FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Idee ! Sa-i ajutam pe cei din strainatate sa vada meciurile.

NSD20.04.2006 12:57

Salutări oameni buni. Uitaţi ce idee mi-a venit aseară în pat când nu puteam să adorm la ora 2 noaptea :D Ce-ar fi să-i ajutăm pe cei care nu sunt în ţară şi/sau nu pot vedea meciurile Stelei ? Cum se face ? Simplu.

Tot ce vă trebuie:

1. Bunăvoinţă (care include răbdare, fără tutun, şi ceva timp liber) :)

2. Conexiune decentă la internet. Mă gândeam că la upload minim minimorum ar fi 16KB. Se va vedea destul de mic şi fără sunet probabil, dar decât deloc ;)

3. Procesor decent. Dacă aveţi tuner, probabil că deja aveţi unul decent. Mă gândeam ceva gen XP 1700+ - 2000+ sau echivalentul. Putem încerca şi cu ceva mai slab.

4. Nu cred că este necesar să menţionez, dar evident cel care vede meciul trebuie să aibă şi el o conexiune decentă.

Dacă prinde ideea, vă voi scrie un tutorial detaliat cu ce programe vă trebuie, ce şi cum.

Cum ne organizăm pe forum:

La fiecare meci va apărea un nou thread de genul "Steaua vs. Echipa X - vizionare". Cine postează de două ori în el că vrea să vadă meciul va fi descalificat, şi-aşa prevăd că este destul de muncă. Apoi în thread postează pe rând cine poate ajuta cu meciul, şi cine vrea să-l vadă. Este foarte posibil să nu putem satisface cererea (habar n-am cum îi zice pe Română, cererea este mult mai mare decât oferta ?), dar m-aş mulţumi dacă măcar un singur om ce nu putea înainte ar vedea meciul.

Ce le iese din asta celor care ajută ?

Faptul că sunteţi stelişti adevăraţi şi că ajutaţi un fan ar trebui să vă mulţumească pe deplin. Însă dacă ţineţi neapărat să primiţi ceva, sunt sigur că putem aranja ceva. Idei care-mi vin acum în minte sunt: invitaţii la trackere de torrente private, meciuri care nu se pot vedea în România, etc. De exemplu eu aş putea să vă pun la dispoziţie prin aceeaşi metodă meciurile din play-offs de NHL, NBA, NFL, MLB sau cam tot ce dau ăştia la TV pe la mine.

Ce nu trebuie să faceţi:

Este absolut IMPERATIV ca link-ul pe care îl veţi crea cu stream-ul meciului să fie ştiut NUMAI DE SENDER ŞI RECEIVER.! Dacă vrei să ajuţi un prieten să vadă meciul cheamă-l pe la tine. Dacă îi dai linkul e foarte probabil ca cel ce vă trimite să nu aibă destulă bandă pentru a vă satisface, şi astfel nu mai vedeţi niciunul meciul !

Nu fiţi cu obrazul :D. Dacă i-aţi promis cuiva că îl ajutaţi să vadă meciul, faceţi tot posibilul să vă ţineţi de cuvânt.

Cam asta ar fi de zis. Vreau să vă aud părerile şi ideile, poate poate iese ceva bbun din asta :)

Salutari.

NSD21.04.2006 06:35

60+ views şi doar 4 voturi. Mă aşteptam ca cel puţin cei din străinătate să se înghesuie :)

Dacă nu prinde ideea o las moartă.

SuperSteaua24.04.2006 14:08

Salut. Eu inca mai caut solutia tehnica pentru streaming. Dispun de un server care imi permite sa "hranesc" aproximativ 100 de privitori (considerand un upload de 16kb fiecare). Am banda de upload 1,5 mb reali. Doar ca serverul e in SUA si nu am cum sa conectez tunerul la el.

Exista un soft care retransmite imaginea TV la adresa www.fightersoft.ro

Cine poate sa imi ofere un stream-receiver pentru linux (consola) sa imi spuna; eventual acelasi soft sa si retransmita.

Mersi!

michael24.04.2006 14:21

Nu am TV Tuner. Cum pot afla viteza mea de conexie?

Eu ma gandisem la o alta solutie. Banuiesc ca exista un anumit procentaj al stelistilor din diaspora ce pot viziona canale romanesti. Asadar, eu ma gandeam ca fiecare stelist care are un alde TVR, Antena1 etc. si care are inima larga sa isi puna pe un thread public locatia sa (orasul si statul/provincia). Userii fcsteaua.ro ce locuiesc in proximitatea acelui binecuvantat ar urma sa-l contacteze pe acel bun samaritean si la data meciului ar merge (cu o berica doua :D) sa vizioneze meciul imopreuna.

Ce parere aveti?

SuperSteaua24.04.2006 14:34

Incearca la adresa asta:

http://www.anigraphics.be/~adslbox/speedtest/index.php

la urma ia valorile mai mici (din al doilea rand).

Alea iti vor spune ce viteza ai la descarcare (download) sau la trimitere (upload).

Un TV-tuner nu e scump. Sunt si la 40 de euro; unul decent ca raport calitate/pret e cam 200 de euro.

bodanelu24.04.2006 14:42

am tunner, am procesor ( XP 2400+), dar nu shtiu ce banda am. daca cineva shtie vre`un site unde pot verifica uplod-ul rog sa`l posteze aici!

SuperSteaua24.04.2006 14:45

Citeste mesajul scris chiar inaintea ta :)

Eu cred ca si 8k upload sunt decenti pentru un broadcast mai slab calitativ, dar constant.

bodanelu24.04.2006 14:51

ok.. am sa verific viteza (la Bucuresti ca acum sunt acasa)

mersi pt link

NSD25.04.2006 00:16

Cineva mi-a dat o idee mult mai bună ! Peer to peer broadcasting.

http://www.peercast.org/

Cineva cu un tuner şi-o conexiune mai bunuţă ne "dă" şi nouă. Apoi de la mine se duce la altu. Nu-i sugrumăm conexiunea, şi aparent merge bine bine :).

Bodanel25.04.2006 08:40

e buna ideea dar nu stiu cati sunt dispusi sa ajute si din ei cati au cele necesare

NSD25.04.2006 14:46

Păi pentru Peercast ne trebuie o singură sursă! Din moment ce e P2P ar trebui să meargă bine.

bodanelu25.04.2006 20:48

ACUM AM ajuns la buc si am verificat viteza! am 71 kb/s viteza upload. am un tuner mai slab si sunt dispus sa ajut alti stelisti! problema e ca pot ajuta doar la meciurile din deplasare.. la cele de acasa sunt pe stadion si e foarte greu sa`mi invatz prietena!

NSD27.04.2006 05:17

Sună bine. Aş discuta mai în detaliu problema, dar sunt în sesiune. În orice caz, dacă vreţi să încercăm haideţi să ne întâlnim câţiva într-o seară pe Yahoo Messenger (sau oricare altul) şi să vedem ce şi cum.

bodanelu27.04.2006 05:32

pai oricum eu am nevoie de tot ce trebuie pt a transmite!