Salutări oameni buni. Uitaţi ce idee mi-a venit aseară în pat când nu puteam să adorm la ora 2 noaptea
Ce-ar fi să-i ajutăm pe cei care nu sunt în ţară şi/sau nu pot vedea meciurile Stelei ? Cum se face ? Simplu.
Tot ce vă trebuie:
1. Bunăvoinţă (care include răbdare, fără tutun, şi ceva timp liber) ![]()
2. Conexiune decentă la internet. Mă gândeam că la upload minim minimorum ar fi 16KB. Se va vedea destul de mic şi fără sunet probabil, dar decât deloc ![]()
3. Procesor decent. Dacă aveţi tuner, probabil că deja aveţi unul decent. Mă gândeam ceva gen XP 1700+ - 2000+ sau echivalentul. Putem încerca şi cu ceva mai slab.
4. Nu cred că este necesar să menţionez, dar evident cel care vede meciul trebuie să aibă şi el o conexiune decentă.
Dacă prinde ideea, vă voi scrie un tutorial detaliat cu ce programe vă trebuie, ce şi cum.
Cum ne organizăm pe forum:
La fiecare meci va apărea un nou thread de genul "Steaua vs. Echipa X - vizionare". Cine postează de două ori în el că vrea să vadă meciul va fi descalificat, şi-aşa prevăd că este destul de muncă. Apoi în thread postează pe rând cine poate ajuta cu meciul, şi cine vrea să-l vadă. Este foarte posibil să nu putem satisface cererea (habar n-am cum îi zice pe Română, cererea este mult mai mare decât oferta ?), dar m-aş mulţumi dacă măcar un singur om ce nu putea înainte ar vedea meciul.
Ce le iese din asta celor care ajută ?
Faptul că sunteţi stelişti adevăraţi şi că ajutaţi un fan ar trebui să vă mulţumească pe deplin. Însă dacă ţineţi neapărat să primiţi ceva, sunt sigur că putem aranja ceva. Idei care-mi vin acum în minte sunt: invitaţii la trackere de torrente private, meciuri care nu se pot vedea în România, etc. De exemplu eu aş putea să vă pun la dispoziţie prin aceeaşi metodă meciurile din play-offs de NHL, NBA, NFL, MLB sau cam tot ce dau ăştia la TV pe la mine.
Ce nu trebuie să faceţi:
Este absolut IMPERATIV ca link-ul pe care îl veţi crea cu stream-ul meciului să fie ştiut NUMAI DE SENDER ŞI RECEIVER.! Dacă vrei să ajuţi un prieten să vadă meciul cheamă-l pe la tine. Dacă îi dai linkul e foarte probabil ca cel ce vă trimite să nu aibă destulă bandă pentru a vă satisface, şi astfel nu mai vedeţi niciunul meciul !
Nu fiţi cu obrazul
. Dacă i-aţi promis cuiva că îl ajutaţi să vadă meciul, faceţi tot posibilul să vă ţineţi de cuvânt.
Cam asta ar fi de zis. Vreau să vă aud părerile şi ideile, poate poate iese ceva bbun din asta ![]()
Salutari.