FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Concurs "articolul tau" editia nr.2:

armanovici25.03.2006 22:07

fcsteaua.ro va ofera posibilitatea de a deveni redactor al siteului suporterilor stelisti.

Articolul trebuie sa aiba tema:"Ma pregatesc pentru marele meci" si sa aiba o lungime decenta.

Aveti dreptul de a posta articolele in acest topic pana la data de 12.04.2006 ora 22.00 GMT cand topicul va fi inchis.

Echipa fcsteaua.ro va decide care articol este castigator,va premia autorul cu un dvd "Betis-Steaua" si deasemenea va promova articolul ca articol principal timp de 1 zi!

Mult succes!

Va rog nu postati altceva in afara de articole!

4 Real30.03.2006 15:52

MA PREGATESC PENTRU MARELE MECi

Acum 5 minute ma intrebam ce-as putea scrie aici,in introducere cel putin...Ma pregatesc pentru meci...cum sa incep?Sa spun ca mi-am luat bere,am citit toate articolele din ziare?In seara asta am chef de niste vin,deci berea cade din start...sper sa beau un pahar in cinstea unei victorii a Stelei...Articolele din ziare?Sa fim seriosi...m-am saturat de ele

De la tragerea la sorti,presa s-a pregatit destul pentru meci:"Stare de asediu","Razboiul galeriilor","Al treilea razboi mondial"(cine a fost idiotul?)sunt doar cateva dintre titlurile din ziare.S-a scris mai mult despre posibilele violente din tribune decat despre meci in sine...si asta nu e bine.As spune ca ziare ca Libertatea chiar si-ar dori sa curga niste sange,ca sa aiba ceva senzational pentru prima pagina.

Sa fie clar,nu urasc Rapidul,ba chiar am o oarecare simpatie pentru el.Normal ca in seara asta tin cu Steaua.Dar ce rost au remarcile rasiste sau semnele gen "Interzis ciorilor"?Marea mea dezamagire a fost ca am vazut asa ceva chiar aici,pe site,pe prima pagina.Asta nu e pregatire pentru meci.E instigare la violente gratuite.

Pregatirea mea pentru meci a insemnat acomodarea cu gandul ca putem pierde.Rapid e o echipa de valoare.Apoi,m-am gandit la ce reprezinta Steaua:cea mai buna echipa din Romania.Nimeni in afara de Borcea nu poate nega asta.Dar ar trebui sa fie si un simbol al atitudinii corecte,al respectului fata de adversar.Ganditi-va o clipa cum v-ati simtit la meciul cu Betis,cand spaniolii au aplaudat Steaua.Asta inseamna suporteri adevarati,nu taranii care se imbraca in rosu si albastru si merg la meci sa injure,sa se bata si sa-si verse frustrarile.

Ultima etapa a pregatirii pentru meci va fi urmatoarea:ma voi ruga ca in seara asta sa nu vedem o reeditare a finalei de Liga Campionilor dintre Juventus si Liverpool.Fotbalul nu a fost creat pentru asta.

Sunt constient ca randurile de mai sus m-ar putea propulsa pe locul intai in topul celor mai injurate persoane de pe site sau din Bucuresti...dar,sincer,nu ma intereseaza catusi de putin.N-am scris articolul asta ca sa jignesc pe cineva sau ca sa castig concursul...tot ce-am vrut a fost sa-mi exprim parerea...in mod civilizat,nu cu bata,cum e la moda acum.

Iar,daca introducerea mi-a dat batai de cap,incheierea e spontana,formata din doua cuvinte si vine din inima:HAI Steaua!

LoveSteaua4Ever31.03.2006 17:15

Ieri am luat un 2 la bio! Acum cu siguranta va intrebati ce legatura are asta cu tema acestui articol, dar va voi explica imediat:

