O seara placuta de toamna,numai buna pentru microbisti sa mearga la stadion pentru a-si urmari echipa iubita.Cam asa am perceput eu cadrul natural in care m-am deplasat la stadion aseara,dupa mult timp de absenta ( asta numai fiindca nu am cu cine merge la stadion,iar o femeie singura nu prea da bine...).Si cand am ajuns in preajma stadionului si nocturna deja imi facea cu ochiul senzatia ca sunt acasa,m-a invadat pe deplin.
Am urcat la tribuna si am urmarit ultimele miscari de incalzire,asteptand inceperea meciului.Si..a inceput,dar senzatia mea pe tot parcursul primei reprize era ca ma uit la un meci amical.Exceptand inceputul ceva mai " tare " al constantenilor,cand Martin a intervenit o data ezitant ( parerea mea ) si a doua oara excelent, nu am vazut decat plimbarea balonului de la un careu la altul.
Eram de-a dreptul siderata!Nu puteam sa inteleg cum de jucam atat de fara vlaga ( de acord ca avusesem meciul cu bulgari,dar totusi...),fara ambitie de parca aveam cel putin 10 puncte avans in fruntea clasamentulyi si nu ar fi mai fost decat 3 etape pana la finalul campionatului si acesta nu mai putea sa fie pierdut.
M-a cam indispus acest lucru si nu stiam ce as putea sa mai astept de la repriza a doua.Cand colo,de la vestiare s-a intors parca o cu totul alta echipa.Determinare,vointa,dorinta de victori?Rezultatul a fost knock-out-area marinarilor si aruncarea publicului in delir.
Si pentru ca veni vorba de public,de ce nu putem oare sa ne incurajam favoritii pe tot parcursul meciului,indiferent de cum joaca echipa sau care este scorul?Sunt si momente mai putin faste in viata unei echipe,cand jucatorii chiar au nevoie de suportul publicului.Oare iubirea fata de Steaua este mai mare atunci cand echipa conduce?Eu sunt sigura ca nu,dar mentalitatea noastra,a romanilor este faorte deficitara la acest capitol.
Si ca sa revin din nou la jocul propriu zis,trebuie remarcata constanta unor jucatori ca Neaga,care prin modul in care joaca si trage de el,merita sa poarte banderola de capitan,Dica sau Ghionea.
Si mai trebuie sa remarc ceva,care daca se va confirma si in continuare ne va mai aduce ceva liniste in sistemul defensiv.La cum a evoluat aseara Baciu si daca va continua pe aceeasi linie,cred ca vom avea iarasi un bun fundas la marcaj in echipa noastra.Un cuplu de centrali Radoi-Baciu,parca ma duce cu gandul la un cuplu Bumbescu-Belodedici sau Prodan-Dobos.Eu ii doresc nu numai sa joace la fel,dar chiar sa si creasca in valoare,o data cu acumularea de experienta.
Cat despre celalalt " bacauan " care a bifat intregul joc,cred ca a fost putin prins de debutul ca titular.Si asta nu ca ar fi gresit,dar era ( parere personala )atat de preocupat sa " scape " de minge cat mai repede si cat mai corect...Cum primea mingea incerca sa o paseze imediat la colegul cel mai apropiat,dar e drept si cat de cat liber.Si cred ca aceeasi parere,dar nu si intelegere ca si mine,o aveau si unii dintre spectatorii care stateau pe langa mine,fiindca il injurau de mama focului.Nu va spun ce satisfactie am avut eu personal cand Florin a inscris primul gol.Nimeni nu avea de unde sti ce va urma,care va fi scorul.Aproape ca imi doream sa se termine doar 1-0 pentru acest baiat,care,totusi,era la primul lui meci ca titular in Ghencea,lucru care pe multi ii afecteaza.
In rest repriza a doua a oferit un fotbal de caltate din partea noastra,cu altele ocazii de gol,dar pe care le-am ratat cu seninatate,ceea ce ne-ar putea costa in alte ipostaze.Oricum ma bucur atat pentru rezultat,cat si pentru jocul nostru din cea de a doua repriza.
Sper ca si sambata sa facem un meci cel putin la fel ca si cea de a doua repriza din meciul cu Farul.