FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Riscam sa pierim ca natie

Virgil26.10.2011 21:57

Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Natiunilor Unite, Romania se afla printre primele 10 tari ale lumii care ar putea disparea, daca nu va creste rata natalitatii in urmatorul mileniu.

In 2100, populatia va ajunge, spre exemplu, la 8,5 milioane de locuitori, daca numarul nou-nascutilor se va mentine ca acum.

Trecem printr-un "derapaj demografic alarmant", spun sociologii, care sustin ca 2011 ar putea fi anul cu cel mai mic numar de bebelusi, din 1955 incoace.

"Astazi nu s-a nascut niciun copil"- o situatie care speram sa nu devina permanenta in maternitatile noastre. Si la care s-a ajuns pe masura ce romanii au inceput sa amane sa devina parinti. Cei mai curajosi se limiteaza la unu.

The Economist a calculat anul in care se va naste ULTIMA ROMANCA!

In ritmul acesta, riscam insa sa fim tot mai putini. Potrivit ultimului Raport al Organizatiei Natiunilor Unite, populatia Romaniei ar ajunge la 16,8 milioane in anul 2050 si la 8,5 miloane in anul 2100, daca fertilitatea feminina ar ramane la nivelul din ultimii ani.

Nu acelasi lucru se intimpla insa in randul rromilor. Femeile din aceasta etnie aduc pe lume in medie 3 copii, in timp ce romancele doar unul.

Daca nu va creste rata natalitatii, dupa anul 3000, Romania ar putea ajunge printre primele 10 tari ale lumii care vor disparea, alaturi de Bosnia, Polonia, Austria, Portugalia, Malta si Ucraina, sustine raportul ONU.

leoSUD26.10.2011 22:27

De ce sa ne chinuim noi cand tiganii fac cate 3-4 puradei pe zi ?

iNsTiGaToR27.10.2011 11:51
De ce sa ne chinuim noi cand tiganii fac cate 3-4 puradei pe zi ?

Pentru ca tara se numeste Romania nu R-Romania

al dracului autocorrect..

Alexandru H.27.10.2011 12:26

Deja suntem prea multi in lume.

Stanici27.10.2011 13:37

Sunt prea multe ciori, vrei sa zici.

axl27.10.2011 13:56

Sunteti, sunteti.

E un paradox. Eu cu Pisi nu vrem sa aducem pe lume un copil intr-o tara plina de ciori, participand astfel la cresterea procentajului de ciori din tara asta.

iNsTiGaToR27.10.2011 14:15
Sunt prea multe ciori, vrei sa zici.

Nu sunt numai ciori.

A doua sau a treia limba vorbita la Microsoft e romana. Prima e hindi (adica ce vorbesc indienii..din India, nu de la noi).

Nici la Google nu sunt doar 2-3 romani.

In afara Romaniei sunt cateva milioane de romani (R-O-M-Â-N-I ! nu rromi).

vlad27.10.2011 15:14

Puneti bai naibii cucu' si faceti copii! Puturosilor,va e lene sa sloboziti (a pune in libertate,a elibera) un carcalac intre cracii femeii!

Fetelor,nu cascati doar urechile la tot ce va spun...cascati si cracii pentru domni!

iNsTiGaToR27.10.2011 17:51
Puneti bai naibii cucu' si faceti copii! Puturosilor,va e lene sa sloboziti (a pune in libertate,a elibera) un carcalac intre cracii femeii!

Fetelor,nu cascati doar urechile la tot ce va spun...cascati si cracii pentru domni!

Ar trebui sa nu mai caste nici gura :))

Virgil28.10.2011 06:54

Eu stiu ca pentru a avea o familie si ca urmare 1, 2, 3 copii, statul trebuie sa ofere niste canditii minimale. Locuinte, locuri de munca platite decent, o corelare corecta intre salariu real si cel nominal. Adica, statule daca-mi oferi 1000 de lei pe luna, rezolva problema ca din acesti bani sa pot trai decent, preturi acceptabile la alimente, pret scazut la incalzire, energie electrica, imbracaminte, pune la dispozitie gradinite pentru copii, spitale, scoli, facultati, profesori platiti omeneste, etc. Altfel, plua urmasi, plua demografie! Faceti voi copii si pentru noi, voi cei cu salarii mari, cu profituri mari, voi cei din economia subterana, respectiv dumneavoastra domnule Boc, domnule Basescu, Frunda, Cseke, Verestoy, Geoana, G. Oprea, doamna Udrea, doamna Sulfina Barbu, domnule Butoane, SOV, toti domnii banditi care nu platesc impozite, toti favorizatii sortii, etc.

Altfel se va alege praful de Romania! De fapt stiu, asta vreti. Ca Romania sa dispara! Sunteti in trend, tineti-o tot asa! Inventati crize economice, faceti imprumuturi de miliarde de euro, ca nu platiti voi, platim noi, ba! Astia saraci si multi!

vlad28.10.2011 07:18
Altfel se va alege praful de Romania! De fapt stiu, asta vreti. Ca Romania sa dispara! Sunteti in trend, tineti-o tot asa! Inventati crize economice, faceti imprumuturi de miliarde de euro, ca nu platiti voi, platim noi, ba! Astia saraci si multi!

Nenoricitii astia fac discriminare pe fata! Au aflat ca tiganii vor fi mai multi ca romanii asa ca vor sa lase datoriile Romaniei in carca lor. Inima de tigan....