Data: 30.03.2006

Ora: 7.30

Locatia: Ora de Bio

Dupa cum spuneam intr-o extra plictisitoare ora de biologie, profa isi tinea superbul curs facand afirmatia « Sangele are culoarea rosie » (cata inteligenta nu?) la care eu trezit din amorteala diminetii am replicat spunandu-i ca al meu e « ros-albastru » Se pare ca nu avea la inima echipa nostra iubita si fara sa mai stea pe ganduri mi-a trecut in cont un 2 « pe deplin meritat » zice ea. Desi in alta situatie as fi fost enervat la culme, de data asta putin mi-a pasat caci gandu imi era numai la meciul de diseara. Era si greu sa fie altfel avand in vedere importanta acestei duble. Am iubit echipa asta de cand ma stiu si o voi iubi mereu, indiferent de vremuri bune sau rele, de jocuri reusite sau nereusite, de calificari istorice sau eliminari rusinoase. Steaua ma face fericit, pe deplin implinit si cel mai important MANDRU. Da sunt mandru ca sunt stelist si nimeni n-o sa-mi rapeasca aceasta bucurie vreodata.

Acum la momentul la care scriu acest articol stiu deja rezultatul meciului jucat aseara, si vreau in primul rand sa remarc prestatia galeriilor care a fost perfecta asa cum era de asteptat. Jocul, mai ales al echipei noastre, a fost foarte placut, de inalt nivel si imi intareste si mai mult convingerea ca in acest sezon vom sarbatori a 3-a cupa europeana din istoria Stelei. Sper din tot sufletul sa fie asa si sunt ca intotdeauna « trup si suflet » alaturi de baietii nostri, indiferent de ce va fi ei sunt si vor ramane eroii mei, adevarate legende de care le voi povestii cu mandrie fiilor si nepotilor mei.

« Clubul nostru drag ce mult te iubim, la bine la greu, Steaua e, clubul meu, tot mereu !! »

Andrei_VIP31.03.2006 18:09

"Ma pregatesc pentru marele meci"

Mai e putin si incepe meciul mileniului atat pentru Steaua cat si pentru Rapid.Un meci de 180 de minute din care azi se vor juca decat 90.Ma duc in Ghencea sa fac rost de bilet.Nici o speranta.Imi dau bratara ros-albastra de la mana cu "F.C. Steaua" jos si ma duc in Grand direct cu 41-tranvaiul europei.Sunt interogat ca la procuratura.In ce an s-a infintat Rapid?, Cine canta imnul ? si alte intrebari penibile pe care le stie oricine.Imi iau bilet in sfarsit la TRIBUNA 1.Donez biletul dupa 2 ore unui bun prieten stelist.Se duce singur la meci si vrea sa stea linistit.Mai tarziu afla ca sta in sufletul galeriei.

Forfota a inceput mai sunt 24 de ore,acreditarile de presa curg in valuri.Peste 160 de jurnalisti vor fi acreditati la aceasta partida.Fotoreporteri, camemani si reporteri vor urmarii live meciul mileniului.Steaua vine in Giulesti sa opreasca cele sapte victorii consecutive in Giulesti ale Rapidului.

Apar la antenamentul din Giulesti al preferatilor.Carlos se rupe,la fel si inima mea.Teama ca va apara Cernea ma face sa cred ca plecam ca out-sideri.Noaptea e grea.Imi pregatesc obiectivele,trepiedul,aparatul,pelerina de ploaie,o sticla de apa,pixurile si carnetelul,sapca norocoasa si un sul de hartie ca cine stie.Ajung la stadion.Jandarmii peste tot.Cu acreditarea de gat ma opresc la fiecare filtru, vreo 3 la numar, nu 10 cum se spunea sa ma controleze.Mi-a oprit apa la intrare.Nu-i nimic sa am pe lumea cealalta.Vine galeria Stelei.Din galerie se aude "La tig*ni.." si un tipat tare NUUUUUUUUUUU, NUUUU ASA.Era seful galeriei.Accesul se face normal, fara scandal dar intr-un cor de fluieraturi.Am ajuns si pe gazon,mi-am luat vesta si ma apuc de tars poze.Galeria Stelei e super tare, stelisti asteptand victoria,bannere unice."Trimfator in lupta", si "Maine fara voce" m-au atras cel mai mult.Elicopterele survoleaza zona.Apar stelisti la antenament cu Oli in frunte.Stadionul explodeaza de fluieraturi dar vin si rapidisti.Incepe imnul.Carlos intra ultimul cu muzica in urechi nu prea aude admosfera dar o simte.Pana la urma joaca asa accidentat.Stadionul se umple cat vezi cu ochii.Becali,Copos,Tariceanu si Basescu sunt la oficiala.Sa inceapta MECIUL MILENIULUI.Forza STEAUAAAAAAA

