Galamaz (29 de ani) spune că a ales să vină in Ghencea in ciuda ofertelor financiare superioare de la alte cluburi, "pentru că aici te poti simti fotbalist adevarat"
Stoperul explică experientele sale ratate de la Rapid si de la Dinamo si sustine că nu se teme de presiunea patronului si a publicului: "Stadionul plin e tot ce iși poate dori un fotbalist"
"Știti, eu nu prea apar prin presa nu prea imi place să vorbesc". Primele cuvinte, prima frina George Galamaz acceptă totusi un dialog pentru cititorii gsp. Primul interviu, prima dovadă de profesionalism. Nu intirzie nici 30 de secunde peste ora 12:30, stabilită initial, chiar dacă abia terminase antrenamentul.
- George, de ce ai ales Steaua si nu alte echipe care te-au ofertat?
- Pentru că eu cred că nu gresesc cind spun că Steaua este cea mai importantă echipă din fotbalul romanesc. Sincer, dar foarte sincer, pentru mine n-au mai contat alte propuneri in momentul in care Steaua m-a ofertat. Recunosc că m-au dorit si alte formatii si acolo ar fi fost vorba de o situatie materiala pentru mine, mai bună decit aici, dar nu am mai luat asa ceva in considerare. Îmi doream să vin la un nivel inalt, să merg la o echipă care se bate la titlu, care joacă in Europa.
- A fost cineva anume care te-a convins să semnezi cu Steaua?
- Nu trebuie să te convingă nimeni să vii la Steaua. Dacă esti profesionist accepti Steaua, dacă nu esti, atunci refuzi. Dacă ar fi existat si o ofertă de-afara probabil tot Steaua aș fi ales, pentru că nu cred că m-aș fi putut duce la o trupă mare de afară care să joace la nivelul la care e Steaua.
"Nu sintem două tabere la Steaua"
- Dar e mai greu tricoul Stelei decit cel de la Unirea?
- Nu l-am cintarit. Materialul pare usor... Acum serios vorbind, atirnă mai greu, dar vă asigur că nu o să am nici o problemă in a juca pentru acest mare club.
- Te temi că jucatorii Stelei vă vor privi cu invidie pe voi, grupul de la Urziceni?
- Nu stiu de ce se vorbeste că sunt in acest moment două tabere la Steaua. Noi, cei care am venit de la Unirea, ne cunosteam cu ceilalti dinainte, iar baietii care erau la echipă ne-au primit foarte bine.
- Vii de la o echipă fară presiunea patronului la o echipă unde patronul are o expunere totala..
- Haideti să vă spun ceva. Eu nu mă gindesc la chestia asta, că pină la urmă dacă voi evolua bine, dacă imi va iesi jocul, toată lumea va fi multumită si nimeni nu va zice nimic.
"Voi nu stiti ce e la Dinamo?"
- Da, dar la Steaua e si presiunea suporterilor, e si presiunea...
- Stati, stati. Presiunea suporterilor? Nu există asa ceva. Îmi doream si la Urziceni să avem o atmosferă cum e atunci cind Ghencea e full. Cind te uiti la TV la meciurile Stelei simti atmosfera incendiară din tribune. Sper să le dam ocazia fanilor să fie fericiti la fiecare meci. Pe mine mă motivează să joc cu 25.000 de oameni in spate, asta te face să te simti fotbalist, asta trebuie să te facă să ai un randament mai bun, in nici un caz mai scazut.
- Atunci, cum explici faptul că nu ai reusit să te impui la Rapid si la Dinamo?
- La Rapid m-am antrenat foarte mult timp, pentru că ocazii să joc nu am prea avut. Am stat 6 luni. Chiar am stat, nu pot să zic că am jucat.
- Și la Dinamo?
- În Ștefan cel Mare stie toată lumea ce se intimpla nu cred că mai este cazul să pun si eu paie pe foc. Acolo mereu sunt discutii si la alte niveluri, si nu mă refer la chestiuni fotbalistice, ci extrafotbalistice, din afara terenului. În plus, acolo nu eram folosit pe postul meu, ci jucam in banda dreaptă si este foarte greu să dai randament maxim. Oricum, la Dinamo sunt probleme care nu tin de fotbal, le stiti si voi.
George Galamaz
"Să-mi demonstrez mie că am valoare de Steaua"
- Și acum vezi acest transfer la Steaua ca pe o revanșă față de modul in care ai fost tratat la Rapid si la Dinamo?
- N-am nici o revanșă de luat, ci vreau să-mi demonstrez mie că pot juca bine si la Steaua. Este o ambitie a mea, un orgoliu al meu, atit.
- De ce te-ai bucurat atit de mult duminica la ultima fază a meciului Urziceni - Vaslui 2-1, cind ai scos acea minge de pe linia portii? Tu oricum plecai de acolo.
