13:51

I'm in :)

axl10.05.2013 13:54

Asemenea.

drvladyk10.05.2013 14:18

Si baiatu :P

Alexandru H.10.05.2013 14:21

Obiectivul e sa am macar 10/11 jucatori, pentru a avea macar 3/4 zile de joc. Werewolf e foarte flexibil, se poate juca si in 50 de oameni, dar pe net e mai greu sa rezisti o luna :D.

drvladyk10.05.2013 14:23

Vrea si nevasta-mea daca sunteti de acord.

axl10.05.2013 14:25

Hai copii, curaj, ca mi-a ruginit persuasiunea de cand n-am mai folosit-o, am chef de drame inventate, certuri fanteziste, propaganda si manipulare.

Vrea si nevasta-mea daca sunteti de acord.

Singurica, singurica?

Alexandru H.10.05.2013 14:26

Not a problem. Doar sa pot sa-i trimit mesaje private si sa poata sa-si exercite votul (cu explicatii).

drvladyk10.05.2013 14:50
Not a problem. Doar sa pot sa-i trimit mesaje private si sa poata sa-si exercite votul (cu explicatii).

Promit sa nu influentez, nu ca as putea :(

axl10.05.2013 14:56

Acum se ridica urmatoarea problema: daca draguta de Maddy nu exista? Daca Vlad a apelat la un siretlic? Daca Vlad pica taran iar draguta de Maddy varcolac? Nu va sti Vlad taranul cine-s ceilalti varcolaci?

Unica posibilitate de a descoperi daca este sau nu siretlic e sa vedem si noi o poza cu Maddy.

Adrian10.05.2013 15:03

Daca se poate, eu vreau sa fiu un razboinic Sith sau macar un cavaler Jedi...

Deja imi si stiu personajele. Daca voi fi Sith, voi fi Marka Ragnos, un lord sith puternic atat fizic cat si in ceea ce priveste Forta. Am domnit peste sithi mai bine de 100 de ani iar moartea mea a lasat un mare vid de putere...

Ii voi putea distruge usor pe varcolaci folosind puteri telekinetice sau fulgerele negre caracteristice celor care se cufunda in partea intunecata a Fortei. Dar probabil ca nu voi face asa. Cel mai probabil voi folosi magie sith pentru a ma juca cu mintile lor si ii voi face sa se manance intre ei sau sa se manance ei insisi.

Motto-ul meu este "The chains of the grave cannot hold a dark lord of the Sith."

Acum, daca voi fi Jedi, nu voi putea abuza de Forta. O voi folosi doar la nevoie. Si nu voi fi de acord sa omor pe nimeni. Cel mai probabil voi incerca sa ii salvez pe toti, inclusiv pe varcolaci. Daca va fi posibil, voi folosi Forta pentru a-i vindeca pe cei infectati. DECI BORING! Mai bine sa fiu Sith Lord :D

Si stati, totul se schimba daca sunt varcolac. Un varcolac sith....MOTHER OF DOG!

drvladyk10.05.2013 15:10

asteptam intrebarea :)) Sa raspunda ea, prietenii de pe fb stiu ca exista, dar are dreptate Axl, ar fi suspiciuni mereu deci poate nu e o idee buna

PS eu vreau sa asupresc taranii :P

Si daca intra Ronnie sa nu fie in echipa cu Adrian, vreau sange :death:

Alexandru H.10.05.2013 15:13

Urmatorul werewolf va avea o tema Star Wars, asa ca pentru Adrian, plus ca voi introduce o multime de roluri noi, gen Cultist, Lover, Doctor sau Witness...

Kekea11.05.2013 09:49

Ma bag si eu deasemenea inauntru

Alexandru H.11.05.2013 09:51

Mai avem nevoie de 5 participanti si putem incepe.

Kekea13.05.2013 18:43

Se pare ca nu prinde la public :(

Lorimer13.05.2013 19:01

Cred ca te-ai cam tacanit :) As juca si eu dar stai sa invat regulile...cand ii dai drumul?

Alexandru H.13.05.2013 19:12

Da, nu e foarte popular. Eu il joc din 2007, cred ca am vreo 40 de jocuri finalizate, majoritatea mai complicate decat versiunea asta simpla. Dar deh, e Romania... aici se uita oamenii ciudat la tine daca le spui ca ai stat aseara sa joci Elder Sign.

Lorimer13.05.2013 19:24

Pai hai sa dam sfoara-n tara sa mai apara si altii...ca eu intamplator am intrat pe acest topic...multi poate cred ca e doar o reclama, ceva...

Kekea14.05.2013 21:06

Bump

Adrian14.05.2013 21:23

Asteptati un pic ca nu se poate rezolva nimic intr-o saptamana. Stati sa intre lumea si sa vada.