FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nehotarare,(merge si testament politic hehe)

drvladyk16.11.2012 23:01

Mie mi-a placut aici, serios. Vreo 2 ani am citit, apoi am inceput sa si comunic, sau, ma rog, sa incerc sa comunic. Cat m-a dus capul. Incercand sa comunic, am inceput sa percep altfel, in special pe colegi. De ala imi placea, de ala nu, lu' cutare i-as fi rupt mandibula, cu cutare as fi vrut sa stau la o bere etc.

La inceput eram un fel de elvetian, nu eram extaziat la accesele de dementa ale patronului, dar nici nu puteam sa imi doresc raul echipei din cauza asta. Pe parcurs... m-am sucit. Cel mai tare a contribuit, si imi astept kilele de carne pe tema asta, Adrian. Cu ideea aia cu nimeni la meci si a nu baga bani, bla bla. Mi-am dat seama ca e o solutie. Ma rog nu era numai el, erau si Mo si Red si altii, mult prea multi ca sa ii enumar, nu stau sa fac recensamant, se stiu ei si ii stiti si voi. Am zis de Adrian primul, poate, pentru ca a fost cel mai inversunat.

Apoi au venit articolele lui Filip ( eu iti multumesc pentru ele ), care ne-au aratat, in caz ca nu stiam deja sau eram prea prinsi in problemele cotidiene, cine am fost, la ce ar trebui sa ne raportam, ce am ajuns si cum s-a intamplat asta.

A fost o vreme, un fel de noapte a cutitelor lungi hehe, cand zic unii ca mioarele erau prigonite pe aici. Mie imi placea, chit ca poate era cam extrem uneori, dar visam pe vremea aia la faptul ca acest forum ar putea fi un formator de opinie, sa inteleaga si altii, asa cum am inteles si eu, ce am fost, ce ar trebui sa fim si ce suntem de fapt.

Dar, pac pac vorba cantecului, s-a sucit treaba.. A inceput insidios ca o boala din aia pe termen lung. Unii am comentat si ni s-a zis ca suntem paranoici, ca putem scrie ce vrem etc... Dar finalul ne-a dat dreptate, prin subminarea celor mai buni dintre noi, si nu dezvolt ca intelegeti toti unde bat.

Si ma uit acum la ce eram, la ce suntem si la ce as fi vrut eu sa fim. Eu unul sunt mai bogat. Cu mai multa istorie stelista in cap si cu multe altele. Si cu cativa prieteni in plus.

Concluzia, ca sa nu o mai frec atat, e ca, atat a fost, atat se poate si atat se vrea. Am avut niste discutii private cu oameni implicati in fenomen, am aflat una alta, si am concluzionat ca e ca peste tot. Suntem mici, prea mici, jocurile le fac altii, si ei dau tonul, ei au sansa sa apara in presa samd. Noi ne citim intre noi seara la o bere si dimineata la o cafea. Da' nu schimba nimic.

Ma gandesc sa renunt la partea asta a vietii mele, sa il rog pe Azzido sa imi intezica accesul, pentru ca am impresia ca nu mai e loc, nu mai e timp pentru elefanti. M-as duce dupa Dani, Tupac &co. Hai ma sa ne vedem de batranete si sa lasam generatia Facebook sa se desfasoare, am incercat, nu ne putem reprosa....

Inca nu il rog pe Azzido nimic, astept cafeaua de maine, sa vad daca noaptea asta va fi un sfetnic bun pt mine.

In rest sa ne amintim de ceva frumos, de o anume seara de mai:

Aveam muzica buna,fumam dintr-o tigara In camera doar zambet,afara cer si soare Si de erai acolo,pierdut si tu erai Uitai de tot si toate in acea zi de mai Uitai de tot si toate in acea zi de mai S-au dus ai mei prieteni,s-a dus si acea clipa Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa Traiesc, mai rad, fac glume,sunt sanatosi,dar vai Acum nimic nu este ca-n acea zi de mai Acum nimic nu este ca-n acea zi de mai Si cat as vrea acuma sa fim iar impreuna Pierdut intre prieteni ce visul si-l aduna Si as da totul,totul si locul meu din rai Ca viata mea intreaga sa fie o zi de mai Ca viata mea intreaga sa fie o zi de mai

red&blue_boy16.11.2012 23:53

Poate n-ar fi rau ca si altii sa ne gandim la asta. N-are rost sa ne mai macinam atat.