..................................................

saracruzm02.04.2006 03:38

Joi, dupa 3 ani am avut ocazia sa ii vad pe baieti JUCAND. Locuiesc in Bogota de mai mult de trei ani si sufar... pentru ca nu pot sa ii vad pe baieti. Si mai ales acum ca suntem atat de aproape de a face ca aceste doua stele de pe emblema sa insemne si altceva decat cele peste 20 de titluri. Si acum, o televiziune de pe aici a decis sa ii arate pe baieti... Si am vazut un meci extraordinar... si se pare ca noi stelistii am vazut un meci si ceilalti altul... cica 1-1 la reprize, cica 1-1 echitabil... ce mama dracu' ati vazut voi, ma? Ca eu am vazut Steaua dominandu-si tactit si tehnic, si din punct de vedere al angajamentului.. si toate celelalte...

Sunt alaturi de voi, de departe, de voi - suporteri si echipa... Hai Steaua! Finala e atat de aproape, ne vedem pe 10 mai in Olanda!

Roby Stelistu02.04.2006 12:43

LA Steaua CARE A RASARIT

de Lucian Ploscar şi

Duţă robert din Ploiesti

La Steaua care a răsărit

E o cale mult prea lunga

Şi nici Dinamo, nici Rapid

Nu vor putea sa ajungă

Acolo sus e locul ei

Si acolo va rămâne

În Europa, printre lei

Şi azi şi mâine

Steaua va trage neîncetat

Cum a luptat in toamnă

Să câştige meritat

Titlul de campioana

La ea visează mulţi cpii

Şi tineri ca să joace

Care doresc ca într-o zi

Tricoul ei sa îmbrace!

La Steaua jucatorii vin

Cu drag şi cu speranta

Şi multi suporteri îi susţin

Să facă performanţa

Cu mari echipe a jucat

Si ştie să se bată

Un palmares de neuitat

Ea lumii îl arată

Să urce Steaua cat mai mult

Mereu să strălucească!

Că alte echipe nu-s

În Ţara Romanească

Este a noastră şi o iubim

Şi vrem ca să învingă

În noul an noi îi dorim

Să joace şi în ligă

Sper că va placut

Anonymous02.04.2006 14:34

[/color]FORTZZA Steaua

oooo fortzza Steaua

oooo Forza Steaua

Forza Steaua

toata lumea canta

pt echipa favorita

toata lumea canta

si in picioare se ridica

batem toti din palme

si strigam cat putem

astazi joaca Steaua

si iar o sa invingem

ooo fortzza Steaua

oooo fortzza Steaua

Forza Steaua

avem istorie mareata

si un viitor stralucit

sunt stelist pana la moarte

si o sa mor fericit

europa a fost a noastra

este si o sa fie

pt echipa rosu-albastru

care joaca cu mandrie

ooo fortzza Steaua

oooo Forza Steaua

Forza Steaua

suntem buni

la noi e minge

va salutam din gencea

astazi o sa castigam

oooo fortzza Steaua

oooo Forza Steaua

Forza Steaua[/b]

Anonymous02.04.2006 14:39

eram prea mic in '86 cand Steaua scria istorie la Sevilla, dar imi amintesc ca la ultima parada a lui duckhadam m-a strans tata atat de tare in brate ca am inceput sa plang.

la returul cu Valencia am ragusit in prima jumatate de ora, iar la golul 2 al lui Cristea am facut un salt de pe canapea exact in fata TV-ului,de m-am mirat chiar si eu ulterior de calitatile mele atletice; si sa tot fie vreo patru metri intre ele.

acum dupa 1-1 in giulesti astept returul de pe lia manoliu si cat de stelist as fi eu tot imi e frica.

mi-e frica de Lucescu, un antrenor imprevizibil, cu potential si care stie sa isi motiveze jucatorii.

dar ma linistesc cand imi amintesc ca Oli a scos hereenveenul si betisul, ca le-a dat un 2-1 timisorenilor si ca in tur a avut o prima repriza senzationala in giulesti.

mi-e frica de niculae si buga, doi atacanti in forma, dar,indubitabil, Dica si Nicolita le dau multe frisoane giulestenilor.

