FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Valentin Ivanov Iliev

Lari21.02.2011 15:50

Valentin Ivanov Iliev s-a nascut pe data de 11 August 1980 in micutul oras din nordul Bulgariei numit Knezha.

Are 1.85 cm si 80 de kilograme.

A devenit cunoscut in tara de la sud de Dunare dupa ce a evoluat timp de 4 sezoane la TSKA Sofia (69 de meciuri, 7 goluri), echipa cu care a castigat 2 titluri si o Cupa. Apoi, a evoluat la Terek Groznai in 2008 si 2009 (47 de meciuri, 5 goluri), iar in 2009 si 2010 a jucat pentru Universitatea Craiova (25 de meciuri, 6 goluri). A fost selectionat de 20 de ori pentru nationala Bulgariei, aceasta fiind singura echipa pentru care nu a marcat niciun gol in cariera sa.

A ajuns la Steaua (a semnat un contract pe un an si jumatate) dupa ce a fost declarat liber de contract de LPF, bulgarul reclamandu-si fostul club pentru neplata datoriilor financiare.

Este o zi foarte fericită din viata mea pentru că am semnat cu Steaua Bucuresti, un club foarte important in Europa, cu multă traditie. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici, chiar dacă am avut foarte multe oferte, dar intalnirea cu patronul echipei a contat foarte mult in alegerea mea. Dansul m-a apreciat tot timpul, iar acest lucru m-a bucurat, iar de acum inainte voi da totul pe teren pentru a-l multumi pe patron, pe antrenor si pe suporterii echipei Steaua Bucuresti. Voi face tot posibilul ca alaturi de coechipierii mei, să indeplinim obiectivele pe care echipa si le-a propus in acest sezon, a spus Iliev pentru situl oficial al clubului.

In presa, se spune ca este un fundaș tehnic, are doar două cartonase rosii incasate in intreaga carieră si ca ii place sa urce in atac. In presa se mai spune ca Victor Piturcă a avut un rol decisiv in transferul stoperului de 30 de ani la formatia roș-albastra Oierul a fost impresionat de felul in care Piturcă a vorbit despre Iliev. Fostul selectioner ii povestea patronului stelist că fotbalistul bulgar evolua pentru Craiova chiar si cand avea probleme medicale. De multe ori in acest sezon a avut probleme cu spatele si iși facea injectii in coloană numai ca să fie prezent pe teren si să-și ajute echipa. Ciobanul a dezvaluit că Piturcă l-a sfatuit pe bulgar să aleagă Steaua. "Piti i-a zis: «Tata dacă vrei să ajungi titular in nationala Bulgariei, semnează cu Steaua. Oierul nu se compară cu Mititelu, iși plateste tot timpul jucatorii, chiar dacă mai vorbeste si aiurea»" , a spus Ciobanul.

În acte, il cheama Valentin Ivanov! Și-a creat din "Iliev" un nickname de fotbalist, trecut pe spatele tricoului, din respect pentru tatal sau. Pe parintele sau il cheamă Iliev si fotbalistul nu a preluat numele lui la nastere, dar si l-a adaugat după aceea in CV-ul de jucator profesionist. Bulgarii au pastrat ambele nume si il cunosc, ca fotbalist, drept Valentin Ivanov Iliev.

Omul cu 24 de tatuaje religioase a facut primii pasi catre fotbal ghidat de tatal sau, legendarul portar al lui ȚSKA Sofia, Ilia Valov, impresionandu-și colegii de-a lungul vremii prin abnegatia cu care se pregateste.

Eu n-am vazut in viata mea un jucator de fotbal care să se antreneze atat de intens, i-am spus acum ceva timp: "Dacă te mai pregatesti mult in halul asta, o să te lasi la 30 de ani" - Florentin Petre.

Spre deosebire de cel care ii va fi coleg de camera capitanul din Ghencea, Cristi Tanase, Iliev nu este un adept al cluburilor de noapte, nu bea, nu fumează si este indragostit de sotia sa si cei doi copii.

