FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

[Dezbatere] Mergem si noi pe 12 mai in Piata Universitatii?

KuzMaN28.04.2012 13:21

Miscarea Occupy este ultimul racnet in materie de proteste stradale. Multi au incercat sa o categoriseasca, dar fara prea mare succes. Este greu sa incadrezi intr-un anumit tipar o miscare ce are posibilitatea ca in curind sa uneasca dorintele a 99% dintre oamenii planetei, triumfand in final in fata a cei 1% care conduc lumea in prezent.

Cine sunt acesti 99%? Este simplu. . Sunt cei care isi doresc o lume mai buna pentru ei si generatiile ce vor urma si nu una plina de coruptie, abuzuri si poluare. Sunt cei care au inteles ca sistemul financiar si politic si o parte din legile actuale sunt in detrimentul lor. Cei 99% suntem NOI si VOI!

Cine sunt cei 1%? Este si mai simplu. Acel grup de interlopi cu cravata care urmaresc doar instrainarea sistematica a tuturor resurselor tarii pentru a ne aduce la stadiul de dependenta totala si supunere fata de marile puteri internationale care au ca scop ingenuncherea atat a Romaniei cat si a intregii Planete: FMI, Banca Mondiala, Marile Corporatii. Cateva exemple recente de la noi sunt:

â–șACTA NU A FOST ANULATA ci doar AMANATA. Nu trebuie ca amanarea negocierii tratatului sa ne bucure, ci sa ne ingrijoreze.

â–șCHEVRON NU A RENUNTAT. Avizele de mediu pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica sunt valabile. Nu s-au retras ci au lansat doar un artificiu ieftin prin care urmaresc sa manipuleze si sa domoleasca inflacararea cu care societatea civila se impotriveste acestui proiect fatal pentru oamenii, apele, aerul si siguranta Romaniei.

â–ș PROIECTUL MINIER DE LA ROSIA MONTANA NU A FOST ANULAT. Deschiderea celei mai mari mine de suprafata din Europa de catre corporatia Rosia Montana Gold Corporation implica un plan de relocare care va afecta sute de gospodarii, va cauza distrugerea patrimoniului istoric si arheologic de o valoare inestimabila precum si case de patrimoniu si galerii romane si pre-romane. De asemenea, va implica folosirea tehnologiei pe baza de cianuri a carei risc este extreme de ridicat atat pentru natura cat si pentru oameni.

â–șCUPRU MIN SE VINDE IN SECRET. Rosia Poieni este cel mai mare zacamant cuprifer al Romaniei si al doilea in Europa, reprezentand 60 % din rezerva de minereuri cuprifere a Romaniei.

Cei 1% se afla in absolut toate institutiile CORUPTE si DISFINCTIONALE ce au rolul de a ne organiza vietile sau de a ne furniza lucrurile vitale traiului pe acest pamant. Cei 1% sunt cei care vor ingropa de vie aceasta tara daca noi nu vom reactiona.

Veti intreba cum este posibil sa construim o lume mai buna. Inainte de toate, trebuie sa acceptam cu totii ca posibilitatea unei lumi mai bune chiar EXISTA! Apoi trebuie sa intelegem de ce lumea de acum nu reuseste sa fie mai buna. Trebuie sa cautam cauzele adevarate ale esecurilor repetate, politice si economice. Raspunsul este evident: de vina pentru situatia actuala (pe plan national dar si global) este sistemul creat si condus de o minoritate (1%), o mina de oameni a caror bogatii le ofera posibilitatea de a face orice (inclusiv sa mentina un sistem care sa-i avantajeze, in detrimentul celorlalti 99%). Indiferent ca sunt mari bancheri sau mafioti, elitele pot face absolut orice cu banii pe care ii au, inclusiv alti bani. Corporatiile pot influenta politici nationale, pot declansa razboaie sau pot hotari cine vor fi presedintii unor state. Toate acestea in completa neconcordanta cu dorintele oamenilor simpli, a celor peste 99%. Miscarea Occupy are meritul ca este unica miscare ce doreste sa purifice in miezul sistemului, acolo de unde incepe totul. Majoritatea oamenilor nu vad decit efectele produse de acest sistem si incearca sa lupte fara succes impotriva lor: poluare, coruptie, etc. Dar poluarea exista pentru ca cineva destul de puternic are posibilitatea sa treaca peste normele de mediu si de bun-simt. Coruptia exista pentru ca cineva suficient de bogat are posibilitatea sa cumpere autoritatile si pe altii mai saraci. Noi dorim ca aceste posibilitati sa dispara, sa traim intr-o lume guvernata de legile bunului simt, o lume fara abuzuri si razboaie, o lume in care soarta majoritatii sa fie hotarita de majoritate, nu de o minoritate atotputernica.