Noapte buna, stelisti !

LDS17.11.2012 00:59
Hai ma sa ne vedem de batranete si sa lasam generatia Facebook sa se desfasoare, am incercat, nu ne putem reprosa....

Am trecut si io prin melancolii dintr-astea. Debutul meu aici l-am perceput ca pe o incununare a unor eforturi pe care nu le depusesem inca, asa ca, la inceput, am depus toate eforturile pentru a ma ridica la inaltimea asteptarilor. Si ce vremuri erau atunci... Pe saitu' asta scriau si comentau oameni de calitate cu caractere oarecum dificile. Polemicile erau asemanatoare cu o jungla a argumentelor, un hatis al retoricii in care, fara sa-ti dai seama, te pierdeai surprins in fascinatia de moment, pentru a te trezi, intrebandu-te, cand naiba au trecut trei ore . Nu pot sa nu-l amintesc aici pe Nenea Mdionis care, dupa parerea mea, a fost cel mai stralucit membru al comunitatii noastre, all time. Sigur, avea si el sensibilitatile sale pe care, nu o data, le-am simtit pe pielea mea, atunci cand mai scapam cate o gresala gramaticala sau de exprimare in vreun articol, sau cand am facut o referire ireverentioasa la adresa oamenilor de Neanderthal...

Sigur, odata cu trecerea timpului, multi dintre noi au inteles ca nu aici se pot modifica perceptii, nu se pot lustrui caractere sau rasturna munti s.a.m.d. Drept pentru care unii au renuntat, iar restul, intre care ma numar si eu, au renuntat sa mai puna patima, lasandu-se sa pluteasca in apele linistite ale resemnarii... Asta apropo de batranete... Cred ca Maestrul Constantin Ardeleanu are un suflet mult mai tanar decat multi dintre noi, care bantuim pe aici. Nu stiu ce naiba o fi, generatia noastra n-a prins nici urgia razboiului, nici vicisitudinile foametei, n-am apucat nici epidemiile de gripa spaniola sau de variola si cu toate astea ne simtim batrani, blazati, inainte de vreme. Or fi de vina radiatiile Cernobilului sau faptul ca, nevazand moartea in fata, nu stim sa apreciem viata la adevarata ei valoare. Oricum, astea sunt doar supozitii, nimeni si nimic pe lumea asta nu va fi in stare ca sa ne desluseasca vreun "diagnostic", nici macar noi, in intimitatea noastra, fata in fata doar cu noi insine.

Legat de ceea ce va fi, de desfasurarea "generatiei Facebook", lucrurile astea vin de la sine si nu are nicio relevanta daca noi vom mai fi, sau nu, pe aici. Ca sa fac inca o trimitere la "sufletele tinere", insa intr-un context total opus, as dori ca sa va dau un flavor asupra felului in care natura umana poate schimonosi chiar si cele mai nobile concepte, cum ar fi, printre altele, si conceptul sufletului tanar.

Cateva mostre foarte probabile dintr-un viitor nu prea indepartat al acestui sait:

Primiti acest e-mail deoarece un utilizator FCSTEAUA(*******@*****.com) a scris un articol. Daca vi se pare ca articolul merita publicat, sunteti invitat sa o faceti, prin interfata de administrare

sport.ro comentatori de rahat

baaa..oameni buni astia de la sport .ro sunt dinamovisti pe fata..ce plm jigneste atit pe Steaua..**** in gura de dinamovist..ceplm au vrut sa castige cu pomana??sa munceasca...muieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..Dinamo...

sorinsorin78

sau

Primiti acest e-mail deoarece un utilizator FCSTEAUA(**********@******.com) a scris un articol. Daca vi se pare ca articolul merita publicat, sunteti invitat sa o faceti, prin interfata de administrare

cam plictisitoare Steaua..

