FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Bacaul pepiniera Stelei?E de plâns.

Virgil10.09.2004 13:13

Dupa tranzactia facuta cu cei trei jucatori bacauani,s-a scris în presa despre declaratia lui Sechelariu,care se lauda ca Bacaul va fi pepiniera Stelei.Hai ca treaba asta e dea râsu-plânsu.Adica îmi vine sa râd si sa plâng în acelasi timp.Cum,nu are Steaua care-i club mare,pepiniera proprie ? Raspuns sec:are.Dar de ce nu e în stare sa formeze,nu pe banda,dar macar câtiva jucatori care sa joace în prima echipa si cu care sa ne mândrim.Si despre care sa spunem ca sunt get-beget stelisti,sau nascuti-crescuti la Steaua.De ce de 14 ani încoace de la echipele noastre de juniori în afara de Paraschiv nu a mai promovat nimeni.N-avem antrenori buni la copii?Sa fim seriosi.Numai fosti campioni nationali, unii si europeni,simboluri vii ale clubului.Atunci,ce nu merge?Parerea mea e ca nu se da o prea mare importanta copiilor si juniorilor dar nici profesorilor acestora.Antrenorii.Da-le domne salarii mai bune antrenorilor , iar atunci când prezinta un produs finit de valoare,nu te zgârci,nu te amagi ca pentru asta le-ai dat salarii.Da-le recompense de zeci de mii de parai sau de euro pentru ca merita,îti fac economii.Aducem mereu jucatori buni pe bani grei de la alte cluburi.E adevarat,nu ne bagam noi peste banii lui GB.Dar acesti jucatori adusi nu dau randament imediat.Cu unele exceptii(Dica,etc.).De Claudiu Raducanu si Neaga la cât timp dupa ce au venit la noi am fost multumiti?Cât s-a asteptat pâna si-au dat drumul la joc?Si atunci nu ar fi mai simplu sa producem si noi?Ce Bacaul,ma rog judetul Bacau,poate produce jucatori de valoare,si Ghencea,Drumul Taberei,etc.care împreuna au o populatie mai mare,nu?Sa nu uitam ca avem acum si Steaua II care e-n divizia C si care speram sa promoveze pentru a fi mai aproape de nivelul primei divizii,ca joc.Sa joace si jucatorii tineri,de perspectiva, proveniti din pepiniera noastra la aceasta Steaua II...Sa nu-mi spuneti ca echipa câstigatoare a Cupei campionilor era formata din jucatori adusi de la alte cluburi.Erau alte timpuri atunci.Stiti bine,nici macar nu se plateau transferurile sau cel mult simbolic.O sa va gânditi probabil la marile echipe europene.Real Madrid,Arsenal,Porto.S-o lasam,nu avem forta lor.Sa ne gândim si la Ajax.Aduce copii talentati din toata lumea,îi prelucreaza în "laboratoarele" sale, apoi multora le da drumul la prima echipa.Urmeaza faza în care,în urma unui bun traseu în campionat si în cupele europene,le da drumul în Europa.Pe bani grei.Cuvintele de ordine însa,sunt investitie,munca si rabdare.Cel putin.La noi nu s-ar putea ? Amin !

George Stan10.09.2004 17:37

Intotdeauna m-am gandit asa. Ce e asa mare lucru sa ai un "scout". Platesti un antrenor care sa faca asta toata ziua. Sa umble prin tara in cautare de tinere talente. De ce trebuie sa asteptam ca jucatorii sa creasca la altii (real sau umflati de presa)? Sa ne crestem proprii jucatori si, pe deasupra, sa-i luam si de la alte cluburi, dar de tineri

(am editat postul caci nu ma exprimasem prea clar)

Virgil10.09.2004 18:44

Accesând site-ul oficial al Stelei am citit ca din lotul primei echipe,care a jucat în familie împotriva celor de la Steaua II (scor 3-2),au evoluat si tinerii Muzac(nr.16) si Litu(nr.27)care urmeaza a face parte din lotul de seniori al Stelei pentru acest sezon.

BeeAey13.09.2004 00:09

In principiu IDEEA de a fi Bacaul pepiniera Stelei nu ar fi prea rea, avand in vedere ca la Bacau exista un centru de copii si juniori foarte bine pus la punct, ceea ce la noi nu prea exista, pt ca neavand consecinte imediate, nu s-au facut investitii.

Dar tare imi e teama ca intelesul "pepinierei" in acceptiunea becalo-sechelarista sa nu fie acela de a directiona niste jucatori trecuti bine de prima tinerete spre Steaua in vederea reabilitarii si exportului (gen Ciocoiu)