Ne dorim o democratie adevarata, participativa, o diferenta mai mica intre bogati si saraci, libertate si o economie bazata pe resurse, nu pe profit. Ne dorim sa traim intr-o lume in care sa ne bucuram si unii si ceilalti de pace, o viata in care banii, frica, lacomia, manipularea si competitia nu vor mai sta la baza configuratiei sociale si economice deoarece scopul principal al societatii noastre trebuie sa fie binele tuturor, oferirea unei vieti bune pentru toti. Pentru ca fiecare isi are locul sau pe aceasta Planeta si in aceasta societate. Pina atunci insa avem multe de facut. Lumea trebuie sa inteleaga ca daca nu face nimic, nu se poate schimba nimic. Lumea trebuie sa se informeze si sa fie constienta de lucrurile ce trebuie schimbate. Oamenii trebuie sa fie uniti!

In 12 Mai ii chemam alaturi de noi pe toti cei 99% care au aceleasi interese. Din 12 Mai dorim sa Reconstruim Romania, sa veghem la respectarea legilor si a dorintelor majoritatii. Din 12 Mai dorim sa-si aminteasca toti cei ce ne conduc, indiferent cine sunt ei, ca noi EXISTAM! Din 12 Mai trebuie sa ne mobilizam si sa ocupam Piata Universitatii. Sa ramanem acolo asa cum au facut parintii nostri in 1990 si sa nu mai plecam pana cand glasul nostru nu va fi ascultat, pana cand dorintele noastre nu vor fi indeplinite! Ocupatia aduce avantajul crearii unei zone a continuitatii dezbaterilor libere si, in acelasi timp, mentine vii, in constiinta publica, idealurile de libertate si democratie. Ramanand impreuna in Piata, cu cortul, sacul de dormit, pe patura, ne vom obisnui unii cu ceilalti si vom incepe sa dezbatem si sa conturam impreuna solutii pentru lacunele acestui sistem. Vom lucra impreuna pentru aceasta tara, nemaiasteptand raspunsuri de la o mana de mafioti care pretind ca reprezinta interesele poporului. Ne vom reaminti ce inseamna increderea in oameni, colaborarea, iubirea, dreptatea, placerea de a imparti cu ceilalti, proactivitatea, veselia, arta, sanatatea, libertatea.

Din 12 Mai ii asteptam in Bucuresti, Piata Universitatii pe toti cei care vor sa se implice in Reconstruirea Romaniei! Asteptam toti oamenii sa isi aduca steagurile, bannerele, tobele, djembele, chitarele, viorile, fluierele, acordeoanele, covorasele de meditatie, corturile, sacii de dormit, initiativa, spiritul curat si dorinta sincera de a vindeca Romania. Si numai uniti o vom putea face!

Nu vom fi singuri. In aceasta zi au loc in toata lumea actiuni similare in care oamenii vor campa in Pietele sau parcurile locale pentru a reincepe sezonul de ocupatie.

â–ș Site: http://12m12.wordpress.com/

â–ș Event " http://www.facebook.com/events/376516159037063/

â–ș Pagina " http://www.facebook.com/12.Mai.RO

â–ș Email: 1***@***

â–ș Twitter: @12mai2012

â–ș Youtube: http://www.youtube.com/user/12512ro

Sursa: http://ultras.sportlocal.ro/dezbatere-merg...versitatii.html

Ce ziceti? Mergeti si voi?

Ronnie28.04.2012 14:29

Pe caldura asta sa ies si sa protestez? Nu, multumesc, prefer sa ies la o bere cu baietii si la o plimbare-n parc. Si-asa nu schimbam nimic cu acest protest.

Din pacate ne place viata prea mult ca sa avem timp de lupte.

KuzMaN28.04.2012 14:47

Cred ca nu au niciun rost ironiile. Din pacate toti se plang, dar foarte putini actioneaza cu adevarat. In 1990 cum de s-a putut?

Ronnie28.04.2012 15:01

N-am trait acele vremuri, dar tind sa cred ca astazi contextul este diferit, cel putin ca si aparenta. Si mentalitatea s-a schimbat, daca atunci aveam multi oameni modesti care luptau, in ziua de astazi orice baietas care termina o facultate isi primeste pe langa diploma si o doza de aroganta. Ceea ce ma face sa cred ca traim intr-o ironie continua.