bai oameni buni..sunt stelist de mic,dar reghe ne face de o luam razna..ca siasa nu ne da nimik in afara de disperare...ei isi ia citeva zeci de mii pe luna si noi ne consumam ca fraieri.....tu bagi sa joace toate carpele...sau ce cupa nu te interesa..esti asa sigur pe tine...sa-ti zic jucatori care nar mai trebui sa joace ....Adi rocha....tibi Balan...dumitras...si sa-ti zic sincer nici nicolic nu ma incinta cu nimik..e doar un clampau mare si prost....jucatori ai bagai ma nene nu te juca cu focul ca ai sa pierzi si toti vom uita ca ai facut ceva bun pt Steaua..si inca ceva invatati atacanti sa nu mai dea mingea inapoi cand o primeste de la mijloc sau aparare..daca face asa inseamna ca le e frica sa joace si nau ce cauta pe teren...ne fac generatia de aur de rusine...ca daca se pune generatia de aur asa batrini cum sunt acuma,sa joace cu echipa asta pe care o are Steaua...ai bate de le suna clopote la cap....oricum..o faza importanta ai pierdut..mai fa asa si cu europa ...si vei

pierde si acolo..apoi si cu campionatu..si o veiSUGE CU MATA.....SA FUGI DIN ROM...

sorinsorin78

sau

Primiti acest e-mail deoarece un utilizator FCSTEAUA(******@******.com) a scris un articol. Daca vi se pare ca articolul merita publicat, sunteti invitat sa o faceti, prin interfata de administrare

Stelista pana la moarte si dincolo de ea

ESTE UN MECI GREU,DAR SUNTEM PUTERNICI SI TRECEM DE EI.Pandurii TARGU Jiu-Steaua Bucuresti 0-2.

anita_lavi

sau

" Primiti acest e-mail deoarece un utilizator FCSTEAUA(******@******) a scris un articol. Daca vi se pare ca articolul merita publicat, sunteti invitat sa o faceti, prin interfata de administrare

atacant

salut ma numesc ionut si lucrez an spania si cunosc un spaniol de 18 ani care e atacant ar putea sa va intereseze ca al luati gratis si asa daca al vindeti puteti sa castigati si voi ceva ca e tanar si juaca bine si se lipeste golu de el scuze de deranji

nenea_13"

Si exemplele ar putea continua si confirma ca viitorul nu suna deloc bine.

Lari17.11.2012 01:08

Nene LDS, Dl. Ardeleanu a vazut Steaua pe viu cand inca multi dintre noi nu eram nici scrisori de dragoste. A trait pe viu imense bucurii, a putut vorbi atunci cu multi dintre jucatorii care au scris istorie, iar acum sunt aproape anonimi, dar a trait pe viu numeroase drame, iar la unele din ele (inceputul anilor 2000, de pilda) lucra chiar la club.

E dragostea unui veteran pentru patria lui, neinteleasa decat de alti veterani.

Desi epocile in care istoria insemna ceva pentru tineri nu sunt foarte indepartate...

LDS17.11.2012 01:15

Dar deja acele "epoci" se departeaza de noi... Sau noi de ele, oricum ar fi, efectul e acelasi.

MoWeed17.11.2012 12:35

In anumite cazuri, este inteleasa si de catre unii care nu au trait pe vremea aia sau erau prea tineri ca sa inteleaga in intregime atunci.

De aceea vin si te intreb: de ce pentru unii se poate si pentru altii nu?

LDS17.11.2012 13:01

Pentru ca, intre timp, maneaua s-a integrat genetic in ADN-ul nostru. Iar maneaua asta inseamna, " cine e pe primu' loc, am cea mai tare masina si cea mai bengoasa casa, cea mai frumoasa nevasta si cei mai destepti copii "

Pe vremuri oarecum recente, raspunsul la intrebarea ta s-ar fi formulat altfel, ceva de genu: " Oameni saraci, oameni bogati, unii saraci, da' bogati cu duhu', altii bogati, da' saraci cu duhu' " Pe parcurs au aparut unii care erau si sarantoci, da' si saraci cu duhu', iar astia au dat tonu' primelor manele... Rezultatul imediat a fost imbogatirea lor materiala, rapida, rezultatul pe termen lung va fi saracirea spirituala a catorva generatii...