mi-e frica de ghinion, dar ma gandesc ca am avut o data nesansa in tur, la golul rapidului si ca ghinionul trebuie sa se sparga in retur.

dar mai ales mi-e frica pentru ...rapid.

la galeria pe care o are Steaua,la forma jucatorilor, la experienta lui Olaroiu,la dorinta aproape generala ca Steaua sa mearga in finala, la toate acestea nu le dau nici o sansa rapidistilor.

la ora la care scriu aceste randuri Andrei Cristea a deschis scorul la galati.1-0 pt Steaua si ros-albastri au egalat la puncte cateii.

forza Steaua!!!!

ionel danut rusu, romascan

mateisk802.04.2006 19:40

Echipa Steaua Bucuresti,pentru mine inseamna extrem de mult!!Inseamna un mod de a trai si o iubire mare!pt aceasta echipa as face orice..deocamdata astept cu nerabdare meciul de joi,la care inca mai caut disperat bilete la meci!peluza 2 s a epuizat si in alta parte e aiurea!!cel putin pt mine...pentru ca sunt foarte superstitios si nu merg la meciuri decat in peluza 2 imbracat mereu cu acelasi tricou cu aceeasi tenesi si tot asa!!la meciurile din deplasare nu ma uit niciodata acasa deoarece e iarasi o superstitie si nicioadata cu taranii in baruri..pt ca ma iau la "cearta"sa zic asa:P!!Pt aceasta echipa fac foarte multe chestii pe care unii le ar considera tampite dar...asa traiesc eu meciurile cu Steaua!!felicitari echipei pentru ce a facut pana acum si mii de multumiri ca ma face bucuros mereu!o echipa magica!!galerie tare!!forza Steaua ..pana la moarte cu echipa mult iubita!!!de abia astept sa beau joi dupa marea victorie cu rapid!!nu cred ca vom pierde tocmai acum cand am ajuns atat de sus!!nu avem cu sa pierdem!!sper sa fim cat mai multi in tribune si "galeria"lu' rapid sa nu se auda nici macar o singura data!sa cantam si sa ne bucuram de aceasta echipa!!!!

forza Steaua aleee!![/b]

number 102.04.2006 23:21

MARELE MECI…..aceste doua cuvinte au atitea intelesuri pentru fiecare dintre noi. Este fantastic cum viata te jongleaza ca pe-o minge de fotbal ( una de cirpa sau de Champions League, depinde de ce fel de piele posezi la obraz ), cum fazele ti se succed cu o repeziciune si-o fantezie demna de cartea reordurilor, cum henturile se vad si din avion, dar se si pot trece cu vederea de catre arbitri care au si ei nevoile lor....Nu stiu citi va dati seama de urmatorul adevar: fiecare dintre noi sustinem periodic niste meciuri extraordinare, iar uneori ne prezentam la adevarate derby-uri fara sa stim macar cu cine jucam!!!!

De curind am avut si eu un astfel de mare meci, pe care l-am cistigat in ultimul minut !!! Pe 2 ianuarie 2006, am avut un accident auto, din care marea majoritate nu scapa cu viata...Eu am cistigat MARELE MECI in prelungiri, exact cind tribunele se asteptau mai putin si am primit ca premiu un singur surub de titan in astragalul de la piciorul drept. DAR DACA VA SPUN CA, PRINTRE LUCRURILE LA CARE MA GINDEAM CA FUSESEM FOARTE APROAPE SA NU LE MAI TRAIESC, ERAU SI ACELE MECIURI ALE Stelei, ACELE CLIPE DEMENTIALE CIND ADRENALINA ITI EXPLODEAZA IN STRIGATUL ACELA EXTRATERESTRU : " GOOOOOL !" ???

Acum mai am putin si voi merge din nou normal, ca inainte. Voi conduce o alta masina. De data asta n-o sa mai atipesc la volan. In general voi face mai putine greseli si lucruri rele sau inutile.... Stiti de ce? Pentru ca marile meciuri iti aduc revelatii senzationale si experiente pe masura. De-acum mi-e mult mai clar ce are importanta sau nu, ce e cu adevarat bine si ce e rau....Ce inseamna un adevarat suporter stelist si ce inseamna un golan care, prin atitudinea lui gresita, face rau clubului pe care cica-l iubeste. Marile meciuri cistigate, mai ales cind sunt si constientizate, te fac mai bun, mai tare, mai experimentat. Renuntind la meciurile fara miza sau le cele trucate, vom avea parte numai de meciuri mari, extraordinare, de povestit nepotilor...

