Bonfim, gata, s-a rezolvat transferul la Steaua...
Da, bravo, s-a rezolvat! Acum sunt stelist cu acte si mă bucur pentru alegerea facută!
Ce stii despre Victor Piturca
Prietenii mei de la Timisoara vorbesc despre dumnealui, mi-au spus că este un antrenor valoros. Mie mi se pare că seamană cu Mourinho! Are acelasi stil, asa am observat eu, iar asta mă bucura
Ce stii despre Steaua?
Un club mare din Romania, de fapt, cel mai mare, iar asta a contat enorm in alegerea mea si a familiei mele.
Deci ai fost sfatuit si de impresar?
Da, Cornel m-a ajutat mult aici, in Romania. M-a batut la cap să vin, să vin, să vin. Oricum, sunt foarte fericit, am ales un club mare. În Europa, unde te duci si spui că vii din Romania, primul lucru de care esti intrebat e Steaua. Îmi plac fanii, atmosfera, iar acum, venirea lui Piturcă iți garantează si linistea la echipa
Tu poti evolua doar ca fundaș dreapta?
Pot să joc si fundaș central, si mijlocaș dreapta, dar mie imi place fundaș dreapta! Aaaa, scuze, pot si pe banda stangă fară probleme, asa ca unde mă vrea antrenorul, acolo mă voi stradui să evoluez fară greseală si să imi ajut echipa.
Ce stii despre patronul Gigi Becali?
Îl stiu doar de la televizor! Am vazut că toată lumea il atacă pentru că vorbeste despre echipa Pană la urma e treaba lui, sunt banii lui, poate să spună ce vrea. Mie chiar imi place, mi se pare un tip simpatic.
Eder, cum ai inceput tu fotbalul?
(rade) E o poveste lungă! La 16 ani, tatal meu m-a dus prima oară la fotbal, eram la o echipă buna insă era in alt oraș din Brazilia. N-am rezistat decat două saptamani, dorul de mama mea si de familie m-a facut să revin acasa Am zis că nu mai vreau niciodată fotbal!
Și cand te-ai reapucat?
După doi ani, la majorat, m-am legitimat direct la un club profesionist, iar după un singur an a venit si transferul in Portugalia.
Destul de repede in fotbalul portughez...
Da, Benfica mi-a placut mult de tot! Acolo m-am imprietenit cu multi jucatori. Și acum vorbesc des la telefon cu Simao si cu Nuno Gomes. Și cu Geraldo mă stiu bine, care acum e la Steaua, si cu el am jucat la Benfica. Iar de la noi din campionat, mă stiu cu Alcantara, am câștigat Cupa Portugaliei cu el, cand eram la Beira Mar.
Nu ai legatură cu fotbalistii din Brazilia?
Eu am jucat foarte putin in Brazilia ca să am prieteni. Pentru mine, Portugalia pot spune că e casa mea!
La Campionatul Mondial te'ai uitat? Brazilia n-a stralucit...
Asa e, n-am jucat mare lucru, iar multă lume avea asteptari mari de la noi, insă vor mai fi campionate si ne vom putea lua revansa.
Antrenorul Dunga cum ti se pare?
Hmmm... Ca fotbalist, da, a fost mare, ca antrenor... Cand esti antrenor mare, ai si rezultate mari, iar la noi rezultatele au lasat de dorit... Toti brazilienii sunt dezamagiti.
Mai am o singură intrebare: care e treaba cu sotia ta, Dulce, ea iți negociază contractul?
(rade cu pofta iar sotia intervine si ea cu zambetul pe buze: "Tu ai scris materialul de acum cateva zile, nu? Meriti batut!") Îmi respect mult sotia si e normal să discutam impreună tot ce facem. Discutam salariul, contractul, parerea ei a contat enorm, m-a sustinut si m-a sfatuit si ea să vin la Steaua. Plus că ea stie si foarte bine engleza si din acest motiv asista la negocieri.
ProSport