Pavel Corut dixit: Iisus Hristos NU este fiul lui Dumnezeu
Aseara faceam zapping TV cand colo, la OTV, dau peste titlul susmentionat care evident mi-a atras atentia. Wow! imi zic, ce curajos este domnul Corut sa apara la o televiziune si sa-si expuna asemenea opinie! Curiozitatea dezbaterii acestui subiect m-a tintuit de ecran peste 4-5 ore. De ce? Ei bine, in primul rand pentru ca in urma cu ceva ani, am citit cateva extrase din Coran in care se vorbea despre acelasi lucru: Iisus Hristos NU este fiul lui Dumnezeu ci a fost un profet la fel ca si Mohamed, ca fecioara Maria n-a fost deloc fecioara ci s-a culcat cu un soldat roman " pe numele sau Pandera " inainte de a se casatori cu Iosif, a ramas insarcinata iar Iosif, din dragoste nemarginita si pentru a o scapa de pedeapsa lapidarii practicata in acele vremi, a luat-o de nevasta si impreuna cu familia au scornit povestea cu duhul sfant pentru a-si pune nevasta la adapost de orice barfa ulterioara dat fiind faptul ca micutul Iisus s-ar fi nascut prematur
) Tot in Coran scrie ca Maria a nascut sub un maslin si nu intr-un grajd, continuand evident cu multe alte inadvertente cuprinse intentionat in faimoasa noastra biblie " cartea universala a minciunilor.
Descoperind aceste enorme neconcordante intre cartile asa-zis sfinte ale celor 2 religii, m-am hotarat sa citesc Biblia. Cumplit. Era pentru prima oara cand puneam mana pe cartea sfanta si tot pentru prima oara am constatat cat ma poate ingretosa cuprinsul ei! Pasajele socante le-am subliniat cu marker rosu tocmai pentru a evidentia mizeria criminala a cartii care a reusit sa minta omenirea timp de 2 milenii. Era de neconceput sa admit ca Dumnezeu Atotputernicul, Omniprezentul si Omnipotentul care, dupa stiinta mea inseamna IUBIRE ABSOLUTA si IERTARE, poate instiga bietul credincios la crime abominabile, la violuri, la furturi, la sacrificii umane si la atatea alte nenorociri! Din acel moment am decis ca acest tip de religie nu ma reprezinta in nici un fel si, daca e sa cred in ceva, cred intr-o energie universala pe care unii o numesc Dumnezeu, altii Allah, altii Yahve insa eu raman la titulatura de energie sau inteligenta universala. Totodata, intre mine si aceasta energie universala nu poate exista niciodata un intermediar!
Ulterior am citit Codul lui DaVinci , o carte care a pus pe jar bisericile crestine pentru ca era argumentata stiintific si nu le convenea preotilor demascarea minciunii nerusinate si uriase care a tinut omenirea in noapte timp de 2000 ani! Ce au de pierdut preotii? Pai ce sa fie? Ie-te colea niste sume imense de bani, niste averi enorme, paduri, milioane de hectare de teren, constructii colosale, averile personale ale papilor, preotilor, staretilor s-ar duce pe copca pentru ca deh! lumea in sfarsit s-ar lumina si ar intelege o data pentru totdeauna ca INTRE OM SI Dumnezeu NU ESTE NEVOIE DE UN INTERMEDIAR ! BISERICILE SUNT INUTILE, Dumnezeu ESTE INFINIT SI NU INCAPE INTR-UN LACAS CONSTRUIT DE MANA OMULUI!
