Renan Garcia care a plecat la finalul lunii ianuarie de la CFR cu destinatia Sampdoria poate reveni in Liga I, Steaua fiind interesată de serviciile sale. Clubul italian trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar si pentru a reveni pe linia de plutire a decis să treacă pe lista de transferuri mai multi jucatori importanti.
Printe acestia se numară si Renan Garcia al carui viitor club va fi Steaua Bucuresti, informează calcionews24.com. Site-ul italian mai notează că Sampdoria ar dori să-l aducă in Italia pe Vlad Chiriches fotbalist cotat la 5 milioane de euro, iar Renan ar urma să facă parte din această tranzactie.
"Eu cred că el este la ora asta cel mai bun mijlocaș dribler din Romania. Noi suntem interesati, dar eu am vorbit cu Condescu si ne-a spus că nu dă drumul la niciun jucator, deci nici lui Maxim. Eu ii urez baiatului noroc si să se antreneze, să joace si să fie serios, pentru că e pacat, pentru că talent are. Noi voiam să-l luam de acum pentru că eu am incredere in ceea ce face Reghecampf. Iar in opinia mea, Maxim are nevoie de putină forță. Dacă se antrenează cu Reghecampf, el poate face in sase luni, un an pasul in fotbalul mare. Dar are nevoie de seriozitate la antrenamentele de forță. Condescu spunea că are si oferte din afară pentru Maxim"
"Vrem să luam un atacant de la Molde Afro-american, afro-francez, nici nu stiu", spunea Becali imediat după victoria cu Astra, scor 2-0. ProSport a aflat că transferul este greu de realizat, stelistii reluand ieri negocierile cu Molde, insă raspunsul n-a fost deloc cel asteptat: "Dacă il vreti pe Daniel Chima Chukwu, acesta costă două milioane de euro!"
În cursul diminetii de ieri, stelistii au demarat discutiile cu norvegienii, insă afacerea pare destul de greu de realizat! Pretul este piperat, iar varianta imprumutului nu este agreată de nordici. "Vor două milioane pe Chima, este destul de mult pentru un jucator de 21 de ani, mai ales că situatia financiară care este acum in Romania nu e roz. Noi dam un milion si 20% procente! Diferenta e cam mare că să ajungem la o intelegere asa usor", au dezvaluit surse din Ghencea.
Interesul a crescut pentru jucator. Chima e un baiat bun, concentrat doar să joace foarte bine pentru molde. Asta il interesează acum. E ambitios si vrea să ajungă mai sus in fotbal, dar acum joacă pentru cea mai bună echipă din Norvegia", spune Atta Aneke, impresarul lui Chima.
"Ar fi cel mai bine pentru mine, cred, să plec de la Rapid. Aș fi dispus să merg la Steaua. Trebuie să stau si să vorbesc cu persoanele de aici, să negociem, pentru a vedea care ar fi cea mai bună solutie pentru mine. Mai am 6 luni de contract, pe care trebuie să le respect. Liber voi putea pleca doar la sfarsitul campionatului", a declarat Filipe Teixeira.
"Nu s-a pus problema de memoriu, nu am nici un conflict cu Rapid. Singurul lucru a fost că mi s-a propus să plec, pentru că am salariu mare si Rapid nu poate să il suporte. Nu am un salariu mare, dar destul de mare pentru acest club si am contract pe termen lung. Asa mi s-a propus, iar eu nu vreau să fac probleme Rapidului, să mă judec. Plec frumos, ramanem prieteni.
Nu sunt jucator liber, dar eu nu pot să stau in această situatie, se face o reorganizare de club, eu mai am contract un an si jumatate. Normal că trebuie să renunț si eu la o parte din bani.
Nu m-a cautat nimeni de la Steaua, sunt oferte de la altă echipe, si de aici, si de afara voi vedea ce este cel mai bine pentru mine si pentru familia mea. Mi-a placut cum a vorbit patronul Stelei de mine, am explicat că problema cu intarzierile nu este asa cum se vorbeste.
Situatia e clara Rapid are un program de reorganizare, trebuie să scape de jucatorii cu salarii mari si cu contracte mai lungi si fiecare iși vede de viata lui, banii neplatiti se pot primi la masa credală mai tarziu, a spus Rui Duarte.