DRAGII MEI FRUMOSI SI NEBUNI STELISTI, HAIDETI SA FIM CA SI Steaua, NUMBER 1. SA FIM TOTDEAUNA PREGATITI DE MARILE MECIURI, ATIT LA PROPRIU, CIT SI LA FIGURAT. HAIDETI SA FIM ADEVARATI, INTR-O LUME IMPERFECTA, CARE ARE SI EA dinamovistii ei....

razvan_steaua04.04.2006 19:12

Imi permit sa scriu despre oameni minunati citand pe alti la fel de minunati.

Marele scriitor peruan modern Mario Vargas Llosa spunea intr-o conferinta de presa de la Bucuresti ca fotbalul este un fenomen care instaureaza ordinea intr-o lume dominata de haos,nebuloasa si debusolare reiesind de aici valoarea sa intrinseca.

Daca imi permiteti, am sa continui ideea domnului Llosa spunand ca mai mult decat ordine fireasca, fotbalul instaureaza iubire. Pare ciudat? Poate un pic. Fara sa cad in sentimentalism apelez la o constiinta comuna a cititorilor care inteleg ce fel de iubire transpare de aici. Iubirea dezinteresata, pentru un club de fotbal, Steaua Bucuresti!

Am sa imi doresc sa fiu naiv si pueril si tanar sa ajung sa pot sa descriu iubirea, pentru ca ea implica pasiune, si pasiunea implica suferinta , care suferinta se uita intr-un moment simplu, si plin, un gol, un meci, o poza chiar o declaratie frumoasa. Vedeti deja un scenariu pe care l-am trait cu prima iubita. Si apare si gelozia, cand alte cluburi au coregrafii mai frumoase si apare si posesivitate cand Radoi nu trebuie sa plece si lacrimi. de bucurie. si de tristete.si de bucurie!

Pasa de la Ogararu pentru Banel ajuns pe partea dreapta, centrare in care Dica reia cu capu in bara, mingea ajunge la Radoi care inscrie

sau

Carlos degajeaza lung pana la Cristea care a facut un meci extraordinar astazi de la acesta pasa scurta la NESU ajuns la marginea careului centrare si un euro-gol inscris de Banel

sau sau sau pana cand imi dau seama ca trebuie sa ma trezesc si sunt obosit si frant si plin de faze si goluri si ratari si spectacol si bucurie si nu-i asa ca parca se cheama iubire?

Asa este. Iubire pentru un club care ofera modele!de viata, de caracter de tarie si vointa!

daca se poate spune asa, eu unul ma pregatesc pentru marele meci iubind... si nu e deloc usor!

Ori stau si ma intreb cum suna cel mai adanc si cel mai puternic MULTUMESC pe care as pute sa il scriu aici pentru calificarea Stelei in semifinalele cupei UEFA?

probabil ca sincer, MULTUMESC!

cristic05.04.2006 06:46

La Universitate.

Am sa ma urc diseara

La Gigi pe capota,

Ca Steaua bate iara.

army06.04.2006 08:54

ma intreb d c scriu aceste randuri...pb pt ca in seara asta e meciu...m-a cuprins nerabdarea si trebuie sa fac ceva sa scpa de tensiune ...de o saptamana adorm si ma trezesc cu meciu asta in gand...nu am stare...

pe la 10 ma chinuiam sa deschod ochii...si mi-a venti dintr-o data in minte imgainea Stelei...am sarit din pat..si desi au trecut 2 ore d atunci...parca a fost o vesnicie...nu stiu cat voi mai rezista...

inca putin...la 5 sunt pe stadion...acolo tensiunea e mai mica...pentru ca sa vezi cum se umple un stadion intreg...cum inima a peste 50 de mii de oamnei bate in ros-albastru...iti umple sufletul de bucurie...

si totusi...nu inteleg de ce lumea isi face atatea probleme....de ce lumea catalogheaza acest meci drept meciu secolului si alte baliverne..o sa-o batem p cfristi asta e clar..dar adevaratul meci e duminica in groapa...si niciodata tensiunea unui Dinamo-Steaua sau Steaua-Dinamo nu se compara cu meciu din seara asta

duminica este adevaratul derby al fotbalului romanesc...duminica vom fi deplin fericiti...semifinalisti in UEFA si victoriosi in groapa!

de asta am emotii...meciul din aceasta seara este cel mai important din viata mea...dar adevaratul "el clasico" al fotbalului romanesc vine abia duminica.