Ca de fiecare data cand se dezbat subiecte religioase fierbinti, sar ca arsi popii si indocrinatii fanatici care incearca din rasputeri si violent sa-si apere ignoranta sau minciuna, interesul pecuniar marsav ascuns in spatele unor injuraturi, amenintari, blesteme si alte tampenii de genul asta. Dl.Pavel Corut, cu un calm desavarsit, a explicat fiecarui suburban care a intervenit telefonic in emisiune, ca teoria lui se bazeaza pe documente stiintifice si nu pe mitologia religioasa, credibila doar in fata unui copil de 4-5 ani al carui nivel intelectual este foarte scazut, dar devine incredibila celor trecuti de aceasta varsta, cu conditia existentei unui bagaj intelectual serios. Domnul Pavel Corut, dand dovada de un curaj deosebit si unic in Romania pentru asemenea subiect, a prezentat documente stiintifice care au demolat toata povestea biblica, afirmand ca biserica ne-a franat evolutia stiintifica cu 15 secole! Uluitor sa constati cat rau a putut face o banala poveste cu eroi asemanatori mitologiei grecesti sau romane si cum e posibil, ca intr-o era a stiintei, in secolul 21, sa existe inca atatia oameni care mai cred in asemenea povesti de adormit copii! Ori este vorba de ignoranta, ori de naivitate ori in cazul preotilor de interese materiale, ca deh! fiecare este dispus sa-si apere profesia cu dintii, cu precizarea ca profesia lor consta in manipulare crunta a maselor tembele pe spatele carora isi ridica averi incomensurabile. Preotia este profesia care nu face nimic altceva productiv decat de a vinde minciuni celor dispusi sa creada si sa asculte pentru ca nu-i asa? imparatia apartine celor saraci cu duhul (adica idiotilor)!
Dl.Pavel Corut a extras din cartulia respectiva exact aceleasi pasaje pe care le marcasem si eu cu ani in urma. Surprinzator, inclusiv dumnealui a declarat ca la momentul citirii, a simtit o puternica stare de greata si timp de 2 zile n-a putut manca nimic. Ce a mai spus dumnealui? Conform studiilor stiintifice in domeniu (si nu balivernelor popesti), Iisus s-a nascut pe 28 martie si nicidecum pe 25 decembrie, insa, biserica, la inceputul crestinismului, constatand ca ziua nasterii lui Iisus nu era sarbatorita de nimeni, a mistificat marsav data de nastere facand-o sa coincida cu ziua craciunului, care de altfel nu era numita Craciun ci era o sarbatoare in care se celebra invingerea soarelui asupra intunericului! Apoi a demascat si marea minune din noapte de Inviere de la Ierusalim cand vezi colea lumanarea se auto-aprinde din ceruri!
) Principiul se explica stiintific si foarte simplu prin uscarea fitilului lumanarii care in prealabil a fost inmuiat in magneziu si fosfor! Sic. A povestit si despre minciunile grosolane vis-a-vis de icoanele facatoare de min(ci)uni a caror ochi plang cu lacrimi de ulei sau sange! Simplu ca buna-ziua. Popii stiu de ce
Dl.Corut a explicat si a daramat ore in sir miturile mizerabile ale crestinismului iudaic. O placere sa-l ascult si o bucurie imensa a fost faptul ca adunand atat curaj, a avut suficienta tarie sa iasa pe un post TV si sa discute un asemenea subiect sensibil. Evident ca telefoanele atacatoare nu au intarziat sa apara. Primul popa care a sunat " profesor la teologie, pe langa faptul ca nu avea nici un argument stiintific impotriva celor sustinute de dl.Corut, a pastrat totusi decenta impusa unui dialog. Al doilea intervenient a fost " cine credeti? " Razboinicul Luminii aka Ciobanul, din gura caruia au iesit ca serpii injuraturi grosolane, blesteme, draci, amenintari si nu in ultimul rand s-a dedat public la savarsirea infractiunii de dare de mita Dane (i se adresa lui Diaconescu), spune-mi cati bani vrei sa-ti dau sa-l scoti afara pe dracul asta ca innebuneste populatia? Spune-mi, Dane, cat sa-ti dau? In final, dupa reprize de urlete becaliene, asezonate cu rasu-i behaiesc, ne anunta ca mama sa sta de 2 ore in rugaciune incercand sa-l alunge pe diavolul Corut din studio deoarece face rau romanilor
)) Asta e nivelul, ce sa-i ceri? Tot mama sa isi ruga odrasla sa inchida telefonul ca nu cumva dl.Corut sa-i trimita nu's ce flacara violet ce ar putea sa-i imbolnaveasca fiul
Dupa limbajul suburban al lui Becali intervine un tip Nicolae Serbu, care s-a declarat a fi vicepresedintele PNTCD si care, recunoscand de la inceput ca habar n-are de biblie, el necitind-o niciodata, isi permite sa-i sugereze domnului Corut sa lase romanul in prostia lui deoarece poporul e infometat, lipsit de mijloace de existenta si nu e momentul sa i se spuna taman acum ca si religia e o baliverna. Poporul trebuie sa creada in ceva, spunea tanarul paralel cu inteligenta medie, ce daca crede intr-o farsa? Ajunsese chiar sa se dea de exemplu cum ca el nu a vrut sa studieze de loc biblia pentru ca nu cumva sa i se zdruncine credinta!
