FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Marius Baciu

Adrian26.07.2010 14:41

Fostul capitan al Stelei a devenit antrenorul Unirii Alba Iulia. El a promovat in sezonul trecut in Liga secunda cu Vointa Sibiu si isi doreste si promovarea cu Unirea.

Maye26.07.2010 14:43

La Sibiu a facut treaba buna, dupa care a plecat la Pandurii.

Vad ca nu a stat prea mult la Pandurii, mai exact a stat pana la venirea grupului Curtea de Arges.

La Sibiu a fost foarte apreciat.

Ma bucur mult pentru el ca a ramas antrenor la un nivel cat de cat ridicat.

P.S. De abia astept sa stau la o poveste cu el anul viitor la o nunta. :D

blindica26.07.2010 16:34

Haideti sa-i facem o pagina mai ca lumea :D

Daniel-Ionut26.07.2010 17:11

Nume: Marius Achim Baciu

Data nasterii: 1 mai 1975

Locul nasterii: Medias

Inaltime: 1.78

Pozitie in teren: Fundas central

Baciu si-a inceput cariera la echipa de juniori ai Mediasiului, dupa care a plecat la Inter Sibiu, prima sa echipa ca jucator profesionist, in anul 1992. Un an mai tarziu el este imprumutat la fosta sa echipa, Gaz Metan Medias, urmand apoi sa revina la Sibiu in 1994.

In 1996, retrogradeaza cu Sibiul in Liga a 2-a, dar Marius, la 21 de ani ramane in prima Liga, semnand cel mai important contract din cariera sa, cu Steaua Bucuresti. A castigat campionatul in 1997, 1998 si Cupa Romaniei in 1999.

Dupa un nou campionat in 2001, Baciu refuza sa isi prelungeasca contractul cu Steaua, iar el este trimis sa joace la echipa a 2-a. In timpul anilor sai la Steaua, Baciu a fost, de asemenea, si capitanul echipei.

In 2002 paraseste Steaua pentru a juca in Franta la OSC Lille, dar dupa 2 sezoane mediocre, Marius este pus pe liber si semneaza cu echipa germana Rot-Weiss Oberhausen.

Intre 2005 si 2007 el a jucat la Otelul Galati, dupa care sa semneze un contract cu U Cluj, urmand sa se retraga de la prima dragoste, Gaz Metan Medias.

1996-2002 Steaua Bucuresti 140 de meciuri si 8 goluri

655104865baciu.jpg

RobYnho27.07.2010 13:38

După episodul neplacut prin care a trecut la Pandurii, Marius Baciu a semnat un contract cu Unirea Alba Iulia, echipă pe care speră să o ducă inapoi in Liga 1

- Cum ati ajuns la Alba Iulia?

- Am acceptat pe loc. Mă leagă o prietenie foartre strinsă cu presedintele de aici. Sper că pot ajuta acest club cu traditie să iși indeplinească obiectivul.

- Care este acesta?

- Nu iau altceva in calcul inafara promovarii.

- Aveti problemele financiare pe care le au si celelalte contracandidate?

- Avem si noi probleme, dar cred că se vor rezolva in curind. Apoi, voi incerca să mai aduc 2-3 jucatori si vom incepe să ne pregatim pentru viitorul sezon

- Ati trecut peste episodul "Pandurii"?

- A fost un moment dificil pentru mine să nu pot antrena acolo pentru că mă obisnuisem cu jucatorii si cu atmosfera. Mi s-a propus să fiu antrenor secund, dar eu vreau să fiu antrenor. Nu am absolut nici o problemă cu Ionuț Badea, dar am preferat să imi vad de drumul meu si să vin la Alba Iulia.

- La Pandurii nu ati putut antrena pentru că nu aveati licență PRO.

- Cu prima ocazie voi lua această licență. Dacă vom promova in prima Liga nu voi mai avea aceleasi probleme.

- Meciul Stelei l-ati vazut?

- Bineinteles! Steaua a ramas in sufletul meu. Mă bucură foarte mult revenirea lui Piturcă la echipa El mi-a fost antrenor in jumatate din cariera de jucator. Am invățat foarte mult de el. E ca un model pentru mine.

- Ce favorite vedeti la cîștigarea campionatului si la promovarea?

- Eu imi doresc să promovam noi si să cîștige Steaua campionatul

gesepe