Om mai credincios si mai profesionit ca Iliev nu am mai intalnit. Colegul lui de cameră o să se simtă ca in Biserica Aduce cu el tot ce prinde, de la cruci, icoane, căți de rugaciuni sau Biblie - Eugen Trica

În urmă cu cinci ani, pe vremea cand evolua in tara natala bulgarul a facut singura lui boacană: s-a batut crunt cu portughezul Furtado, colegul lui de la ȚSKA, pe care l-a acuzat că beneficiază de tratament preferential. Din această cauza fundasul central a pierdut banderola de capitan.

Valentin_Iliev.jpg

I.N.Money21.02.2011 15:53

Baiatul stie fotbal, dar seamana cu unul din aia de iti vin la usa sa te convinga sa te bagi in nu stiu ce secta.

Pacat de el ca o sa isi strice cariera pe aici.

Ronnie21.02.2011 15:55

Poate sunt eu nebun, dar nu-mi plac de nicio culoare bulgarii din Liga 1. Nu-i dau mai mult de 6 luni.

red&blue_boy21.02.2011 16:42

Asta e un Vidic al bulgarilor,nu? :)

Nu prea e inspirata poza pusa!

Si daca o fi bun,noi aveam nevoie de altceva,nu de fundasi centrali...

Lari21.02.2011 17:07

@red&blue_boy

E o poza in tricoul echipei TSKA Sofia, de fanii careia de leaga niste chestii. Preferai o poza in tricoul Universitatii Craiova?

Daniel-Ionut21.02.2011 18:52

Hai gataaaaa, uite si cu tricoul Stelei :rolleyes:

1iliev-corp.jpg

red&blue_boy21.02.2011 20:35
@red&blue_boy

E o poza in tricoul echipei TSKA Sofia, de fanii careia de leaga niste chestii. Preferai o poza in tricoul Universitatii Craiova?

Nu,nu la asta m-am referit,ci la moaca,figura pe care o are in poza respectiva. :)

N-am avut intentia sa supar pe cineva.

Lari24.02.2011 16:28
Sper ca totul să fie bine la Craiova, insă noi nu ne gandim la problemele de acolo. Noi mergem să luam trei puncte la Craiova. Cand m-am intalnit cu patronul Stelei, m-am convins că trebuie să vin la Steaua. Sunt de cateva zile aici si stiu că am luat decizia corectă
ebonyc24.02.2011 19:03

Are Laca 6 fundasi centrali. Poate sa reprofileze lejer 3 dintre ei.

Daniel-Ionut26.03.2011 08:06

Adus in această iarnă pe ultima sută de metri de la Universitatea Craiova, Valentin Iliev n-a apucat incă să debuteze pentru Steaua. Bulgarul sustine că nu si-a pierdut rabdarea si asteaptă in continuare linistit să evolueze in meciurile oficiale ale roș-albastrilor. Fundasul are toate sansele să iși facă aparitia pe teren in partida amicală de la Chisinau.

Esti gata să debutezi pentru Steaua?

Sunt nerabdator să incep să joc. Sunt pregatit 100%, doar că mai am nevoie de jocuri in picioare.

De ce nu ai jucat pană acum, ai vreo explicatie?

Nu stiu si nici nu sunt suparat pentru asta. Recunosc că nu mi-e nici usor. Niciun jucator nu vrea să stea degeaba. A fost perioada asta proastă pentru mine, dar nu vreau să mă mai gandesc la nimic, vreau doar să joc!

Ai spus că ai venit la Steaua pentru Ciobanul. Ai mai vorbit cu el? Cum vei reactiona dacă te va critica?

Nu, n-am mai vorbit de cand am semnat. Dacă voi juca rau, e normal să mă critice si nu numai dansul. Criticile sunt ceva firesc.

"Cirtu a ridicat bariera dintre jucatori si antrenor"

Cum ti se pare Sorin Cirtu?

E un antrenor foarte bun, ne explică tuturor tot ce e nevoie si imi place că nu există acea barieră rigidă intre jucator si antrenor. Lucrează profesionist si imi plac antrenamentele pe care le face.

Dar Victor Piturca

E diferit de domnul Cirtu. Mi-a placut mult si de dumnealui, pentru că voia in permanență să nu pierdem nimic, să câștigam, să dam totul la 100%. Îmi place mult de amandoi!

Ai fost capitan si la ȚSKA Sofia, chiar si la Craiova... Îți place să te impui in vestiar si in afara terenului?