Dupa cum vezi, totu' pleaca de la saracie si bogatie. Si asta suna tot manelistic, dar e un adevar simplificat.

Joga Bonito17.11.2012 13:31

Maneaua nu s-a integrat intre timp in ADN-ul nostru. Era de cand lumea acolo.

Si la 1800, si 1900, si in timpul regatului si in timpul comunismului, prostia exista sub o forma sau alta. Doar ca intre timp, orice prost are acces la net si e promovat intens la TV. De aici si senzatia ca lumea e pe o panta descendenta.

Pentru autorul topicului, sfat prietenesc: slabeste, fa un sport, renunta la internet, gaseste-ti un hobby si traieste-ti viata. Nu te mai consuma aiurea pe aici daca nu esti in stare sa suferi cu demnitate si sa-ti cenzurezi reactiile.

axl17.11.2012 13:34
daca nu esti in stare sa suferi cu demnitate si sa-ti cenzurezi reactiile.

Sau sa te retragi din "viata" forumistica fara sa faci anunturi publice si conferinte de presa.

LDS17.11.2012 13:44
Maneaua nu s-a integrat intre timp in ADN-ul nostru. Era de cand lumea acolo.

Si la 1800, si 1900, si in timpul regatului si in timpul comunismului, prostia exista sub o forma sau alta. Doar ca intre timp, orice prost are acces la net si e promovat intens la TV. De aici si senzatia ca lumea e pe o panta descendenta.

Pai asta e diferenta, doctore. Inainte era benigna, acum s-a malignizat.

ebonyc18.11.2012 18:39

Tin si eu minte cand postau articole Constantin Ardeleanu (nepundand "domnul" in fata il consider un stelist tanar la suflet, apropiat noua) sau Il Soldatino. Atunci cand Gandalf era meritat respectat de toata lumea si nu era luat peste picior de unul sau altul. S-au dus vremurile alea. Drept dovada posturile 8 si 9 care nu inteleg trairile lui drvladyk. Deja alti doi useri vehementi impotriva ciobanului s-au retras (Tupac si danimarcu) plus multi altii.

Poate ca avem toti acelasi scop, dar diferit ne mai manifestam! Am sustinut intotdeauna vehemanta asta impotriva ciobanului, dar nu poti sa scuipi impotriva curentului. E timpul ca vehementa de pe forum sa se mute in realitate si sa nu ne mai pierdem timpul cu tot felul de forumuri care nu au puterea de a convinge pe nimeni.

Mult succes celorlalti care raman aici!

drvladyk18.11.2012 18:56

sa puna tanarul imberb si a doua p[agina ca ii raspundeam lui axl, pe care il respect

axl18.11.2012 18:57

Nu e nevoie sa-mi raspunzi, interventia mea a fost rautacioasa si nenecesara.

MoWeed18.11.2012 19:13

La inceput, cand mi-am facut cont aici era o placere sa intru pe forum.

Cand articolele erau scrise de domnul Ardeleanu, greco, il soldatino, Gica Chioru, SSK. Le citeam cu o bucurie extraordinara si abia asteptam sa mai scrie cate un articol; imi placeau in mod special cele de istorie.

Cand pe forum comentau oameni ca Le reseau pansant, Mihai Somanescu, danimarcu, mdionis, Bogdan4Steaua, I.N.Money, sabin1307, predatorpulse7, Piece of Mind, Alex si multi altii pe care, cu parere de rau, nu mi-i amintesc acum.

Tin minte ca, avand 18-19 ani, in unele discutii nu ma bagam pentru ca, efectiv, nu ma consideram capabil sa port o conversatie la nivelul unora din interlocutori. Tin minte ca citeam cu orele pe aici si ma delectam cu replicile (uneori acide dar intotdeauna civilizate), ma gandeam cate 15 minute cand dadeam cate o replica pentru a nu parea penibil in comparatie cu respectivii.