Ai punctat excelent mai sus, toti se plang, putini actioneaza. Desi am fost ironic, am spus exact ce se va intampla.

Sa fim seriosi, sunt 30 si ceva de grade afara.

KuzMaN28.04.2012 15:15

Da, stiu si eu cam care e mentalitatea unora. Pana la urma vine cine vrea, nu poti obliga pe nimeni.

danimarcu28.04.2012 15:33

Laudabila initiativa,dar ma tem ca Ronnie are dreptate!

Probabil daca ar participa Crudu si Bianca in fundurile goale ar fi sanse sa vina mai multa lume...

Apoi,chiar daca s-ar strange multi si protestele vor lua amploare, vor gasi legiuitorii (cu ajutorul mass-mediei aservite) motive "legale" sa evacueze Piata inainte de a se rezolva ceva...Poate chiar vor infiltra in randurile manifestantilor indivizi pusi pe rele care sa discretiteze adevaratele motive ale protestelor!...

Eu vin in secunda doi daca izbucneste o revolta similara cu cea din '89!

Pentru ca in actualele conditii numai o revolutie la nivel global ar mai rezolva ceva!

mountytoma28.04.2012 18:00

prieteni, eu unul traind pe viu si baricada de la universitate din 21 decembrie 1989, si manifestatia de la scala din 22 decembrie, si aproape integral protestul din piata universitatii din 1990, tin sa va spun doar atat: e bine sa va spuneti parerea si sa luptati pentru ca ea sa fie ascultata. insa de fiecare data cand o faceti sa va ganditi bine la ce va fi dupa.

astazi nu mai e ca acum 22-23 de ani. astazi aia 1% stiu tot ce faceti, stiu exact cu ce va pot santaja, nu doar pe voi, ci si pe cei care va vor "linisti" protestele. au furat suficienti bani incat sa poata cumpara pe oricine, iar justitia le este subordonata in totalitate. aveti mare grija ce faceti cu viata si cu libertatea voastra.

blindica28.04.2012 18:59

Maaaaaaa, eu as ocupa si 1 an Piata.

Treaba e ca a 2 a zi tre` sa ma duc la serviciu, imi plateste ala care doarme-n sac salariul sau ma angajeaza? :hmmm:

Ca daca da, pai ma spal in fantana de la Geografie si-mi fac nevoile la metrou la Universitate.

Sunt frumoase manifestatiile de acest gen, dar treaba se rezolva ( sau nu ) doar cu scandal.

Kellerman28.04.2012 19:14

Parca la ultimul "OCCUPY" au fost 3 baieti cu mici si bere, nu ?

KuzMaN28.04.2012 20:14

La glume suntem cei mai buni, dar sa venim cu o idee ceva, mai putin. Nu putem compara ultimul Occupy cu ce se va intampla acum. Se anunta prezenta mai multor persoane publice si sustinerea unor artisti precum: Cedry2k , Raku, Nimeni Altu', Parazitii etc. . Momentan nu e nimic sigur, dar in momentul in care se va primi un raspuns sigur se va anunta. Sunt curios cei din 1990 nu munceau (adevarul ca majoritatea erau studenti) sau pur si simplu aveau mai multa demnitate si curaj ca noi?

mountytoma29.04.2012 16:41
Sunt curios cei din 1990 nu munceau (adevarul ca majoritatea erau studenti) sau pur si simplu aveau mai multa demnitate si curaj ca noi?

ai dreptate, majoritatea erau studenti. eu abia am trecut anul atunci, pentru ca stateam mai mult in piata universitatii decat la facultate.

atunci eram ca si cainele scapat din lesa, eram atat de fericii ca suntem liberi, incat credeam ca nimic nu ne sta in cale. am aflat insa mai tarziu ca "aia" trageau in continuare sforile, folosindu-se de noi si dirijand totul in directia in care voiau ei.

o miscare de gen occupy acum mi se pare total ineficienta. te filmeaza, te aresteaza, te judeca cine trebuie) si ajungi la puscarie. merita ceilalti sa faci puscraie pentru ei? iti spun eu ca nu. pana la a salva Romania, noi nu putem sa ne salvam Steaua noastra!!!

mai multe sanse de succes ar avea mitinguri periodice dar regulate, cu participanti cat mai anonimi, si cu prezentarea unor mesaje de demascare a ilegalitatilor celor care conduc tara. mesaje pe care sa le vada toata lumea, din australia pana in chile si toronto. mult mai eficient este sa scrieti de fiecare data la parlamentul european sau la ziarele straine despre tot ce stiti ca au facut conducatorii nostri!