Jucatorii si antrenorul au decis ca eu să fiu capitan. Pentru mine nu e atat de important cine ia banderola, echipa poate fi formată din 11 lideri.

La Steaua au fost multi bulgari, toti au plecat cu un gust amar. Nu iți e teamă de un esec?

Nu. Cred că ceilalti bulgari au fost foarte buni. Unii dintre ei jucau si la nationala dar nu stiu de ce nu au confirmat. Poate au avut probleme de adaptare. E important si cum au fost primiti aici.

Am observat că ai o masină de teren, un Hummer. Unde sunt mai multe gropi? În Romania sau in Bulgaria?

Da, am un Hummer. În Bulgaria sunt cele mai proaste drumuri!

"Nu-mi place să vorbesc despre faptul că sunt un tip religios. Am multe tatuaje pe tema asta, dar tin pentru mine"

Valentin Iliev, fundaș Steaua

18 luni este durata contractului sau cu formatia din Ghncea

3 goluri a marcat bulgarul Iliev pentru Universitatea Craiova in acest sezon

20 de selectii la nationala Bulgariei are fundasul Stelei

Sursa: Prosport.ro

dejoc26.03.2011 20:10

A jucat binisor azi, cu Dacia

Daniel-Ionut25.06.2011 08:01

- Ce semnificatie au toate tatuajele astea?

- Semnificatia mi se adreseaza e legată de ceea ce simt. Nu-mi cere să vorbesc despre religie, nu vreau să fac asta. Nu fac parada Mă ajută pe mine, e suficient.

- Dar cu Ciobanul ai discutat despre subiect? Știi că si el vorbeste des despre Dumnezeu?

- Aaa, nu, despre religie n-am vorbit nici cu el. Nu tin să explic cuiva de ce cred in Dumnezeu.

- E interesant, pentru că nu ai fost ferit de necazuri, de accidentari...

- Cind eram la Craiova am avut-o pe cea mai grea. O ruptură musculară foarte grava pentru care a trebuit să mă operez. A fost groaznic. De asta ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi că sunt sanatos, că pot să mă antrenez si să joc fotbal.

(Bea cafea in timpul interviului, pe terasa de la hotelul Europa Ischerhof, din Bad Gastein. sunt cam 10-12 grade si plouă marunt, dar el e in sort si in tricou: "Îmi place vremea asta, nu simt frigul")

- Cite cafele bei zilnic?

- Pfaa! Trei-patru. Minimum! Adică depinde ce program am in acea zi, pot să beau chiar mai multe! Știu că nu-mi face bine să beau atita cafea, dar...

- Și atunci de ce bei?

- Obisnuinta. Dimineata, cind mă trezesc, trebuie să simt mirosul de cafea ca să-mi revin de-a binelea. Îmi place si gustul, nu stiu...

- Tony, de la CFR, mai povestea că bea multe cafele zilnic. E rau pentru un fotbalist?

- Bine nu e. Nici pentru un om normal, nu doar pentru un fotbalist. Dar e o placere pe care mi-o ingadui singur.

- L-ai ajutat pe Mihai Costea să se integreze la Steaua?

- Nu, chiar n-am vorbit deloc cu el despre ce are de facut.

- Tu il stii de la Craiova. Cum e?

- Acolo era un jucator important, aici e privit drept o speranță, lumea are incredere in el. Are calitate, eu il cunosc bine. Și are un potential de crestere foarte mare. Acum, mai trebuie să constientizeze si el asta, fiindcă am vazut destui fotbalisti cu potential care n-au facut mare lucru.

"Oli fantastic, Piti foarte bun!"

- Asta s-a mai spus si despre tine, că la 30 de ani joci in Romania, nu in Vest, desi esti de ani buni international bulgar. Înseamnă că si tu ai avut probleme?

- Acum cîțiva ani am fost in Anglia, aveam două contracte de la două cluburi din Premier League, Watford si Norwich. Am citit sumele, imi conveneau, dar mai dura un pic pină să mă transfer. M-am accidentat insă si n-am mai putut indeplini baremul necesar pentru permisul de muncă in Anglia. Adică nu mai aveam 75 la sută dintre meciurile "nationalei" intr-un an.

- O deceptie?

