FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Hamutovski merita sa mai apere la Steaua?

Casillas23.09.2004 21:03

"Plec dacã nu joc titular!"

Bielorusul Vasili Hamutovski i-a transmis prin intermediul ProSport un mesaj greu digerabil lui Walter Zenga, cãruia îi cere sã-i rezolve cît mai rapid viitorul sãu ca fotbalist în Ghencea. În ciuda declarațiilor lui Mihai Stoica, președintele executiv al Stelei, cã în Ghencea atmosfera este una foarte bunã, lucrurile nu se suprapun cu exactitate pe realitatea zugrãvitã de oficialul roș-albaștrilor. ªi asta nu o spun surse din anturajul echipei, ci este doveditã de reacția pe care a avut-o ieri Vasili Hamutovski la întrebarea: "Cum te împaci cu noua posturã de rezervã?". "Nu-mi convine acest nou statut și vreau sã vã spun cã dacã nu joc, plec". Rãspunsul bielorusului a fost unul clar, parcã pregãtit din timp, numai cã-i lipsea momentul declanșãrii lui. Vasili nu s-a sfiit sã-și spunã pãsul deschis: "Eu nu am venit aici ca sã stau pe bancã. Rezervã poate fi X sau Y, dar eu nu mã împac cu aceastã idee. Dacã nu joc, eu pierd postul de la naționalã, și Gigi (n.r. - Becali) nici nu va mai scoate banii pe mine, deoarece prețul meu va scãdea. Nu știu ce se va întîmpla în viitorul apropiat".

E problema lui Zenga

Hamutovski și-a adus aminte cã în varã a avut o ofertã concretã din partea unui club strãin, dar nu a vrut sã pomeneascã mai multe amãnunte. "Eu știu clubul și faptul cã erau bani mulți care se luau pe mine, dar așa a considerat conducerea cã e mai bine, ca eu sã rãmîn. Am rãmas, dar nu ca sã fiu rezervã", a spus portarul, adãugînd cã nu are nimic cu Martin Tudor: "Aceasta este problema lui Zenga. El este singurul care mã poate ajuta. Dacã el nu vrea ca eu sã joc, atunci eu sînt nevoit sã plec și cred cã așa ar face oricine". În acest moment, soarta lui Hamutovski este în mîinile lui Zenga, iar meciurile cu Sportul și ÞSKA vor fi, probabil, decisive.

Certat de antrenor

Lui Hamutovski nu i-a cãzut deloc bine decizia lui Zenga de a-l titulariza pe Martin Tudor în meciul cu Farul. Dupã partidã, bielorusul era afectat de noua sa posturã, nedorind sã acorde interviuri. Surse apropiate jucãtorilor susțin cã italianul a fost deranjat de faptul cã Vasili îi pune la îndoialã hotãrîrea, spunîndu-i lui Hamutovski cã el nu are un contract de titular cu echipa Steaua.

Ofertat de Aston Villa

Hamutovski are contract cu formația din Ghencea pînã în anul 2007, fiind plãtit anual cu 75.000 de dolari, cu 25.000 mai mult decît Martin Tudor, acesta din urmã fiind la al șaptelea sezon consecutiv la echipa roș-albastrã. Chiar dacã nu a divulgat numele clubului care l-a ofertat în varã, ProSport a scris la vremea respectivã cã era vorba de celebra formație englezã Aston Villa, care oferise Stelei 2,5 milioane de dolari pentru achiziționarea bielorusului.

Ce mai ziceti acum?

Incredibil!! Daca nu accepta concurenta nu are ce cauta la Steaua!

Dupa cum zicea si Zenga :"Nimeni nu este titular de drept !"

Inseamna ca lui ?Hamu nu-i pasa de binele echipei ci doar de cariera lui!! Ii pasa oare de fanii care au crezut in el?

Tudor este un portar valoros ce nu a lasat echipa la greu. A amenintat cu plecarea pt ca nu a fost titular? A stat si a asteptat sansa de a apara! Pe cand Vasili a stat pe banca o etapa si vrea sa plece? cum vine asta? Nu mi se pare o atitudine profesionista!

Mi se pare lipsa de respect pentru Steaua, suporteii ei, Zenga si chiar fata de Tudor si colegii lui!!!

Virgil24.09.2004 06:15

E foarte clar ca daca are un contract si clubul nu vrea sa-i dea drumul,pantera blonda nu poate sa faca nici o miscare.E legat de club.In cazul în care ar renunta sa se mai prezinte "sa semneze condica",ar fi eliminat de catre club si ar pierde totul.Eu cred ca e pur si simplu o razvratire a lui fata de el.O iesire nervoasa,de orgoliu.Numai daca sunt adevarate stirile produse de ziar.Numai daca ziaristul respectiv,cel care l-a intervievat a tradus bine "româna" lui.Si nu în ultimul rând,daca a scris cu buna credinta articolul.Ziaristii,cum bine se stie,fac din tântar armasar numai pentru a da o stire cu impact la public.Eu personal nu am 100% încredere.Ar mai putea fi încercarea lui Vasili de a forta transferul printr-o stratagema.Adica în mod deliberat sa gafeze,sa continue deliberat forma slaba si apoi sa vina cineva din afara,hai sa zicem Aston Villa si sa-i solicite transferul.Aceasta încercare de plecare nu ar putea fi realizata decât cu promisiunea(garantia) echipei în cauza,ca va fi transferat în urma unui astfel de scenariu.Cred ca ar fi foarte greu.Chestiile astea sunt usor sesizabile de cei care îi sunt permanent alaturi.Si ma gândesc în primul rând la antrenor.Dar ce am scris mai sus nu e decât o presupunere.In alta ordine de idei Vasili mi se pare un caracter slab.Eu în locul lui nu m-as fi lamentat în a da declaratii.As fi lucrat în continuare cu ambitie,as fi cerut sfaturile unui psiholog,pentru ca din ce a mai scapat prin presa se pare ca problemele sale sunt de natura mentala.As fi facut totul-munca,ambitie,rabdare-pentru a redeveni titular în poarta unei echipe de top,la care am ajuns,orice s-ar spune,printr-o mare sansa.Aceea ca în acel moment portarul titular,Martin Tudor,sa fie accidentat.Eu personal nu doresc ca Hamutovski sa plece.Doresc sa fie ajutat sa revina la forma care si lui si noua ne-a adus atâtea satisfactii.

^Cody21.12.2006 23:54

ar fi fost bun un Hamutovski acum la Steaua.... dar asta e, sa vedem din ce aluat e facut asta nou..

cisco22.12.2006 00:08

Ca tot a venit vorba de Andrey, nu prezinta nici asta mare incredere.. cred ca e un vreun Carlos 2 :(

^Cody22.12.2006 00:14

Sper sa nu fie adevarat ce crezi tu, dar macar il avem pe Cernea.. Cu el in poarta am luat mult mai putine goluri decat cu Carlos..