FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

1984: exercitiu de imaginatie..

Bizzy19.06.2010 14:11

Am tot citit articolele din ultima vreme, care sunt inca destul de dure la adresa ultimilor mutari din Ghencea.

Va propun un exercitiu de imaginatie:

E vara, anul 1984, comunism nu mai e, sau poate ca nu a fost niciodata, nu stiu. Site-ul asta exista. Steaua nu mai ia un campionat de 6 ani, din 1978. Vara, perioada transferurilor, normal. La Steaua ajung urmatorii jucatori: Boloni, Ilie Barbulescu, Bumbescu, Duckadam, Lucian Balan...si cica o sa ne bazam si pe niste tineri, unu Lacatus, unu Balint si unu Belodedici. Pe banca, ca si antrenor revne "antrenorul mediocritatii" Emerich Ienei, fost jucator la Steaua, fost antrenor...ma rog...a castigat ceva trofee cu Steaua, dar se are bine cu patronul...deci e naspa situatia...

Iata tipul de comentarii care cu siguranta ar fi existat pe site:

-stalistu90: hai ba **** ce cauta la Steaua Barbulescu ala, are 27 ani, anu trecut nici nu prea a jucat la Petrolu, e clar in plm iar iesim pe locul 5.

-steauathebest: ba frate, asta chiar e culmea. acum pe bune, Bumbescu e de Steaua frate? pai daca era bun nu-l dadeau ba aia de la Dinamo, plus ca frate omu a fost la Dinamo, omu e CAINE BAAAAAA!!!!

-real_ulras: e urat si cu Duckadam asta, daca era bun nu era la UTA in Divizia B...nu prea am auzit de el, dar parca vad ca o sa gafeze ca Iordache in meciul cu Baia Mare, din ultima etapa...

-steaua47: ba cu copii astia, Lacatus, Belodedici si Balint nu facem mare rahat. Oamenii sunt praf. Pai pe Belodedici asta l-am cumparat eu la mine la echipa, la fifa si e praf....mai bine il luam pe Hacafaniq, de la Macabi, l-am luat eu la FM si rupe omu! Cred ca la 2 milioane vine sigur!

PS: nu cred ca Steaua2010 o sa inceapa un drum pe care il incepea Steaua1984, dar cu siguranta tre sa le dam macar o sansa...

PS2: m-am jucat si eu putin aici, cu primul meu post pe acest forum, nu sariti prea tare pe mine sau astea. :) Forzza Steaua!

Adrian19.06.2010 14:17

Prietene, daca ai stii cati jucatori au trecut pe la Steaua in anii aia, pana sa se ajunga la echipa care avea sa cucereasca Europa, nu ai mai incerca exercitii de imaginatie. Si, ca sa stii si tu, comparatia nu merge. Atunci, Steaua avea o conducere profesionista, in care puteai avea incredere ca isi face treaba. Atunci, campionatul intern chiar era puternica. Daca jucai pe la Craiova sau pe la Arges, erai tare. Asa ca nu-l compara tu pe Bumbescu cu Abrudan, ca diferenta e foarte mare.

Iar tinerii aia, tinerii aia veneau de la Luceafarul, asta insemna ca sunt cei mai buni din tara, nu niste impresari interesati doar de bombe.

1on19.06.2010 14:36

Situatiile nu prea se compara. Pana in '84, Jenei fusese antrenor in 2 mandate: primul, 1974-1978, in care a luat 2 campionate si 1 cupa (satisfacator spre bine). Al doilea, 1982-1984, cand Steaua progresa vizibil si ca joc, si ca rezultate (in 1982-83 a fost pe 5, optimile cupei; in 1983-84 a fost pe 2, finala cupei).

Dupa cum a spus si Adrian, Belodedici si Balint jucasera la Luceafarul iar Lacatus fusese dorit si de Dinamo. Iar de cautarea jucatorilor se ocupau niste oameni care aveau ceva habar. Ion Alecsandrescu si Costica Toma. Ambii fosti stelisti, deci cu un plus de imagine si incredere, Alecsandrescu lucrase la federatie multi ani, Toma se ocupa de copii si juniori (parca). Petrolul si FC Olt erau de jumatatea clasamentului, nu la retrogradare (ca Pandurii si Curtea de Arges). Duckadam si Balan erau jucatori tineri.

red&blue_boy19.06.2010 15:10

Cred ca nu prea isi are rostul comparatia...Nici la nivel de conducere,nici la nivel de lot,de jucatori adusi,de strategie...

iNsTiGaToR19.06.2010 20:56

Adica pe scurt ai o imaginatie proasta, atunci se juca fotbal (cu toate ca nu l-am vazut ''pe viu''), nu ca acum ..

Razvypitesti19.06.2010 21:14

1. jucatorii de atunci erau cei mai buni din tara, veneau adusi de Armata.

2. nu exista un bou ca Becali, jucau bine, mai putin bine, nimeni nu isi batea joc de jucatori cum face ciobanu.etc

Bizzy26.06.2010 10:28
David26.06.2010 10:34

Gsp si Prosport tot intra pe siteul asta.Odata au luat o poza personala a unui utilizator.Fara sa mentioneze sursa,bineinteles.

Marius26.06.2010 10:37
Atunci, Steaua avea o conducere profesionista, in care puteai avea incredere ca isi face treaba.

ha-ha, asta sa i-o spui lu' Ilie ceausescu.

ca si acum, si atunci, Steaua, si restul cluburilor din tara, erau paralele cu ideea de profesionalism. Ca exista acolo un Alecsandrescu e altceva, insa sa vorbesti de profesionalism intr-un club departamental dintr-o tara comunista e pura prostie.