FORZA STEAUAAAAAAA! :twisted:

Anonymous06.04.2006 18:33

:lol: :wink: ;):D suces Forza Steaua :):D :!: :!: :!: :!:

duca_valencia07.04.2006 10:33

o zi stearsa ...

ma trezesc la 9.00 ,ies la almuerzo popular(un fel de mini mic-dejun romanesc)si iau din intamplare Marca, un ziar aproape de coltul tejghelei dintr-un bar amarat din fata Garii centrale din Valencia

Ma pregatesc de meci...

Stiam ca azi e Ziua...

Azi era ziua marelui Steaua-Rapid

Marca absenta

Intr-un coltisor langa un super articol din pagina 3 destinat Sevilliei apare un NUME ... Steaua

si repede ,dornic de a vedea reactia spaniola la adresa "sferturilor" romanesti ,citesc articolul.

Ma pregatesc de meci...

Favorita Steaua

Ma bucura opinia lor ,ma bucura gandul ca Steaua va juca o semifinala,ma bucura faptul ca ,si aici se crede in Steaua

17.30 ajung acasa si cu stupoare ,aflu ca meciul e pe Realitatea

Intru pe net,cumpar meciul si astept

Incep pregatirile pentru adevaratul meci al secolului

Rad singur numai gandindu-ma la faptul ca traiesc o realitate inimaginabila acum 2-3 ani...si ma pregatesc de meci.

Mi-e teama...Rapid au echipa ,sunt periculosi ,imi fac calcule ,deschid si fac un pariu pe betandwin

Ma gandesc cu groaza la celalalt deznodamant....

Nu cred!

Incepe meciul si sunt fericit..vad o Steaua ce nu joaca "la egal",o STEA indrazneata, un fotbal bun

Sun pregatit de MECI....

Simt ca avem putere ,ca putem invinge

Intrare lui Balan ma duce cu gandul departe in trecut.

FINAL

Sar de bucurie si pe obraji imi curg lacrimi

Lacrimi de bucurie si de necaz

Bucurie pentru Steaua, pentru echipa pe care o iubesc cu adevarat,pentru echipa ce ,la 28 de ani imi aduce aminte de trendul glorios al anilor 80

,necaz pentru Rapid...ar fi meritat sa se califice si ei

Am fost pregatit de meci , am stiut ca Steaua va "trece",sunt bucuros,vad ros-albastru pe site-ul UEFA,citesc comentariile si ma duc la culcare

In vis imi apar steagurile de la Universitate

oameni fericiti,Cupa UEFA,echipa , Gigi pe Maibach....oare visez?...

Anonymous07.04.2006 22:25

Bieti ati jucat foarte bine si sincera sa fiu m-au trecut de cateva ori transpiratiile cand am vazut ca jucatori Rapidului se ajropiau de poarta noastra. Ei au acuzat ca arbitrajul nu a fost corect, ca a fost in favoarea Stelei dar sa nu uitam ca noi am dat doua goluri in tur si a fost aprobat doar unul. Sa nu uitam ca nici noi nu am fost favorizati nici in tur nici in returul,la fel ca si ei meritam mult mai mult si daca in tir nu il aveam Carlos accidentat nu aveau ei sansa sa ne egaleze.

Tot meciul s-a vazut ca nu s-a jucat la 0-0, fiecare dintre echipe a vrut sa marchieze, fiecare a vrut sa isi satisfaca suporteri dar Steaua a reusit sa ne satisfaca si cu 0-0, este campioana.

Noi suporteri totusi ar trebui sa fim linistiti si sa lasam scandarile rasiste,UEFA e cu ochii si pe noi nu numai pe jucatori, si in special pe noi.

