La cinci ani de cand a pășit prima oară in Ghencea, Pintilii este un om schimbat. După ce a fost refuzat de Hagi, mijlocasul a devenit un jucator de echipă natională si cel mai important de la Pandurii, echipă recunoscută pentru fotbalul spectaculos. Chiar dacă are 27 de ani, Pintilii nu regretă că nu a ramas la echipa roș-albastră la prima incercare pentru că in această perioadă si-a cladit ceva mai frumos decat fotbalul: familia.
Mihai, au trecut cinci ani si esti iar transferat de Steaua.
Pot să spun că mi s-a indeplinit un vis. Visul oricui este să ajungă la Steaua si să câștige trofee, să joace in cupele europene. A fost o experiență placută cea din urmă cu cinci ani. Eram alaturi de jucatori foarte valorosi, cum ar fi Radoi. Un exemplu de urmat.
Dacă ai fi ramas atunci, nu crezi că astazi erai mai sus?
Nu imi pare rau că s-a intamplat asa pentru că in felul acesta mi-am cunoscut nevasta, care mi-a daruit o fetiță superbă si este pe cale de a-mi face si un baietel la sfarsitul verii. E mai bine că a iesit asa.
O să fie coleg de cameră cu Chiricheș
Faptul că atunci nu ai reusit te-a motivat in vreun fel?
Mi-am dat seama că pentru a ajunge la un club mare este nevoie de mult mai mult decat ofeream eu. Este nevoie de foarte multă munca Eu veneam de la Jiul Petrosani si ajunsesem intr-un cantonament cu Steaua unde mi se oferea tot. Imaginati-vă cum mă simteam. Asta te face să iți doresti să joci la un club mare. Acele zile au fost motivatia mea.
Ce e diferit față de atunci?
Acum o să imi fie mai usor să mă acomodez. Am vorbit si cu Chiricheș si mi-a zis că o să fie colegul meu de camera Cu el am stat tot timpul.
"Reghecampf a demonstrat că e priceput"
Pentru tine s-au mai aratat interesate Dinamo sau Vaslui. De ce ai refuzat?
Nu am refuzat. Pur si simplu, Pandurii nu s-a inteles cu ei. Dacă negocierile au mers mai bine cu Steaua, eu am venit să semnez. Nu stiu ce aș fi facut dacă aveam de ales intre cele trei, eu voiam să ajung la o echipă mare.
Ai plecat de la Petre Grigoraș si ai ajuns la Reghecampf.
Domnul Grigoraș mi-a spus că este momentul propice să fac pasul inainte. Mi-ar fi fost mai usor dacă ajungea si dumnealui la Steaua. Eu mă bucur că m-a vrut si domnul Reghecampf pentru că a demonstrat in retur că este un antrenor priceput. A salvat Chiajna, a facut 34 de puncte in jumatate de campionat. Ce mai poti să spui?
Nu mă gandesc la banderola de capitan. Eu vreau să imi fac treaba pe teren. Capitan avem, Alex Bourceanu. Important e să câștigam trofee
Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua
Nu am pretentii pe ce stadion jucam. Eu vreau si pe Ghencea, dar si pe National Arena
Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua
Are tatuaje de familie
Mihai Pintilii nu este un fotbalist spectaculos si nu iese din tipar nici cand vine vorba de placerile sale. Jucatorul are o metodă des intalnită printre fotbalisti pentru a-și arata dragostea. Pe cotul mainii drepte si-a tatuat litera "G", de la Gabriela, sotia sa, iar pe antebratul mainii drepte si-a inscriptionat "Raisa", numele fetitei sale. Nu se va opri aici pentru că in toamnă vrea să iși treacă si numele fiului, care se va naste in luna august.
5 este numarul pe care il va purta pe tricoul Stelei Mihai Pintilii .
prosport