- Aveam contractele scrise, era Anglia, Premier League. Ar fi fost bine. Dar sunt fericit că pot să joc, nu mă gindesc la ce aș fi putut avea. N-are rost să privesc asa lucrurile. Am ajuns la Terek Groznii după aceea.

- Cum ti se pare Levy? Are ceva diferit de alti antrenori?

- Îmi place stilul lui, antrenamentele in care avem mult timp mingea. De cind sunt in Romania, m-a impresionat Olaroiu. Fantastic!

- Serios? Ce facea atit de grozav?

- Profesionist adevarat! Asa ne facea să-l privim, ca pe un profesionist. Un antrenor care inspiră incredere. Să stii că mai e foarte bun si Piturca Poate e dur, dificil, dar e si un organizator excelent.

"Moraes era cel mai bun din Romania"

- Cum ti se pare să traiesti in Romania?

- Ca si cum aș trai in Bulgaria. Exact acelasi lucru, oamenii sunt la fel, totul arată la fel. Mă incurcă doar că am familia acasa Nu pot să-i aduc aici, copiii sunt la scoală la Sofia. E bine că fac patru ore pină acasa Dacă am două zile libere, fug imediat.

- Cum ti se pare situatia in care a ajuns Craiova? Mititelu a zis că plecarea ta a fost unul dintre motivele pentru care echipa a retrogradat.

- N-am mai vorbit cu Mititelu de cind am plecat. Dar retrogradarea lor n-are nici o legatură cu mine. La ce jucatori erau acolo, echipa n-avea voie să ajungă asa. Au fost probleme mari, mari de tot, care au dus clubul in situatia asta.

- Vorbeai si despre Sofia. Nu e surprinzator că Zicu, cel mai bun marcator al Romaniei, a semnat cu ȚSKA?

- Ba da, m-am mirat si eu cind am auzit. Dar m-am interesat, ȚSKA are ambitii mari, si-a facut echipă buna Clubul vrea să ajungă să conteze si in Europa. L-au luat pe Zicu să-i ajute.

- Care a fost cel mai bun atacant pe care l-ai intilnit in Romania?

- Junior Moraes mi s-a parut cel mai bun. Uite că iar vorbim de ȚSKA, si el a semnat tot acolo!

- Dar s-ar putea să vină la Steaua.

- Da, am citit in ziare (arată un IPad alb, pe care citeste ziarele). Ar fi tare! Ți-am zis, Moraes chiar e fotbalist!

- Ai tinut să specifici inaintea interviului că nu vrei camere de filmat in preajma De ce?

- Nu-mi place să fiu filmat, să vad imagini cu mine. Și in Bulgaria aveam problema asta. Desi nu mă gindesc că nu m-aș descurca in engleza Prefer să vorbesc si să beau o cafea, decit să fiu filmat.

"Religia mă ajută să fiu bun. Nu pe teren, nu e vorba despre asta. Ca om, ajung să-i inteleg mai bine pe ceilalti" (Valentin Iliev, fundaș Steaua)

bogdinho'25.06.2011 09:53

Cred ca el poate sa fie un bun inlocuitor pana isi va reveni Geraldo.

Lari01.12.2011 22:52

La finalul partidei Schalke - Steaua: 2-1, Raul Gonzalez i-a strans mana adversarului sau Valentin Iliev, cel care a fost felicitat de starul spaniol pentru prestatia avută pe teren. După doar cateva momente de discutii, cei doi jucatori au convenit să facă schimb de tricouri la vestiare.

gio_stgloria14.04.2012 09:54

Steaua nu l-a convins inca pe Valentin Iliev sa semneze prelungirea contractului, iar bulgarii anunta ca s-a inteles cu TSKA Sofia.

Contractul lui Iliev cu Steaua expira in vara, insa, in ciuda unor promisiuni, bulgarul isi doreste sa plece deoarece nu a fost folosit prea mult in acest an.

"E aproape sigur: Iliev s-a inteles cu TSKA Sofia. Din vara revine acasa", a anuntat presa bulgara.

Iliev a mai evoluat pentru TSKA Sofia intre 2004 si 2007, fiind unul dintre cei mai apreciati jucatori din istoria recenta.

Onlinesport

gio_stgloria26.09.2012 19:15

Cautam informatii noi despre Florentin Matei (daca vi-l mai amintiti) si am gasit poza asta pe google.

florentin_matei.jpg