- Stefan, e minutul 70 al meciului cu AEK Larnca, e 1-1, iar Brandan se pregateste să execute cornerul. Continuă tu de aici, te rog!
- sunt in careul de saisprezece metri si mă uit in tribune. Cincizeci de mii de oameni sunt acolo. Lumea freamată in asteptarea golului calificarii. Îmi zic in minte: "sunt inalt, trebuie să lovesc mingea asta cu capul!". Lingă mine sunt Geraldo si Iliev, colegii mei din aparare, care urcă mereu la fazele fixe. Dacă ei imi fac culoar, sigur marchez. Brandan executa mingea pluteste, mă inalț si o trimit spre colt Da, da, e gol, e gol! Explodez de bucurie, vad oamenii in picioare aplaudind frenetic! - Ai mai inscris o dată si Steaua a ajuns iarăși in primavara europeană după cinci ani.
- E un moment unic din cariera mea. Evit să spun că e meciul vietii, am doar 21 de ani, mai am tot timpul din lume să fac partide mari. Pină la urma asta e meseria mea, să marchez. Deci, mi-am facut doar datoria.
- Cum e la marcarea unui gol? Multi jucatori au comparat senzatia cu cea a unui orgasm.
- (Izbucneste in ris). O, da, un orgasm. Adrenalina e peste tot prin corp, e un sentiment unic. Mai ales cind marchezi intr-un meci cu miză mare.
- Povesteste-ne cum ai inceput fotbalul.
- Aveam zece ani si tatal meu m-a luat de mină si m-a dus la antrenamente. Echipa se numea Sutjeska si era din orasul meu natal, Nivsici. Aici am petrecut cinci ani si am invățat primele lucruri despre fotbal.
- Ai jucat tot timpul ca atacant?
- Da, tot timpul am fost acolo, in fata portii.
- Întotdeauna ai fost un timp inalt?
- Nu, nu mereu. La 15 ani am avut o explozie. Acum am 1,95 metri inaltime, cred că e OK pentru un virf. Nu mai vreau să cresc, gata!
Romania, marea necunoscută!
- Cum ai ajuns să joci in tara noastra
- M-am despartit de belgienii de la Lierse si eram fotbalist liber de contract. Ar fi trebuit să semnez cu un club din prima ligă din Rusia, dar totul a cazut in ultima clipa Atunci mi-a sunat telefonul. Era Vladimir Petrovici, actualul selectioner al Serbiei. El mi-a facut oferta să ajung la Timisoara. Sincer, niciodată nu mă gindeam că voi ajunge să joc in Romania!
- Știai ceva despre Romania inainte să ajungi aici?
- Foarte putine, spre deloc. Știam de Mutu, de Chivu, dar nu urmarisem meciuri ale echipelor de aici.
- Acum ai un an si jumatate aici, regreti alegerea facuta
- Niciodată! Îmi place Romania, fotbalul de aici e unul de bună calitate, iar un fotbalist tinar ca mine poate creste.
- Spune-ne care sunt principalele tale calități.
- sunt bun! (ride). Glumesc, să nu scrii asta. Cred că sunt destui oameni care pot spune despre mine multe lurcuri, ii las pe ei să vorbeasca
- Atunci spune-ne ce mai trebuie să imbunatățesti la tine ca fotbalist.
- sunt destule lucruri, să stii. Dacă aș divulga punctele mele slabe, atunci mi-aș pune adversarii in garda nu? Oricum, muncesc in fiecare zi ca să le indrept.
"Mi-e frică de inaltime!"
- Am vazut că mergi in calatorii destul de des. Care e orasul care te-am impresionat cel mai mult pină acum?
- Am fost in Egipt, am vazut piramidele, dar sunt indragostit de Paris. Cind jucam la Lierse, mă urcam in masină si mergeam acolo. E fantastic!
- Se spune că Parisul e cel mai romantic oraș din lume.
- Și asta, dar si un oraș care traieste douazeci si patru de ore din douazeci si patru.
- Există vreun lucru pe care nu l-ai face niciodată in viata ta?
