Laurentiu Marinescu (26 de ani) este unul dintre jucatorii pe care Steaua pariază in urmatoarele trei sezoane. Pare plapand atunci cand ii observi fizicul, dar te surprinde placut cand iți arată ce stie cu mingea. Poate că tine prea mult la balonul de fotbal.
"Sunt mingicar, recunosc că dau cam greu drumul balonului. Dar la Steaua e nevoie de jucatori mingicari, fotbalisti care să cunoască jocul la firul ierbii", spunea Marinescu după ce a semnat cu Steaua.
Marinescu rade atunci cand cineva i se adresează din greseală cu "Lucian": "Nu-i nimic! Sunt obisnuit să fiu confundat cu Lucian Marinescu. Întamplator, il si stiu. Multi fac confuzia asta". Colegii de echipă il strigă "Marin", iar cei de la Unirea Urziceni il porecleau "Puiu", de la asemanarea fizică cu regretatul actor de comedie Puiu Calinescu.
La cei aproape 27 de ani, Laurentiu Marinescu e considerat noul playmaker al Stelei. Camil Oprisan, primul sau antrenor, a povestit cum l-a convins pe "noul coordonator" al Stelei să nu renunte la fotbal.Baiat sfios si introvertit. Asa il descrie Camil Oprisan, cel care l-a antrenant pe Marinescu la juniorii Petrolului: "La 8 ani a venit la noi, la Centru. Era micuț de statura dar mie mi-a placut de cum l-am vazut. M-am ocupat de el ca de fiul meu. L-am ajutat cu scoala si cand avea probleme financiare".
Oprisan n-a uitat nici momentul in care Marinescu a facut pasul spre Liga I: "Eram director adjunct la Petrolul. Fuzionasem in 2003 cu Astra si ne pregateam de Divizia A. A venit la mine si mi-a zis că el nu vrea să semneze foaia să joace in «A» pentru că nu crede că are sanse, că e prea slab, era foarte speriat. L-am obligat să semneze si bine am facut, că altfel se lasa de fotbal".
Interesant este că unul dintre cei mai buni prieteni ai stelistului este dinamovistul Georgian Paun. Cei doi erau colegi de trupă la Petrolul, in 2003, cand prahovenii au promovat in prima divizie. Marinescu si Paun nu au impartit doar vestiarul, ci si cartierul in care locuiau in Ploiesti.
11 meciuri a bifat Marinescu la Steaua, in Liga 1, nereusind să inscrie niciun gol
prosport