P.S. mie imi place exercitiul de imaginatie si sunt sigur ca daca in '84 exista internet in Romania, exact acest tip de comentarii "ale finilor cunoscatori" le-am fi avut. situatiile nu-s comparabile, insa exercitiul e amuzant :)

Marius26.06.2010 10:56

si ca sa nu uit, "draga" razvy :)

"atunci" laptele era mai gros, bricforul era mai bun ca fanta iar pepsiul nostru cotrafacut era mai bun ca ala original. sunt curios cat ai trait tu "atunci".

1. jucatorii de atunci erau cei mai buni din tara, veneau adusi de Armata.

2. nu exista un bou ca Becali, jucau bine, mai putin bine, nimeni nu isi batea joc de jucatori cum face ciobanu.etc

Daniel-Ionut26.06.2010 17:35
http://www.gsp.ro/fotbal/Liga-1/Steaua-tra...-86-195954.html

sa mi se dea drepturi de autor..

Frecventeaza des site-ul :)

Virgil26.06.2010 18:14
Am tot citit articolele din ultima vreme, care sunt inca destul de dure la adresa ultimilor mutari din Ghencea.

Va propun un exercitiu de imaginatie:

E vara, anul 1984, comunism nu mai e, sau poate ca nu a fost niciodata, nu stiu. Site-ul asta exista. Steaua nu mai ia un campionat de 6 ani, din 1978. Vara, perioada transferurilor, normal. La Steaua ajung urmatorii jucatori: Boloni, Ilie Barbulescu, Bumbescu, Duckadam, Lucian Balan...si cica o sa ne bazam si pe niste tineri, unu Lacatus, unu Balint si unu Belodedici. Pe banca, ca si antrenor revne "antrenorul mediocritatii" Emerich Ienei, fost jucator la Steaua, fost antrenor...ma rog...a castigat ceva trofee cu Steaua, dar se are bine cu patronul...deci e naspa situatia...

Iata tipul de comentarii care cu siguranta ar fi existat pe site:

-stalistu90: hai ba **** ce cauta la Steaua Barbulescu ala, are 27 ani, anu trecut nici nu prea a jucat la Petrolu, e clar in plm iar iesim pe locul 5.

-steauathebest: ba frate, asta chiar e culmea. acum pe bune, Bumbescu e de Steaua frate? pai daca era bun nu-l dadeau ba aia de la Dinamo, plus ca frate omu a fost la Dinamo, omu e CAINE BAAAAAA!!!!

-real_ulras: e urat si cu Duckadam asta, daca era bun nu era la UTA in Divizia B...nu prea am auzit de el, dar parca vad ca o sa gafeze ca Iordache in meciul cu Baia Mare, din ultima etapa...

-steaua47: ba cu copii astia, Lacatus, Belodedici si Balint nu facem mare rahat. Oamenii sunt praf. Pai pe Belodedici asta l-am cumparat eu la mine la echipa, la fifa si e praf....mai bine il luam pe Hacafaniq, de la Macabi, l-am luat eu la FM si rupe omu! Cred ca la 2 milioane vine sigur!

Nu cunosti perioada de dinainte de '89 nici macar din auzite. Eu am avut privilegiul de a afla multe lucruri de la oameni care au trait acea perioada. Era o alta mentalitate. Niciun jucator venit la Steaua nu era privit cu neincredere, asa cum nici Barbulescu, pe care il dai exemplu, nu a fost privit cu reticenta. E adevarat ca Steaua si Dinamo, cele mai puternice cluburi ale acelor timpuri, puteau atrage cam pe cine doreau datorita conditiilor pe care le ofereau, cat si faptului ca puteau recruta jucatori aflati in Armata sau inainte de incorporare. Era alta lume. Referitor la varsta medie a spectatorilor era cert mai mare decat a suporterilor Stelei de azi. Inclusiv la peluzele I si II (nord si sud).

Ce e adevarat din ceea ce ai presupus, e faptul ca la inceputul editiei de campionat 1985, nimeni nu-si imagina ca in anul urmator Steaua ca cuceri CCE. Desi dupa nenumaratele campionate si cupe ale Romaniei, sloganul la moda era "Mai avem un singur dor, Cupa Campionilor".

Cat despre Lacatus, Belodedici si Balint, foarte tineri la venirea lor la Steaua, nici 20 de ani, lumea ii privea cu caldura si speranta.

Iar Boloni, Bumbesc, Duckadam etc, erau jucatori deja consacrati.

Pacat ca nu mai exista si acum acea stare de spirit, dar e de inteles ca totul se datoreaza marilor greseli pe care le-a facut ciobanul vis a vis de suporteri. A provocat umilinte extrem de mari, care nu vor fi uitate prea curand sau poate niciodata.

danimarcu26.06.2010 19:17
ca si acum, si atunci, Steaua, si restul cluburilor din tara, erau paralele cu ideea de profesionalism. Ca exista acolo un Alecsandrescu e altceva, insa sa vorbesti de profesionalism intr-un club departamental dintr-o tara comunista e pura prostie.

Asta-i numa' buna de pus in rama!Te-ai gandit mult?... :ce_oameni:

De ce trebuie sa amesteci politica cu sportul?

In perioada aia chiar ca se lucra profesionist,si nu ma refer aici numai la fotbal.Bineinteles ca nu ne puteam compara cu Occidentul la conditii,dar sportul era una din putinele activitati care mergea.

Ca dovada stau gramada de medalii ,titluri si cupe castigate pe plan mondial,fie ca vorbim de atletism,handbal ,gimnastica sau fotbal...

kwmonic08.08.2010 11:22

Si uite asa, visul s-a transformat ff rapid intr-un cosmar.

DelPiero1008.08.2010 12:14

Steaua e in metastaza,atunci presedinte era 'Sfinxul',acum e Cancerul.Greu sa gasesti o antiteza mai sugestiva de atat...