- Da, nu o să sar niciodată cu parasuta. Mi-e frică de inaltime. Abia imi pot stapini emotiile. Dacă ar fi după mine, cu siguranță aș face toate deplasarile cu masina.
- Chiar, cum te descurci cu traficul din Bucuresti?
- Cu nebunia de aici vrei să spui. Nu ies să mă plimb cu masina decit după ora sapte seara sau in weekend. Nu suport să stau in coloană la un semafor.
"Tata m-a inspirat in viață!"
- Cine e omul care ti-a marcat cel mai mult cariera pină in acest moment?
- Tatal meu e cel cu care mă consult si acum cind trec prin momente grele si cel care reuseste să-mi dea mereu incredere in mine. Vreau să scrii asta: Îl cheamă Dejan si ii multumesc pentru tot!
- A fost pină acum in Romania să te vadă jucind?
- Lucrează foarte mult si a venit o singură data la Cluj, atunci cind am jucat turul cu ȚSKA in Europa League. Dar să stii că e un mare fan si e mereu atent pe internet la ce se intimplă cu mine.
- Care au fost primii bani cîștigati din fotbal?
- Cind aveam 18 ani, am semnat primul contract ca profesionist. Deci nu a trecut prea mult de atunci. Dar să stii că nu am facut nimic special cu ei. Nu sunt un tip materialist, nu pun foarte mare preț pe acest lucru acum. Tot ce-mi doresc este să cresc si să ajung un fotbalist important.
Dorinta de sub brad
- Ce faci inaintea meciurilor, ai vreun ritual anume?
- De multe ori ascult muzică tare in căști, e felul meu de a mă relaxa. Încerc să mă eliberez de orice lucru care nu are legatură cu meciul.
- Cu ce personalitate din lume ai vrea să iesi la cina
- Nu am idoli, deci nu e cineva anume. Ba nu, mint. Aș vrea să-l intilnesc pe Drogba. Nu numai că aș iesi cu el la cina dar aș plati si nota dacă m-ar invăța citeva trucuri numai de el stiute.
- Să vorbim despre anul ce urmeaza Ce-ți doresti in 2012?
- Vreau sanatate, e lucrul cel mai important pentru un fotbalist. Vreau ca familia mea si colegii mei să fie si ei sanatosi. Nu am o listă prea lunga Mai vreau titlul de campion cu Steaua, vreau să am o medalie la git.
- Viitorul tau este la Steaua sau la Poli.
- Viitorul meu e la Steaua pină la vara Cei de aici au posibilitatea să mă cumpere definitiv. Eu imi doresc să ramin aici.
- E o diferență mare intre ceea ce era la Poli si Steaua?
- E o diferență mare, incomparabil. Steaua e cel mai mare club din Romania si asta se simte in fiecare zi. Pe strada la meciuri, peste tot.
"Campionatul care mi s-ar potrivi cel mai bine este cel al Angliei. sunt mare fan Chelsea, ar fi un vis să ajung să joc acolo" (Stefan Nikolici, atacant Steaua)
"În Bucuresti, totul se desfășoară cu o mai mare rapiditate. Aici toată lumea mă priveste pe strada presa e tot timpul cu ochii pe tine" (Stefan Nikolici, atacant Steaua)
"Gigi e patronul echipei si are tot dreptul să ne critice atit timp cit investeste bani multi. Nu mă las afectat de aceste lucruri!" (Stefan Nikolici, atacant Steaua)
4 reusite are Nikolici in acest sezon la Steaua, el evoluind in 22 de partide
3 meciuri ca integralist a adunat Nikolici la Steaua in acest sezon, cu Sanatatea Cluj, cu Maccabi Haifa si cu AEK Larnaca
902 minute a adunat Nikolici in acest sezon pentru Steaua
Alte lucruri despre Nikolici
Masina prefertă: Audi A 8
Actorul preferat: Eddie Murphy
Orasul unde vrea să ajungă: Rio de Janeiro
Mincarea preferată: traditional sirbească
Muzica preferată: house