- Cind sunt pe teren incerc să-mi fac treaba la fel de bine chiar de ar fi să evoluez pentru echipa de juniori. Nu ne dadea nimeni nici o sansă contra Vasluiului, toti se gindeau că sintem deja o echipă desfiintata Mi s-a parut normal să mă bucur la finalul meciului, pentru că echipa mea cîștigase, ce conta că eu urma să plec? Am plecat de acolo cu capul sus.
"Eu am facut pasii corecti in carieră"
- Nu crezi că e tirziu la 29 de ani să faci pasul spre o echipă mare ca Steaua?
- Virsta este bună pentru performanță. Consider că am facut pasi corecti in fotbal, n-am sarit peste etape, am luat-o treptat, iar transferul la Steaua este una dintre cele mai corecte decizii.
- Esti dezamagit că nu ai fost convocat la echipa nationala
- Eu privesc mereu partea pozitivă a lucrurilor. E bine că am două saptamini să mă acomodez cu noua mea echipa Îi respect deciziile selectionerului Razvan Lucescu.
- Ți-aduci aminte de vreun moment in care ai fost tentat să renunti la fotbal?
- Eu sunt un luptator. Cind mă trezesc jos, lupt să mă ridic, pentru a indrepta lucrurile, nu mă dau batut sub nici o forma Am stat un an de zile accidentat la Sportul, apoi 6 luni la Dinamo. Acelea au fost cele mai grele momente.
Galamaz despre
... fanii Stelei
"Am jucat multe meciuri in Ghencea si niciodată nu am avut probleme cu suporterii. Cred că voi fi primit bine"
... prima amintire despre o echipă a Stelei
"Echipa din 86'. Aveam 6 ani, dar am vazut acea finala M-a impresionat Duckadam, nu vreun fundaș central. E si normal, fiind mic, am fost fascinat de modul in care s-a comportat la loviturile de la 11 metri"
... Dan Petrescu
"A fost determinant pentru cariera mea si ii multumesc foarte mult incă o data Cu el am avut cele mai bune momente si ne leagă multe succese"
... transferul la Steaua
"Se poate spune că e marea provocare a carierei, desi o provocare foarte mare a fost si la Unirea. Să te bati de la egal la egal cu marile forte ale Europei in Champions League ... Sigur vom face treabă si la Steaua"
... fundasul cu care se aseamană ca stil
"Nu prea imi place să mă laud. Cannavaro este unul dintre fotbalistii care imi plac, dar nu mă aseman cu el la stil de joc. Cred că aduc un pic cu Vidici, de la Manchester. Este mai pe stilul meu"
"Cu Steaua voi bifa a 4-a echipă din Bucuresti, după Sportul, Dinamo si Rapid. A 5-a s-a desfiintat si probabil că dacă Progresul se va reinfiinta, sigur o să ajung si acolo"
George Galamaz
"Poate este un avantaj pentru noi, cei de la Unirea, că au venit mai multi jucatori de la Urziceni, dar baietii de la Steaua sunt foarte OK si Mister la fel. Și dacă veneam singur la Steaua eu cred că eram foarte bine primit"
George Galamaz
"Cred că după transferul la Steaua sunt mai aproape de echipa nationala Mai aproape cu vreo 50 de kilometri, că sediul FRF e in Bucuresti"
George Galamaz
"Etapa urmatoare e Urziceni - Steaua. Nu stiu dacă voi debuta pentru că decizia e la antrenor, dar dacă mă va folosi va trebui să fiu concentrat la maximum si să nu gresesc cumva vestiarele la Urziceni"
George Galamaz
"Ciudat nu e că voi fi adversarul Urziceniului in etapa urmatoare, ci probabil că nu voi mai cunoaste aproape pe nimeni de la Unirea"
George Galamaz
Ce mesaj are pentru Bucsaru
"Îi multumesc in numele colegilor mei lui Mitică Bucsaru, pentru că ne-a oferit conditii foarte bune de a face performanță la Urziceni. Totusi, si noi i-am rasplatit increderea acordata iar toată lumea a fost multumita Nimeni nu poate uita Champions League si imnul acestei competitii, finalele de Cupă din Romania, titlul cucerit anul trecut. Acestea sunt momente care nu pot fi uitate niciodată"
Atacantii "problemă"
Galamaz a debutat in Liga 1 in august 2001, iar ieri a trecut in revistă numele atacantilor care i-au pus cele mai mari probleme pe teren. "Gigel Bucur, Danciulescu, Claudiu Niculescu, toti au fost adversari foarte tari. Mai e si Viorel Moldovan, care era foarte greu de marcat", a spus Galamaz.
22 va fi numarul pe care il va purta Galamaz la Steaua, "e virsta mea, sunt foarte tinar" a glumit ieri stoperul roș-albastrilor, el avind 29 de ani si jumatate
Fanii: "Galamaz e numarul 1"
Într-un sondaj intiat de gsp.ro, la intrebarea Care este cel mai bun jucator venit de la Urziceni, suporterii echipei din Ghencea, l-au votat pe Gerorge Galamaz ca fiind cel mai bun transfer al roș-albastrilor de la echipa ialomiteana Iată care sunt preferintele celor peste 20.000 de cititori care au votat: