Imi si aduc aminte cat ghinion a avut sa-l titularizeze pe Bostina atacant si pe Nesu mijlocas stanga intr-un meci decisiv. Saracutul!
Echipa din acel meci: Hamutovski - Ogararu, Ghionea, Radoi, P. Marin ('85 Dinita) - Nicolita, Lovin, Paraschiv, Nesu ('55 Oprita) - , Bostina, V. Iacob.
Nesu a fost schimbat la 1-0 pentru aia (la urmatoarea faza au facut 2-0).
Vad ca toata lumea urla ca Oleg a fost bou' boilor in acel meci, dar nu spune nimic de faptul ca Radoi a gresit la TOATE golurile alora intr-un mod pe care nu l-a mai repetat in intreaga lui cariera. Nu vad pe nimeni sa aminteasca faptul ca Mirel a plans vreo 2 zile din cauza acelor greseli, sau sa aminteasca faptul ca si-a cerut scuze si colegilor, si antrenorilor, si lu' bou' de nasi-sau.
Ce piele a dracului aveti, n-am vazut asa ceva. In meciul tur, la 1-1 ala, era scor de rugby daca jucatorii fructificau juma'te din ocaziile avute (Paraschiv, de exemplu, a reusit sa rateze din 2 metri!). In retur, de acord, am jucat ceva mai slab, dar oricum s-au mai ratat ocazii (mai ales in a doua repriza), nu am fost lemn-tanase, asa cum se sugereaza p-acilea.
Dar Protasov a fost de vina pentru ratarea calificarii, ca a ales prost sistemu' de joc.
Cu acelasi nenorocit de Protasov (antrenor slaaab raau...) la carma, am fost unica echipa din istoria grupelor Ligii Europa (alaturi de... Middlesbrough), in sistem cu 4 jocuri, care NU a luat gol.
Cand e sa va placa o echipa/antrenor, primul lucru spus la infrangeri: haaai, bah, ca v-am dat clasa, am fost calare pe voi, ati avut un bulan ce n-am vazut.
Declaratiile lui Oleg de dupa demisie:
- Domnule Protasov, plecati pentru bani sau pentru familie?
- Nu vreau să ascund că o să mă duc la Dnepr si pentru oferta financiară extraordinara Mi-aș fi dorit să ramin pentru ca pentru prima dată in cariera mea de antrenor, am condus o echipă care mă simtea perfect, facea exact ce imi doream eu. Din pacate, in viață nu faci intotdeauna ceea ce iți place. Dar o să mă intorc aici.
- Care e cea mai mare greseală pe care ati facut-o la Steaua?
- O să vă povestesc ce s-a intimplat inaintea meciului de la Trondheim, cu Rosenborg. Eu am vrut si am exersat la antrenamente să joc cu Radoi la mijloc, Goian fundaș si un sistem 4-3-3. M-am razgindit după ce am vazut că Mirel nu era pregatit psihologic să evolueze inchizator. Am renuntat să mai joc asa si am gresit.
- Ce v-a deranjat cel mai mult in fotbalul romanesc?
- Faptul că antrenorii romani in activitate critică alti tehnicieni. Incredibil. Dacă inteleg că fosti antrenori, care nu mai sunt in circuit, să facă astfel de declaratii prin care să mai incerce si ei să iasă in față, pe restul nu-i inteleg.
- Și de ce nu le-ati raspuns niciodata
- Știti din ce scoală provin eu? Școala lui Lobanovski. Știti ce inseamnă asta? Seriozitate si disciplina Toti cei care am lucrat cu el sintem la fel. E cel mai usor să faci polemici, să raspunzi unuia sau altuia, e greu insă să muncesti si să construiesti ceva. Și mai e o problema Oamenii care incearcă să facă diversiuni si să-ți diminueze meritele nu merită atentie.
- Ce trebuie să facă Olaroiu pentru ca Steaua...
- Stop. Nu-i dau nici un sfat, nici macar un cuvint lui Oli. El stie cel mai bine ce are de facut in continuare. Nu m-a cautat deloc, dar dacă vrea să o faca telefonul si usa mea sunt deschise pentru el. Îl voi ajuta cu orice doreste pentru că atunci cind e vorba de Steaua sunt in stare să fac orice.
________
Cei care lauda jocul spectaculos al lui Oleg, sa nu uite ca, in 3 etape consecutive, am dat fix 0 goluri, ca am invins Pandurii in deplasare gratie unui gol de generic reusit de Bostina din lovitura libera de pe la 25 de metri, etc. Mai mult, sa arunce o privire pe evolutia lui Oleg DUPA ce a plecat de la Steaua (la Dnepr a avut aproape TOT ce-si putea dori si a iesit pe usa din dos, dupa vreun an juma').
Cei care il critica pe Oleg, sa nu uite ca nu doar rezultatele conteaza, sa nu uite avalansa de ocazii din 3/4 din meciurile cu el la carma, sa nu uite jocul "din prima", pressingul in jumatatea adversa, faptul ca Banel si Lovin rupeau pe vremea lui, faptul ca ajunsesem sa dominam Sampdoria la ei acasa de antrenoru' ala al lor a declarat dupa meci ca Steaua ar fi o echipa fruntasa in Serie A, s.cl.
Cei care il critica pe Oli, sa nu uite ca Oleg a plecat imediat dupa incheierea turului, deci Steaua a facut pregatirea de iarna cu Olaroiu. Iar cine a jucat fotbal macar cateva luni sub comanda a cel putin doi antrenori stie foarte bine ca este imposibil sa joci din amintiri si tu personal, d-apai o intreaga echipa.
Cine critica jocul defensiv al lui Olaroiu, sa numere golurile date in returul acelei editii de campionat si numarul de goluri din tur.
Nu am vazut pe nimeni sa laude victoria din Giulesti, scor 3-2, cu el la carma.
Nu am vazut pe nimeni sa laude calarirea potailor in ultimu' hal in primele 10 minute, la acel 2-4 de Paste, da' vad o groaza de oameni care lauda jocul lui Protasov.
Mai mentionez faptul ca eu am ferma convingere ca datoria antrenorului e sa-si duca echipa la 20-25 de metri de poarta. De acolo, doar valoarea individuala face diferenta.
Mor cand va vad cum judecati totul in alb si negru!