![]()
Nume: Iancu
Prenume: Gabriel
Data nasterii: 15 aprilie 1994
Locul nasterii: Bucuresti
Pozitia: mijlocas
Numar pe tricou: 80
"Perla lui Hagi", asa cum a fost supranumit mijlocasul Gabriel Iancu, a fost la un pas de a fi achizitionat de Ajax Amsterdam, insa olandezii nu s-au grabit sa il cumpere si el a ajuns la Steaua.
Gica Hagi a dezvaluit ca Iancu, in varsta de numai 18 ani, a fost monitorizat atent de mai multe cluburi mari, olandezii fiind cei mai interesati de roman, pe care l-au avut chiar si la antrenamente pentru o scurta perioada.
Ajax nu a dorit insa sa il transfere in aceasta iarna si l-a pierdut, Iancu semnand cu Steaua.
"Am fost negocieri normale cu Steaua pentru Iancu. Nu cred ca va avea probleme, si eu am ajuns la 18 ani in Bucuresti. La Steaua va avea o concurenta dura, e clar ca sunt toti buni. Am simtit ca el avea nevoie de o schimbare si a plecat intr-un mediu bun, la Steaua.
Au fost mai multe echipe care l-au vrut, dar Steaua a fost mai rapida si mai directa. Jucatorii nostri sunt monitorizati de olandezi, de nemti. A fost la un pas sa il ia Ajax, dar ei voiau sa mai astepte, sa il mai vada. Le-am spus: De acum il vedeti la Steaua!", a dezvaluit Hagi la DolceSport.
Jumatate de milion de euro a platit Steaua pentru Gabi Iancu, jucatorul semnand un contract valabil cinci sezoane si avand o clauza de reziliere fabuloasa - 25 de milioane de euro.
Iancu va avea ocazia sa se lupte cu cei de la Ajax, Steaua urmand a-i intalni pe olandezi in saisprezecimile Europa League.