Sa nu uitam as fim ferpley. :oops:

Si totus sa fim si rai! SA CISTIGE CEI MAI BUNI! Forza Steaua!Forza Steaua!ALE! ALE! Armata ULTEA! ALE! ALE! Steaua ECHIPA-I TARE GALERIA-I MARE LE DAM CALASA TUTUROR AMATORILOR! VREM Cupa UEFA LA NOI IN GENCEA! BAFTEA BAIETI SI IN CAMPIONATUL INTERN SI IN UEFA!

anna_m3_2oo609.04.2006 08:03

Ma pregatesc pentru marele meci

Este Joi dimineata.Ma trezesc repede, si fara sa ma uit nicaieri deschid televizorul in graba si ma uit la ce ora este meciul mult asteptat. Toata ziua imi este gandul la el si nu ma mai pot concentra la nimic, in rest am o zi normala. Poate unii considera ca daca nu ai garderoba cu Steaua, accesorii cu Steaua si nu te duci pe stadion la fiecare meci nu esti suporter adevarat. Poate asa si este, insa echipa Steaua nu apreciaza daca ii huidui si ii injuri pe dinamovisti, sau strigi din toti ranunchii FORZA Steaua, ei apreciaza daca la fiecare meci al lor esti cu sufletul la gura si inima ta bate pentru Steaua, fie daca esti pe stadion, fie acasa, fie in alta tara. Nu este important sa venim imbracati in Steaua si sa vorbim numai despre ea daca in sufletul nostru este doar o obsesie. Nu trebuie sa tii cu trupul la Steaua, ci cu inima, o inima care bate la meci, nemaipomenitul meci, care, cu putin ajutor din partea suporterilor adevarati care i-au imbarbatat si incurajat pe jucatorii stelisti, a fost castigat de Magica Steaua.

Theo@Steaua09.04.2006 09:59

Muzica de la vecina il trezeste pe Stelian. Este melodia celor de la Madredeus "A Adorinha da Primavera", pasarea primaverii, poate cea care ii aducea de pe pervaz vestea primaverii celei adevarate. Stelian nu e convins ca este primavara, se gandeste ca poate ne-o trazni spontan vreun frig, cum am mai patit-o. Este meci diseara.

Romeo se ridica din pat, arunca niste izmene pe el, si da fuga la ziare. Le ia pe toate trei, si incepe sa critice si sa injure ziaristii. Pina la urma le va folosi nevasta-sa sa le puna pe rafturi in debara. Romeo are trei fii, si patru bilete la peluza. Se gandeste cum sa piarda timpul pana la ora meciului.

Stelian isi aranjeaza catrafusele prin casa, dupa care pleaca la munca. Colegii de servici se intrec in pronosticuri pompoase si fiecare dintre ei e mai tactician decat celalalt. Seful deseneaza buline cu sageti pe tabla alba, toata lumea e hipnotizata de acest fenomen. Stelian incearca sa uite de meci, si sa se inchida in sine. O colega il abordeaza, il intreba daca are superstitii, ce pronostic da, parca ar fi ziarista stereotip. Stelian ii raspunde ca indiferent de pronosticul sau, indiferent daca se uita barbierit sau nebarbierit la meci, sau alte prostii, scorul tot acelasi va fi. Colega pleaca fara sa mai zica nimic, dezamagita de nonconformismul colegului ei mai ciudat.

Romeo ia banii de cumparaturi ai nevestei, tranteste usa de lemn cu optimism si o ia la pasi grei printre blocuri. Intrarea in bodega respira fum puturos. Se aude cum bubuie surd manelele. Prezenta lui Romeo artrage aplauze frenetice si o dedicatie "pentru nasu mare". Fiii sai stau cu colegii de breasla in pauzele de la scoala si arunca flegme printre dinti de la etaj catre suporterii echipei adverse ce mai trec pe sub gurile lor. Ar fi mandru de ei Romeo. E deja trecut de pranz.

La munca numai munca n-a fost, si Stelian pleaca mai devreme acasa, scarbit de atmosfera in care zabovise degeaba pana atunci. Isi schimba logo-ul la telefon, si incearca sa-si aminteasca ce logo a avut la ultima victorie a echipei sale. Isi aminteste insa ca i-a zis colegei sale ca nu crede in superstitii. Se plimba usor nervos prin casa si intr-un final scoate o bere din frigider, se aseaza, si incepe sa mediteze. Se gandeste ca acea bere era pentru meci, si daca o bea acum poate n-o sa mai fie victorie, ca data trecuta. Insa iar isi aminteste de colega superstitioasa, si incercand sa termine odata cu povestea cu superstitiile, desface berea si o galgaie cu pofta.