) Argumentul? In biblie scrie Crede si nu cerceta!
Urmeaza turul de foc al unui alt preot - daca am retinut bine Gabriel Drug " care, folosind un limbaj violent, identic si chiar mai periculos decat al lui Becali, ajunge sa-l ameninte pe dl.Corut in direct cu moartea: Daca as fi fost in studio, va strangeam de gat Acest popa a folosit un limbaj suburban incalificabil si, cum bine spunea dl.Corut, e dovada concreta a infractorului imbracat in straie preotesti, sau, mai corect spus: infractorul deghizat . Remarcabil a fost faptul ca dl.Corut nu a coborat niciodata la nivelul jegos verbal al interlocutorilor sai chiar daca unii l-au declarat debil mintal, nebun, securist etc. Cu un calm desavarsit, a tinut piept tuturor nemernicilor care au intrat in direct, asumandu-si evident reactiile indoctrinatilor iar ura ajungea la cote paroxistice, necontrolabila in momentul in care, pe un ton absolut normal, erau rugati sa prezinte dovezi stiintifice celor sustinute. Hahahaha! Dovezile acestor cretini? Biblia. Atat!
La un moment dat a intervenit si celebra fecioara ex-Moculescu care se dadea mare cunoscatoare in ale religiei, ba chiar declara ca a cochetat si cu budismul, doar ca . nu cunostea semantica Antihristului ! Din punctul ei de vedere, antihrist era orice persoana care-l vorbea de rau pe Iisus Hristos! Atat retinuse ea, atat spunea! Doamne, cum o fi suportat Moculescu muntele asta de prostie si tupeu atatia ani sub acelasi acoperis?
In final nu stiu ce s-a mai intamplat, dar am tinut sa scriu un post despre aceasta inedita si speciala emisiune in care dl.Corut a avut curajul unic si nemasurat de a ridica sabia dreptatii impotriva blasfemiei bisericii crestine care tine in prostie si ignoranta peste 3 mld.de oameni de 2000 de ani! Sunt de acord cu dumnealui in tot ceea ce a prezentat in aceasta seara, inclusiv cu tipologia crestinului indobitocit care este recunoscut la zile de sarbatoare, atunci cand calca pragul bisericii sa se injure reciproc pentru o sticla de aghiazma (apa de la chiuveta cu busuioc in ea) sau sa atinga moastele unor sfinti " oameni si ei odata , sa pupe icoane si maini de preoti, in ciuda faptului ca in biblia exista Decalogul care, la 2-aporunca rosteste asa:
Să nu ai alti dumnezei afară de mine. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo infățisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Să nu te inchini inaintea lor si să nu le slujesti.
Felicitari, domnule Pavel Corut! Ma inclin!
Religia " o frază de dansii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata
După ce-amar muncirăți mizeri viata toata
Ati mai purta osanda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce in asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti.
Minciuni si fraze-i totul ce statele sustine,
Nu-i ordinea fireasca ce ei a fi sustin;
Averea sa le aperi, marirea s-a lor bine,
Ei bratul tau inarma ca sa lovesti in tine,
Si pe voi contra voastra la lupta ei va man'.
De ce sa fiti voi sclavii milioanelor nefaste,
Voi, ce din munca voastra abia puteti trai?
De ce boala si moartea sa fie partea voastra,
Cand ei in bogatia cea splendida si vasta
Petrec ca si in ceruri, n-au timp nici de-a muri?
(Imparat si Proletar " Mihai Eminescu)
Ce legatura este intre Coran, Biblie, opera lui Eminescu si OTV?