La fel totul pentru culorile Stelei
1.Atunci era la Nationala.
2. Cand spui "totul pentru culorile Stelei", te gandesti la rautatea aia pe care unii jucatori o au de la mama natura, probabil. A nu se confunda rautatea benefica, buna pentru jocul de fotbal, cu derapaje tiganesti. Tocmai, blazonul Stelei obliga la corectitudine barbateasca, la confruntare fata in fata, la dorinta de a castiga corect. Lucru pe care Lacatus l-a facut de atatea ori, intr-adevar. Dar, din pacate, flegmele, intrarea aia si atitudinea dubioasa, in unele cazuri, raman. Faptul ca noi am crescut cu el nu trebuie sa ii creasca locul in ierarhia jucatorilor-emblema pe care acest minunat club i-a avut. Gandeste-te cum ar fi ca, peste niste ani, un actual copil sa propuna faza asta cu chipul lui... Rusescu sau... cine o fi; probabil ca, de la Radoi, nu prea au mai fost jucatori care sa se erijeze in "idoli". Ideea de baza e ca trebuie sa ne ferim sa idolatrizam oamenii, pentru ca oamenii au defecte. Singurul lucru care trebuie idolatrizat este clubul, deoarece clubul insumeaza (in niciun caz la momentul actual) niste principii deosebite, niste idei abstracte. Oamenii care au fost in slujba culorilor trebuie respectati, iubiti, apreciati. Dar nu idolatrizati. Pentru ca o dam in patetisme si riscam sa ne abatem de la Steaua care inseamna mii de sportivi excelenti in detrimentul unor singure exemple care, luate separat, probabil ca au mai multe puncte slabe decat totalul. Adica, de fapt, mai mult ca sigur. Stiu ca e greu acum,in conditiile actuale, viscititudinile prin care sunteti nevoiti sa treceti cei din generatiile tinere va imping spre a gasi ceva palpabil din acel spirit al Stelei, spirit pe care il cautati in ceva concret, in care sa ne/va regasiti. Stiu ca, momentan, situatia de la clubul de fotbal te face sa cauti motive de aratat stelism in afara celor care tin, efectiv, de pacalicii care tin fraiele, deocamdata (motive care nu prea mai exista - sa fim sinceri, cam ultima legatura intre Steaua si ... Steaua a ramas Ghencea si o parte din suporteri). Dar, cel mai important, e sa nu uiti ca tii cu Steaua, cu un club de legenda. Si Steaua e un TOT, unde bunele depasesc cu muult relele si, in a carei istorie, aceste vremuri vor fi privite ca unele de ananghie. Oricum, "vorba" unui baiat din peluza :"Vor veni si vremuri bune". Si, acele vremuri bune, cred eu ca vor veni prin oameni de tipul celor pe care i-am vazut aseara tinand un sp2b pe care scria "de scoala veche". Cu toate ca se vedea ca sunt cruzi. Dar asta e un lucru excelent, generatia tanara ghidandu-se dupa vechile principii. Hai Steaua, hai Armata!
P.S. acum am citit faza cu banii pe care si i-a luat Ardelenu. Imi cer scuze, acest mesaj nu iti este adresat tie (oricum, nu cred ca il poti intelege). Adica, un fotbalist care joaca fotbal si vrea sa joace fotbal, sa fie multumit ca si-a luat bani indejuns. Dar, fotbal, nu a mai jucat. Iti urez sa ajungi pe mana lui Ciomu, ca, oricum, iti da ala mai multi bani decat o sa faci tu. Daca asta inseamna pentru tine Steaua, daca "totul pentru culori" inseamna sa vrei sa faci ceva rau cuiva si sa devii un frustrat care rupe oase, iti doresc aceeasi soarta ca lui jijigodie, sunteti croiti din aceeasi bucata, banii sunt singurii care conteaza, no? Crede-ma ca, pentru Lacatus, la momentul respectiv, se mai gasesc scuze (era in joc, etc, etc, l-a vizitat pe om dupa aia, si-a cerut scuze...). Dar tu, cu atitudinea ta, dupa ce vezi lucrurile la rece, sa gandesti in halul asta de...rapidesc/gigigesc. Bleah. Bine ca nu am observat mai devreme draciile debitate, ca imi pierea cheful de scris. Ptiu... "ce stelisti, mama, ce stelisti!".