Se face seara, iar Romeo trece pe acasa sa-si ia steagul, semintele si odraslele. Pleaca spre stadion. Odata ajunsi, copiii incep si tipa papagaliceste cu vocile lor in schimbare scandari pe care le-au auzit pe la ceilalti prin peluza si pe la scoala. Romeo se revarsa pe scaunul de plastic si incepe si rontaie mecanic seminte.

Stelian deschide televizorul. Se gandeste ca daca nu avea incredere in tovarasul sau si se ducea singur la stadion sa-si ia bilete, acum era la meci. In fine, poate data viitoare. Reclamele curg, iar Stelian inchide nervos televizorul, si asteapta ora fixa la care era anuntat meciul. Deschide in sfarsit televizorul, si simte cum ii tremura picioarele de emotie. Bere nu mai este, iar pasarile nu mai canta pe pervaz. Romeo urla, zbiara, injura si sparge seminte. Nu mai sunt multe. Trece o ora si jumatate. Stelian este intins pe jos si plange. Plange de bucurie, se imbraca repede si porneste spre Universitate in pasi de scufita rosie si cu lacrimi dulci in ochi. Pe drum se imbratiseaza cu multi straini si isi urla bucuria. La Universitate intra pana in inima multimii, canta, isi sterge cu fularul lacrimile de pe obraji, si rade din toata inima, spre cer. Norii visinii ai apusului de soare s-au risipit, iar focul de artificii goneste un stol de pasari de pe acoperisul Universitatii. Stelian isi aminteste de pasarea de dimineata, si isi da seama ca intr-adevar nu l-a mintit - a venit primavara cu adevarat. Din cerul senin, o Stea ii sopteste "Ti-am promis!".

Anonymous09.04.2006 17:44

in ziua acea cu meciul vreau sa fac ceva sa uit de mesci pentru ca timpul trece foarte greu merg cu prieteni undeva numai ca sa uit ma gindesc tot timpul dak ia bataie,dak face egal,dar dak bate.........cu ait mai bine cu cin mai sunt 30 de minute inainte de mceci intru in casa

string si dinti de emoti de parca eu as juca pe teren ince pe meciul ma asez linisti in fotliu cu dinti strisi de ma dor timplele :)

cristipuscoi15.04.2006 09:29

Aveam aproape 2 luni cand Steaua avea acel parcurs fenomenal in Europa. Imi povestea tata ca se duceau la meci cu 6-7 ore inainte de meci... atat de nerabdatori erau. Si stiti de ce? Steaua juca. Juca fotbal. Fotbal adevarat. Au trecut 20 ani, si parcursul acesta nu este intamplator. Steaua joaca fotbal frumos in UEFA, placut ochiului...

Ziua meciului va fi ciudata. Din nou priviri catre ceas... mai sunt 8 ore...7 si tot asa. Ar fi de prisos si 15 televiziuni care fac transmisii de pe stadion, din Ghencea, de oriunde... Nimic nu ar fi atat de emotionant ca trairea meciului din mijocul tribunei, acolo unde simt meciul cu pulsul ca al lui Gigi la sfarsitul meciului cu Rapid. Asa si trebuie pentru ca sunt clipe unice pentru un suporter.

Si bineinteles ma pregatesc de meci... Fular, joben, steagul, tricoul, toate in culorile magice si cu inscriptiile celor ce ne inveselesc si ne fac sa ne "pierdem" noptile pe la aeroport si prin Piata Universitatii.

Voi ajunge la stadion si clipele vor fi si mai apasatoare. In sfarsit se aude refrenul, si parca inima imi bate mai calm. Stiu ca baietii vor da totul pentru a deveni eroi nationali si pentru a rescrie istoria Stelei. Din pacate meciul nu il pot povesti...desi parca prevad un iures al lui Banel si o superparada a lui Carlos. Si personal il vad marcator pe Cristocea. Imi place baiatul asta.

Hai Steaua! Sper sa imi petrec inca doua seri magice pe strazi, dupa ce ne calificam in finala si dupa ce o vom castiga...