Familia mea a avut o situatie financiara proasta pe vremea aceea si nu imi permiteam sa merg la prea multe meciuri in Bucuresti sau in deplasare(alta decat cea de la Brasov). Strangeam cureaua cate 2 luni pentru bucuria de a vedea Steaua pe stadion.

De aceea, nu mi-e rusine sa o recunosc, identitatea mea de stelist, felul cum ma raportez la Steaua, cum ce consider eu ca ar trebui sa fie Steaua; totul s-a format in primul rand datorita acestui forum si datorita oamenilor extraordinari care scriau aici atat in articole pe prima pagina cat si in comentarii pe forum.

Oamenii respectivi, niste monumente ale stelismului m-au educat, prin postarile lor, m-au invatat ce inseamna sa fi stelist. Am avut ocazia sa cunosc si sa schimb opinii in privat cu stelisti din toata tara, multi oameni pe care eu am ajuns sa-i consider prieteni desi nu i-am cunoscut pe toti im mediul real

Ulterior, datorita acestui forum, am avut ocazia sa cunosc in carne si oase niste oameni de un caracter extraordinar, niste oameni cu care sunt mandru ca am avut ocazia sa beau fie si o bere(cu unii mai multe) in viata asta: gabitzubrasov, Stanici, Fane, Costi, bodanelu, Lari, Carmina Stan, Alex, militia, tzepi, Harald si multi altii al caror nick pe forum l-am uitat sau care nu au cont pe acest forum. Am avut ocazia sa particip la creearea unui grup de stelisti adevarati in orasul meu natal, grup care a participat activ la protestul anti-becali, nu doar prin lamentari pe net. Am avut ocazia sa particip la protestele impotriva lui Becali cu ajutorul cunostiintelor care le-am format in principal datorita acestui forum(si alaturi de ele).

De aceea sunt asa de vehement. Pentru ca eu consider ca este de datoria mea sa incerc oprirea declinului in care a intrat acest mediu virtual, aceasta comunitate careia eu ii datorez insasi identitatea mea de stelist si atatea zile foarte bune petrecute in compania unor oameni extraordinari. Consider ca aceasta comunitate ar putea fi ultimul pilon al stelismului, un loc in care tinerii sa fie educati cu privire la ceea ce inseamna Steaua.

Din pacate, nu mai este cazul acum. Perceptia mea in acest moment este ca forumul este un loc puternic divizat, o cloaca in care oamenii de valoare aleg sa nu se mai bage, un loc unde unii din staff trag "hais" si altii "cea", un site care se auto-numeste anti-becali dar incurajeaza activ sustinerea lui financiara si morala.

Pacat! Ce am fost si ce am ajuns....

ebonyc18.11.2012 19:16
nu ma consideram capabil sa port o conversatie la nivelul unora din interlocutori. Tin minte ca citeam cu orele pe aici si ma delectam cu replicile (uneori acide dar intotdeauna civilizate), ma gandeam cate 15 minute cand dadeam cate o replica pentru a nu parea penibil in comparatie cu respectivii.

Exact!

SbChatya18.11.2012 19:56

Draga Joga binevoiesc a-ti spune ca esti un om de nimic.Bai tata,cat poti sa debitezi?! Hai sa-ti zic ceva ce o sa te faca sa te simti in al IX-lea cer...nu te suporta nimeni,eu nu stiu cum te suporti tu...ai face bine sa te arunci in rau ca asa ajuti si tu comunitatea.Am intrat in aceasta comunitate sperand sa gasesc omenie..da ce faci tu aici e o lume proprie in care tu tai si spanzuri.

Cu tot respectul pt ceilalti membrii...nu-ti meriti rangul.O seara frumoasa si bucurati-va de meci...ca aici s-a dus totul pe pl. Nb

Virgil18.11.2012 21:22

Cu adanca parere de rau, drvladyk incearca si nu reuseste sa paraseasca site-ul, o punte intre stelistii din tara si de pretutindeni.

Daca ti-e greu, daca ceva te retine aici, ramai dracului si incearca sa-l faci mai bun. Pai, nu?